На море в Турция - тема 68

• 85 317
  • 899
  •   1
Отговори
# 240
  • София
и на връщане 14 дни карантина МЕРСИ.
Транспорт на практика няма освен личен автомобил , автобуса от 45 стана 100 и да всичко е МНООООГО нормално
Карантината е в България и за български граждани. Както вече обясних по-горе има държави, които използват тестове, вместо карантина, а има и държави, които напълно са освободили достъпът на гражданите си. Тези дни вероятно още държави членове на ЕС ще последват Унгария. Спирам спора с теб, мисля, че предоставих достатъчно инфо по въпроса.

# 241
  • София
Турците са толкова напред в обслужването, че трудно някой ще ги стигне... Аз бях свидетел на уникална случка в хотел в Бодрум. Арабско семейство туристи с бебе на годинка, се бяха настанили за обяд на масата в ресторанта. Детето беше на детско столче и пред него родителите му бяха сложили чиния с храна. Междувременно те го оставиха само в столчето и отидоха да си вземат храна. Хлапето мажеше навсякъде, накрая взе чинията със спагети и я обърна върху главата си. Буквално се омаза много сериозно. Едно момче от персонала, което се грижеше за обслужването в ресторанта дойде до бебето и започна да му бърше лицето и ръчичките. Донесе и мокри кърпички и го направи чисто нов бебок. През цялото време се усмихваше и се радваше на детето, без нито за миг да прояви негативизъм, че трябва бая да чисти след размазаните спагети на пода. После дойдоха родителите на детето и турчинът с усмивка се оттегли, като продължи да чисти съседните маси.

2016-та като беше пуча с/у Ердоганоглу са минавали по шезлонгите и са бърсали с кърпичка очилата по плажа. Срещу тях да тръгнем няма да ги стигнем, много ги уважавам, 3 г.съм работил с турци (от нашите) и няма място за сравнение с тукашния материал.

# 242
  • София
И да се включа с последен коментар по въпросът с цените на билетите до Турция. Нямат промяна - цените са същите каквито бяха преди Коронавируса. Във фейсбук групата "Почивка в Турция" има публикуван билет по маршрута София - Истанбул и цената е 50 лева за дата 09.07.2020г. Нека хората да не се заблуждават, а да бъдат точно информирани, мисля, че това е основната причина да пишем тук.

# 243
Цените бяха двойни в средата на юни, когато автобусите започнаха да пътуват до Турция.
В момента билетът с автобус от Варна до Истанбул е 60 лв - с около 15 лв по-скъп от преди. Аз ще пътувам утре, а от фирмата казаха, че скоро очакват цените да паднат съвсем до предишните стойности.

# 244
Турците са толкова напред в обслужването, че трудно някой ще ги стигне... Аз бях свидетел на уникална случка в хотел в Бодрум. Арабско семейство туристи с бебе на годинка, се бяха настанили за обяд на масата в ресторанта. Детето беше на детско столче и пред него родителите му бяха сложили чиния с храна. Междувременно те го оставиха само в столчето и отидоха да си вземат храна. Хлапето мажеше навсякъде, накрая взе чинията със спагети и я обърна върху главата си. Буквално се омаза много сериозно. Едно момче от персонала, което се грижеше за обслужването в ресторанта дойде до бебето и започна да му бърше лицето и ръчичките. Донесе и мокри кърпички и го направи чисто нов бебок. През цялото време се усмихваше и се радваше на детето, без нито за миг да прояви негативизъм, че трябва бая да чисти след размазаните спагети на пода. После дойдоха родителите на детето и турчинът с усмивка се оттегли, като продължи да чисти съседните маси.

Същото се случи и с нас в хотел в Анталия. Тогава бебчо беше на 1,7години и също беше на столче за хранене. Бяхме му сложили нещо за ядене в купичка и в следващият момент просто хвърли цялата купичка с храна на пода. Аз потънах в земята. Персонала веднага дойде да почисти и ни казаха че всичко е на ред.

# 245
И аз бях свидетелка на подобна случка в турски хотел. Детенце си носеше чинията, изпусна я и тя се счупи. Детето много се притесни и започна да плаче на масата, двама от персонара отидоха при него, занесоха му някакво подаръче и 20мин го забавляваха, докато се успокои. А в БГ съм си плащала счупена чаша на тройна цена, а за успокоение на детето изобщо не става на въпрос. Точно отношението е това, с което ме спечели Турция.

# 246
и на връщане 14 дни карантина МЕРСИ.
Транспорт на практика няма освен личен автомобил , автобуса от 45 стана 100 и да всичко е МНООООГО нормално

Е хем натискаш да има да  социална дистанция, хем искаш предприети мерки до последно всичко да е точно, хем искаш всичко това да стане на Бедава. Това няма как да се получи Simple Smile

Пък 14 дена на връщане от Турция това вече може да се спори по политическо.

# 247
  • Варна
Пък 14 дена на връщане от Турция това вече може да се спори по политическо.

Спори си колкото искаш !
Директива на ЕС - ВСИЧКИ влизащи от Турция в ЕС(не само БГ) подлежат на ЗАДЪЛЖИТЕЛНА 14 дневна карантина!
Отнася се и за гастербайтерите , по други години вече бяха напълнили магистралата !

# 248
Във фейсбук групите някой беше написал следния парадокс за сърбите. Те спокойно могат да се приберат от Турция през БГ за Сърбия и никой не ги закача.

# 249
  • Варна
При транзитно преминаване карантина няма. Иначе един преход от Турция до Германия би траял с месеци, ако всяка държава поставя под карантина преминаващите.
Така че сърбите биха имали карантина в Сърбия, ако не е премахната.

# 250
  • Пловдив
Deniz80 какво се случи с твоята почивка?Доколкото си спомням беше за Рояла със звездата-Лара?И пътуваше от друга държава?

# 251
  • Варна
Има ли държава от ЕС, която е свалила карантината за идващи от Турция?

# 252
Deniz80 какво се случи с твоята почивка?Доколкото си спомням беше за Рояла със звездата-Лара?И пътуваше от друга държава?
Моята почивка в Сегинус тази година се провали. Хотелът беше все още затворен. И нямах други опции, като по късни дати. И за това реших да почиваме в Топкапъ Палас. За 8 нощувки платихме 940 евро.  2+1 . Супер беше. Повече информация не ми се дава. Отваратен, съм от някои хора тук. Просто единствената им цел не да почиват в Турция, а да направят всичко възможно да провалят и почивките на останалите. Лек ден на всички.

# 253
Peter : какво да му споря, трябва вие да спорите където му е мястото, все пак Съюза забранява поради измислени причини. Не на мен на вас ви е кофти че няма да има плаж и нонстоп ядене в Турция тази година. Тука всичко си върви  колкото се може.
Качвам снимка от long beach снимана преди ден два.

Belqta : Унгария дала контра и казала не признавам тези вашите 14 държави, пускам свободно за Турция. После какво става незнм.

# 254
  • Варна
Халим, благодаря. Унгария са почти винаги на контра. Мисълта ми беше, че това е политика на ЕС и обвиненията не бива да са само и единствено към нашите управници.
Скрит текст:
А иначе, както е тръгнало, скоро може и влизащи от България да бъдат подлагани на карантина от доста страни.

Така като гледам, качената от теб снимка показва масово присъствие на турски туристи във въпросния хотел. Белите коли ги издават. Wink

Общи условия

Активация на акаунт