На море в Турция - тема 68

• 84 227
  • 899
  •   1
Отговори
# 720
И аз имах резервация за Турция от Emerald, но се отказах и си поисках капарото. Казаха ми ,че всички щяли да ходят и само аз се отказвам, което не е вярно. Резервацията ми беше за 28.08.2020г. за Мармарис. Заплаших ги с жалба ,а те ми се изсмяха в лицето. Казаха ми ,че нямам основателна причина да се откажа от пътуването, защото явно не им пука дали някой ще се зарази и както знаете вирусът не е безобиден. Искат да бъдат подпомогнати от държавата ,но те да ощетят клиентите си. 
   Имам познати ,които скоро се върнаха от пътуване и сега имат положителни тестове , и са в много лошо състояние. Не в Турция ,а в България ,но поне ,когато са се почувствали зле са се прибрали в къщи, а не са карантинирани в друга държава. Ако смятат туроператорите ,че това не е основателна причина да се отмени пътуването добре, но за мен това е основателна причина да не се пътува или поне да се откажеш без да те ощетяват с не малка сума.
  Все още не съм подала жалба ,защото смятам ,че ще е по ефективна ако сме повече хора. Ако някой се интересува от подаване на жалба към Emerald да ми пишат и ако искат ще им дам имейл.

# 721
Здравейте! Имате ли информация дали хотел Sealight Resort в Кушадасъ, ще отвори септември месец? Вчера ходих в агенцията и ми казаха, че е затворен до мес септември, но нещо не им вярвам. Предложиха ни хотел Amara Sealight. Ако имате впечатления за хотела, моля да споделите.

Благодаря предварително!

Коя агенция

Ориент 99 е агенцията.

На нас Ориент 99 ни го предложиха като опция ,защото нашия хотел не работи.Резервацията е от 18.09.
Нашата първо начална резервация също беше за този хотел. Той е отворен от 1.07 мисля , ние го сменихме защото за период. 08.08 искаха доплащане 800 лв . А от Аквасис до плащането бе около 650 лв за същия период. И не съжалявам, защото  е доста стръмен, поне така ми се вижда. Аз да ви питам на  магистралата нямахме стикер и си плащахме, на единия от изходите нямаше никой, бяха вдигнати бариерите . Та сега им дължим към 50 лири, някой знае ли как да ги платя оттук. Или друг човек на границата може ли да го направи. Че ме е страх да не на числят допл такси до догодина.

# 722
  • Русе
eli_r, по коя магистрала минахте, че дължите 50 лири? На нас оня ден системата ни дръпна 6 лири.

# 723
Ами качихме се на магистралата преди Измир и до Айдън си карахме на отиване. На връщане карахме посока Чанакале, нз точно къде излезнахме. Да на отиване и на нас ни взеха само 6 тл и но на връщане повече я ползвахме. А отделно единия ден ходихме до Измир пак по магистраналата. На вход няма такса,но системата е снимала явно и не е имало изход, защото ние си бяхме в града, след това обратно по пътя пак  не ни таксува нищо. Може и товага да е нз. Но ми се иска някак да се платят. А по пътя за Чанакале на изход от Мм си платихме още нз 25 или може 28  тл, нз не ги помня вече, но мъжа ми каза че си струва. Само се чудя защо и на границата не казаха нищо. Сега в системата за проверка го видяхме.-като там пише че е използване на път. Това са единствените платени. Мислех да не е камера. Но каквото и да е не искам да стой.

# 724
Там където проверявате нямали опция да се плати с карта.

# 725
  • Стара Загора
Говорих с Емералд ,първото автобусно пътуване е минало добре. Предния ден преди прибиране са направени тестове на всички , нито един положителен.Очаквали  този месец да отпадне карантината.Валя , ако стане така май нямате основание да искате отмяна или ваучер.

Здравейте, Петър, до къде е било първото автобусно пътуване на Емералд? Къде са направени тестовете? В хотел или в болница?

# 726
eli_r
Можете да заредите с карта пари. Добре е да си проверявате и предварително да си зареждате. А излиза по-късно защото има време за обработка - така ми обясниха приятели.

# 727
  • Sofia, Bulgaria
Ами качихме се на магистралата преди Измир и до Айдън си карахме на отиване. На връщане карахме посока Чанакале, нз точно къде излезнахме. Да на отиване и на нас ни взеха само 6 тл и но на връщане повече я ползвахме. А отделно единия ден ходихме до Измир пак по магистраналата. На вход няма такса,но системата е снимала явно и не е имало изход, защото ние си бяхме в града, след това обратно по пътя пак  не ни таксува нищо. Може и товага да е нз. Но ми се иска някак да се платят. А по пътя за Чанакале на изход от Мм си платихме още нз 25 или може 28  тл, нз не ги помня вече, но мъжа ми каза че си струва. Само се чудя защо и на границата не казаха нищо. Сега в системата за проверка го видяхме.-като там пише че е използване на път. Това са единствените платени. Мислех да не е камера. Но каквото и да е не искам да стой.

Имах подобен случай за 20-тина лири излезнахме в един от сайтовете, и директно си платих с карта от там не съм зареждал стикер, а направо глобата в самия сайт. Зареждане на стикер през карта винаги ми е отхвърляло картата, единия път даже писах на съпорта и от там ми казаха, че може да се зареждат само с  карта издадена от турска банка.

# 728

Имах подобен случай за 20-тина лири излезнахме в един от сайтовете, и директно си платих с карта от там не съм зареждал стикер, а направо глобата в самия сайт. Зареждане на стикер през карта винаги ми е отхвърляло картата, единия път даже писах на съпорта и от там ми казаха, че може да се зареждат само с  карта издадена от турска банка.
Стикер нямаме, през кой сайт сте платили, помните ли.

# 729
  • Варна
Първата автобусна група за Турция от Emerald на 07 08 е била за Мармарис и Кушадасъ.В петъка преди да тръгнат обратно са ги закарали в болница за пср и всеки си е платил по 26 лв.

# 730
  • Sofia, Bulgaria
Ами качихме се на магистралата преди Измир и до Айдън си карахме на отиване. На връщане карахме посока Чанакале, нз точно къде излезнахме. Да на отиване и на нас ни взеха само 6 тл и но на връщане повече я ползвахме. А отделно единия ден ходихме до Измир пак по магистраналата. На вход няма такса,но системата е снимала явно и не е имало изход, защото ние си бяхме в града, след това обратно по пътя пак  не ни таксува нищо. Може и товага да е нз. Но ми се иска някак да се платят. А по пътя за Чанакале на изход от Мм си платихме още нз 25 или може 28  тл, нз не ги помня вече, но мъжа ми каза че си струва. Само се чудя защо и на границата не казаха нищо. Сега в системата за проверка го видяхме.-като там пише че е използване на път. Това са единствените платени. Мислех да не е камера. Но каквото и да е не искам да стой.

Стикер нямаме, през кой сайт сте платили, помните ли.

там където Ви излиза глобата, трябва да има бутон с възможност за плащане.
Едното е тук
https://ivd.gib.gov.tr/
Ето кое да изберете https://prnt.sc/u255w4
А другия сайт е https://webihlaltakip.kgm.gov.tr/webihlalsorgulama/Sayfalar/Sorgulama.aspx
на мен във втория ми излезе въпросното задължение

# 731
  • в страната на чудесата
Първата автобусна група за Турция от Emerald на 07 08 е била за Мармарис и Кушадасъ.В петъка преди да тръгнат обратно са ги закарали в болница за пср и всеки си е платил по 26 лв.

Здравейте, на мен от Емералд ми казаха,че цената е 220 лири в хотела, а в държавните болници 110 лири. Но ми казаха, че те съдейства да се направи в хотела. Ако съдействат да се направят тестовете в болницата ще добър варянт.Знаете ли дали автобусите са били пълни - в смисъл дали се седи по двама човека на седалка или на седалка е по един човек? Защото на мен от фирмата ми отговориха, че се стараят да не пътуват на пълен капацитет, макар , че официално изискване за броя на пътниците от закона няма.

# 732
  • Русе
didu, в долния линк само дължимото за магистралите ли излиза, или всякакви глоби?
ММ хич не спазва ожраниченията на идване. На едно място имаше полицейска кола. Дали ни заснеха, не знам. Зимата проверявах някъде за глоби, но не помня къде.

# 733
  • Sofia, Bulgaria
didu, в долния линк само дължимото за магистралите ли излиза, или всякакви глоби?
ММ хич не спазва ожраниченията на идване. На едно място имаше полицейска кола. Дали ни заснеха, не знам. Зимата проверявах някъде за глоби, но не помня къде.

Първия е за нарушения, втория доколкото разбирам, а аз нищо не разбирам от този език Simple Smile според мен е за магистрални мостови и всякакви други такси. Нас ни светна един път камера, но според мен беше за да ни сметне средната скорост. Според мен откакто пуснаха системата за средна скорост не карат като обезумели Simple Smile и повече спазват ограниченията.

# 734
Здравейте
Тези, които са се върнали от почивка в Турция, могат ли да кажат как е качеството на all inclussive? Имаме ден да решим за  Rixos Bodrum за началото на Октомври.
Помня, когато бяха спрели руснаците преди няколко години, ходихме в Marty Resort, Мармарис.
Поради липсата на хора, нивото беше ужасно, толкова кюфтета и пържени кюфтета ме бях яла никога 😂😂😂
Не беше отворен и основния ресторант, сервираха в залата за игри...
Тогава  масово имаше недоволни хора от различни хотели. Затова се чудя какво ще бъде тази година, все пак и сезона почва меко казано късно.
Благодаря

Общи условия

Активация на акаунт