На море в Турция - тема 68

• 84 235
  • 899
  •   1
Отговори
# 705
  • Варна
Не разбирам защо си мислите, че заплатите в Турция са по-ниски от българските? Може и да има по-ниски, но като цяло нивото е дори малко по-високо от българското, поне по това което съм виждала и зная. От друга страна, и цените им а по-ниски за основните неща за живеене, като храната и лекарствата, ДДС-то е по-ниско за основните неща, животът е много по-евтин. Нормално е да им остават повече пари.

# 706
  • Варна
Това за стандарта е мнооого разтегливо понятие - на пазара има кебапчета по 30 ст , на промоция си купуваме бира за 50 цента/литъра - безумна цена къде да е по света - в Скандинавия е ПОНЕ 20 ПЪТИ по скъпа. Наскоро позната си купи тристаен в Исперих за 50 000 ЛЕВА , а не 100 000 ЕВРО.И във варненското Владиславово има тристайни панелки 100кв./м. по 40 000 Е.

Последна редакция: вт, 18 авг 2020, 10:28 от peterky2002

# 707
  • Русе
Не съм писала, че заплатите в Турция са ниски. Писах, че от живущ в Турция разбрах, че конкретно за Аквасис почивките се предлагат на по-висока цена отколкото в България. Това ми е интересно - след като навсякъде се тръби, че икономиката на Турция е срината, как аджеба хората могат да си позволят да почиват в хотел с такива цени.

# 708
  • Sofia, Bulgaria
Не съм писала, че заплатите в Турция са ниски. Писах, че от живущ в Турция разбрах, че конкретно за Аквасис почивките се предлагат на по-висока цена отколкото в България. Това ми е интересно - след като навсякъде се тръби, че икономиката на Турция е срината, как аджеба хората могат да си позволят да почиват в хотел с такива цени.

Не забравяйте, че и там има средна класа и са 80 милиона Simple Smile))). 1 000 000 да са с достатъчно доходи могат да напълнят всичките им хотели. При тях този тип туризъм има за цел да внася свежи пари отвън, затова и цените за местните са двойни за да не въртят парите вътре в държавата, а да им влизат свежи от вън. Второ винаги когато е имало отлив на чужденци съседите много бързо се ориентират и си допълват бройките с месни, така че варианти за хотелиерите има. Не знам дали сте посещавали хотели извън сезона, колкото и пъти да съм ходил, а последните години се водят кризисни, във високият им клас хотели винаги имат фирмени събития, и тук не говорим за инцидентни събития едните си отиват и пристигат нови непрекъснато празно няма. Тоест тук говорим, че колкото и голяма криза да има при тях има фирми, които работят и печелят.

# 709
Може ли да споделиш хотела в Слънчев бряг защото и моята почивка за Италия и Испания е на път да се провали.И си търся усилено хотел в България.За Турция и не си помислям не е по вкуса ми да обикалям напред назад за един тест и да треперям какво може да ми се случи в страна извън Европейският съюз.Догодина живот и здраве когато се успокои всичко може пак.
Ако си търсите подобен на турските хотели вижте Wave resort в Ахелой.Доколкото разбрах турчин е собственик и е направен като Анталийски тип хотел.Гледах клипове в YouTube и коментарите бяха добри.

# 710
  • Пловдив
Здравейте! Имате ли информация дали хотел Sealight Resort в Кушадасъ, ще отвори септември месец? Вчера ходих в агенцията и ми казаха, че е затворен до мес септември, но нещо не им вярвам. Предложиха ни хотел Amara Sealight. Ако имате впечатления за хотела, моля да споделите.

Благодаря предварително!

# 711
Здравейте! Имате ли информация дали хотел Sealight Resort в Кушадасъ, ще отвори септември месец? Вчера ходих в агенцията и ми казаха, че е затворен до мес септември, но нещо не им вярвам. Предложиха ни хотел Amara Sealight. Ако имате впечатления за хотела, моля да споделите.

Благодаря предварително!

Коя агенция

# 712
Емералд не иска да дава ваучери за капарираните почивки за октомври, защото хотелът ( Вон резорт) работел. Редно ли е? Искат да се откажат хората и да им умре капарото. Ситуацията е много притеснителна предвид обстановката и правото на всеки да решава какви предпазни мерки да вземе за себе си и семейството си. Тоест, не е достатъчно хотелът да работи. Какво трябва да се предприеме в този случай?

# 713
  • Пловдив

Благодаря предварително!

Коя агенция

Ориент 99 е агенцията.

# 714
  • София
Емералд не иска да дава ваучери за капарираните почивки за октомври, защото хотелът ( Вон резорт) работел. Редно ли е? Искат да се откажат хората и да им умре капарото. Ситуацията е много притеснителна предвид обстановката и правото на всеки да решава какви предпазни мерки да вземе за себе си и семейството си. Тоест, не е достатъчно хотелът да работи. Какво трябва да се предприеме в този случай?
Нищо не може да се направи. Аз им писах, че прекратявам договора на осн чл 17, Ал. 4 мисля беше от самия договор, поради това, че са налице обстоятелства, които при подписване на договора не са били налице. Любезно ми отвърнаха да си гледам работата, че нито ваучер, нито пари, нищо не ми се полага. Евентуално мога да ги съдя по натом, но е рисково дали ще спечеля. А не им идва на акъла, че с тази политика спрямо клиента, никой няма да се върне вече при тях. Казват ти, ама той хотела работи, предлагаме същата услуга. Е да, ама трябва да си правя ПСР тест, което според тях едва ли не е нищо.

# 715
  • София

Благодаря предварително!

Двата са на един собственик, Амара е по-добрия хотел, Сийлайт има голяма денивелация.

# 716
  • София

Благодаря предварително!

Otium Sealight Resort (ex. Sealight Resort)?  Как така са ви казали, че не работи? Точно с Ориент ни е резрвацията за него, миналата седмица доплатихме. Дори поемат разходите за PCR теста от хотела.

Можете ли да ми кажете на кой адрес мога да си проверя имам ли глоби в Турция?

# 717

Благодаря предварително!

Коя агенция

Ориент 99 е агенцията.

На нас Ориент 99 ни го предложиха като опция ,защото нашия хотел не работи.Резервацията е от 18.09.

# 718
  • Варна
Говорих с Емералд ,първото автобусно пътуване е минало добре. Предния ден преди прибиране са направени тестове на всички , нито един положителен.Очаквали  този месец да отпадне карантината.Валя , ако стане така май нямате основание да искате отмяна или ваучер.

# 719
  • София
Да споделя и аз...При ранна резервация Албена Холидейс са забравили да ми сключат застраховка"отмяна на пътуване",въпреки,че потвърдиха че всичко е наред и са получили моя превод.Сега хънкат и мънкат....и чакам отговор...то дори и при сключена такава застраховка отказват да върнат капарото от 400лв на човек,защото билетите за самолета били купени вече.Тогава защо изобщо ми рекламираха тази застраховка-питам аз....ще рискуваме и ще пътуваме на 23.09.за Сиде,но повече за тази ТА не искам да чуя....

Последна редакция: вт, 18 авг 2020, 20:32 от perunika77

Общи условия

Активация на акаунт