На море в Турция - тема 68

• 84 246
  • 899
  •   1
Отговори
# 675
това е , че не мога да намеря тур за тях от сайт, а ще съм без кола

# 676
  • Русе
Ние пък сега пътуваме за Aquasis и въобще не се притеснявам от прочетеното.

пожелавам ви хубаво искарване и ще чакаме отзиви.
допълнителните Ефес и Памукале вие ли си ги организирате или ще платите на агенцията .
Нямаме намерение да ходим на екскурзии.

# 677
  • Пловдив
Току що прочетох ,че ROYAL ALHAMBRA PALACE - СИДЕ 25.7.2020 е отворен .
Дано да  е вярна информацията .
От тук видях :
Инфото е от 11.8 .2020 год.

# 678
  • Варна
Ние пътуваме 13 октомври , как е времето в Дидим там и става ли за плаж  море ?

Твърде е съмнително  Sad  То от септември почва доста да духа и плажа се разваля.
Октомври за плаж и море всички се насочват около Анталия. Simple Smile Ако можете сменете за някъде там.

# 679
  • Русе
В момента сме на турската граница - Хамзабейли. Премериха ни температурата с термометър. Платихме такса дезинфекция 22,50 лири. Дадоха ни ето това

Маски, дезинфектант, мокри кърпички и пишманийе. На тийнейджърката не се полагат Joy

# 680
  • Sofia
Вики, лек път и приятна почивка. 😀

# 681
  • По света и в нас.
здравейте, с моята жена имаме също Аквасис и след това което прочетох се притесних.
Тъй като съм нов имам няколко въпроса ;
Самия хотел има ли хубав плаж  конкретно
Как стои въпроса с допълнителните екскрузии за Дидим , визирам Памукале, Ефес и тн .
Има ли някакъв сайт местен , защото в getyourguide не откривам Дидим.
Благодаря предварително
Екскурзийте ги организират от хотела,ако искате може и с местна агенция,но за 10-20 лв разлика по добре от хотела.Взимат те от там разкарват и те връщат пак в хотела.

# 682
  • Варна
Екскурзийте ги организират от хотела,ако искате може и с местна агенция,но за 10-20 лв разлика по добре от хотела.Взимат те от там разкарват и те връщат пак в хотела.

Ако купите екскурзии от местна агенция в града са 30 - 40 , че и с 50% по евтини и те взимат , разкарват и  връщат пак в хотела.Те и от хотела са с местна агенция , така е по закон , но се натрупват и комисионите на хотела и основната ТА.

# 683
Аз затова казах, че инфото ми не е официално, но пък като знам колко е тромява бюрокрацията ни, не искам да съм от първите, които се разправят с РЗИ. Аз си мисля, че от 1.09 ще я отменят тази карантина, то сезона в БГ мина, нали затова ги наложиха тези ограничения. Мен поне ме навиха за БГ, да ви кажа супер си изкарвам засега, в повечко ми идваха тези главоболия, заради една почивка. Догодина живот и здраве-Турция.

Важно е как седят нещата официално, лесно се проверява, а и мисля че вече беше споменато в темата, останалото за "бюрокрацията" и "за какво са били наложени ограниченията", както и "кога ще паднат", са си само твои разсъждения, които не е задължително да са верни, но няма да ги коментирам, защото не ми пречи всеки да си мисли каквото си иска, но е добре и на самият него да не му пречи.

Вече ви беше казано многократно, че ситуацията е много динамична, видимо света е "нагоре с краката" и който иска да пътува тази година ще трябва да се адаптира, заради което трябва и да се информира непрекъснато.

Колкото до личните планове, ние ходим и на нашето море всяка години и също си ни харесва, ще ходим и тази година в Слънчев бряг. В Анталия решихме да не ходим, защото за нас ол инклузива е много социален тип почивка и тези мерки в хотелите там тотално я съсипват за нас, заменихме я с Палма де Майорка. Засега ми е под въпрос Пулия заради карантината за българи в Италия, но следя ситуацията и при възможност и там ще отидем по-късно.

За Турция конкретно са ви дадени достатъчно възможности, които има желание ще отиде, някакви усилия вероятно ще трябва да се положат, но както казах ситуацията в целия свят е сложна, за да се оплакваме от дребни препятствия, когато все пак говорим за почивка, не за нещо по-важно. Освен това тези от вас, които пътуват с агенции, изисквайте от тях непрекъснато и по всякакъв възможен начин да ви съдействат за всичко, нали за това ходите с тях, уж за по-лесно, ако не е така, за какво са ви? (реторичен е въпросът).

Не съм впечатлен от организацията с тестовете в Турция засега предвид всички обещания, но предполагам че нещата ще се подобряват. Тестването на летището в Истанбул например беше много добра идея, но с много лоша организация, виси се на две опашки, първо за регистрация, после за плащане (220 TL за чужденци), което отнема минимум няколко часа докато се стигне до взимането на проби, което става бързо, но всичкото това време е проблем, защото човек може да няма 3, 5 или повече часа между полетите например, иначе резултатите се получават до няколко часа по имейл. Разкарването по болниците и правенето на преводи няма да ги коментирам въобще, но се надявам все пак агенциите да ви спестят всичко това с тестове на място в хотелите или там както го организират, те имат интерес да ви водят и трябва да имат решение.

# 684
  • Пловдив
Може ли да споделиш хотела в Слънчев бряг защото и моята почивка за Италия и Испания е на път да се провали.И си търся усилено хотел в България.За Турция и не си помислям не е по вкуса ми да обикалям напред назад за един тест и да треперям какво може да ми се случи в страна извън Европейският съюз.Догодина живот и здраве когато се успокои всичко може пак.

# 685
здравейте, с моята жена имаме също Аквасис и след това което прочетох се притесних.
Тъй като съм нов имам няколко въпроса ;
Самия хотел има ли хубав плаж  конкретно
Как стои въпроса с допълнителните екскрузии за Дидим , визирам Памукале, Ефес и тн .
Има ли някакъв сайт местен , защото в getyourguide не откривам Дидим.
Благодаря предварително
Духаше вятър и сега. С малката разлика че сега е топло и той не се усеща като студен. Иначе хотела е в едно поле няма нищо около него.И е ветровито. За хората в хотела. Може би бяха гастербаитери, нз. Както казах топ сезон за турски за почивки, както на местно населние, така и на гастербаитери. Ходихме на корабче за 2/ 2 деца. Май към 350 лири(90 лв някъде, нз точно мъжа ми ги беше платил) с вкл обяд.,който беше от макарони и един шницел  😁. Напитки се плащат 2 бири /2 студени чая 80 лири. Вода - 5 лири. Дърпахме се с надуваем дюшек в морето с моторница - 320 лири май. Плаж няма камъни на влизане в морето, но пясъка е  примесен с камъчета. Водата е доста солена. В самия хотел е доста по скъпо - цигари 21 лири, лопатка, кофичка май  към 3-4 Евро. Каране на акумулаторна кола 75 тл. За 1 час /30 мин 45 тл. Игралната зала 50 тл май - 10 жетона. Това си спомням за цените. Приятно изкарване на всички и желая спокойни почивки.

# 686
Може ли да споделиш хотела в Слънчев бряг защото и моята почивка за Италия и Испания е на път да се провали.И си търся усилено хотел в България.За Турция и не си помислям не е по вкуса ми да обикалям напред назад за един тест и да треперям какво може да ми се случи в страна извън Европейският съюз.Догодина живот и здраве когато се успокои всичко може пак.

За Испания няма причина човек да не отиде поне засега, иначе ти за Обзор, видях, че си знаеш вариантите, но на мен това са ми малко скучни места. Моя хотел е Melia Sunny Beach, аз обичам да съм "в центъра на събитията", но няма да е лудница, защото работи на ограничен капацитет, а и ще е в края на сезона.   

За по-спокойни хотели тип 16/18+ с гурме храна добри варианти са Grifid Metropol в края на Златни пясъци, който работи само с а-ла-карт ресторанти и евентуално новия панорамен RIU Palace Sunny Beach в края на Слънчев бряг към Свети Влас, но с някои рискове като за нов хотел. Друг спокоен хотел на края на Слънчев бряг, но пак удобно за разходки вечер е Helena Resort Park.

Последна редакция: нд, 16 авг 2020, 12:01 от Adventurer

# 687
Ще ви послушам и ще се опитам да го сменя за анталия но свободни дати има през 27 октомври чак. Тогава за плаж предполагам пак не става.
Ако не другата година от там мисля с кола до кападокия видях е на 500 км само. Ако някой го е правил.
Пътя си е доста но си заслужава.
Сега ще гледам дали има рейсове от алания до кападокия и после кападокия истанбул поне за прибиране

# 688
България пуска пътуванията за Турция
Следващата седмица се очаква министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов да издаде нова заповед, с която да позволи пътуванията до Турция и отпадането на задължителната 14-дневна карантина при завръщането. Това съобщиха за TravelNews от Националния оперативен щаб срещу коронавируса. По този начин ще се отпушат ваканциите за турските курорти, за което отдавна настояват туроператорите, работещи в изходящия туризъм...

https://travelnews.bg/bg/balgariya-puska-patuvaniyata-za-turtsiya/

# 689
България пуска пътуванията за Турция
Следващата седмица се очаква министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов да издаде нова заповед, с която да позволи пътуванията до Турция и отпадането на задължителната 14-дневна карантина при завръщането. Това съобщиха за TravelNews от Националния оперативен щаб срещу коронавируса. По този начин ще се отпушат ваканциите за турските курорти, за което отдавна настояват туроператорите, работещи в изходящия туризъм...

https://travelnews.bg/bg/balgariya-puska-patuvaniyata-za-turtsiya/
Дано да е вярно, очакваше се, но докато не го видя официално - не вярвам Wink

Общи условия

Активация на акаунт