На море в Турция - тема 68

• 84 218
  • 899
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Добро утро. Има ли вести за отворени вече хотели в Турция? Ясно е, че още няма чужди туристи с текущите регулации, но местните би трябвало да нямат проблеми да ходят на море.
Тази сутрин погледнах сайтчетата на местата където сме резервирали, разрових се из фейсбуците им, ами все още е мъртвило. Вярно, че има още 2 седмици до Юли, но започвам да се ритеснявам че може да се наложи да сменям хотели в последния момент, не че ще е голям проблем, но цялото мълчание започва да изглежда много притеснително. Има ли вести за отворени хотели?
Иначе, като гледам какво става при нас в България с по над 100 заразени последните дни, след като наотвориха и детските градини, и яслите, че и дискотеките и чалготеките ... започвам да се съмнявам, че няма да се ходи до Турция през Юли. Въпрос на дни е да скочим до над 200 заразени на ден, после над 300, и т.н. докато пак затворят напълно границите, дори и за Гърция.

Халим и Ани да помогнат /отново/, дали няма някъде онлайн камери по курортите, по плажовете, по хотелите да видиме на живо как е движението. По нашите курорти има доста камери, ама къде сме ние къде са турците.

# 76
  • София
Ето valerko и това мога да предложа https://www.canlimobeseizle.com/mobese/turkiye/. Хубав и усмихнат ден!

# 77
  • Russe, Ruse, Bulgaria
В сайта на Министерство на туризма, на началната страница са посочени хотелите, ресторантите и на фирмите, предлагащи туристически трансфери, които са получили Сертификат и работят https://www.ktb.gov.tr/, надявам се да ви е полезна тази информация.

Ани, не виждам в списъка Gural Premier Belek. Можеш ли да ми кажеш, дали има сертификат, че имам резервация за него. Възможно е да не съм го намерила.

# 78
  • София
danym21, права сте - липсва
Скрит текст:
явно все още не са подали документи за сертифициране, наблюдавайте - тези дни трябва да го включат в списъка.

# 79
  • Варна
Интересно, според сайта в момента в цял Истанбул би трябвало да работят само 26 хотела. Дали?

# 80
Има вероятност и от големите комплекси изобщо да не отворят врати тази година. Пък резервациите по тях или ще се прехвърлят за до година или ще се съберат на някой друг хотел, зависи от агенциите.

Местните които имат вили в Чанаккале Айвалък Кушадасъ Измир Дидим Бодрум Мармарис Фетхие вече са си там.
За инклузиф  комплекси до края на месеца ще е ясно кой отваря кой не.

Кака Меркел нещо не се навива за пусне туристи извън Европа. Голям натиск има върху нея от агенциите.
Ами политически причини. Искат евтото да се удържи в границите на Европа тази година, не че Италия Испания са по по бесопасни от Турция.

# 81
Важно за автобусните програми:
"Пътниците в автобусите, напускащи страната, ще бъдат проверявани за неплатени и невръчени глоби към Пътна полиция. Те ще могат да платят на място санкцията, но ако нямат възможност - ще могат да продължат."
От туристическия бранш смятат, че промяната ще откаже някои от клиентите им да пътуват.
https://btvnovinite.bg/bulgaria/neplatenite-globi-kam-kat-shte-p … hti-stranata.html

# 82
  • Варна
Важно за автобусните програми:
"Пътниците в автобусите, напускащи страната, ще бъдат проверявани за неплатени и невръчени глоби към Пътна полиция. Те ще могат да платят на място санкцията, но ако нямат възможност - ще могат да продължат."
От туристическия бранш смятат, че промяната ще откаже някои от клиентите им да пътуват.
https://btvnovinite.bg/bulgaria/neplatenite-globi-kam-kat-shte-p … hti-stranata.html
Изцяло подкрепям да се проверява за неплатени пътни глоби по границата. Трябва да се въведе ред и контрол трябва да има. Който не спазва наредбите и правилата трябва да си носи последствията. Това е едно от нещата които ми харесват в Турция, има ред и контрол. Което успокоява хората и им дава сигурност докато пътуват. Спирали са ни много пъти от жандармите им, обикновено проверяват само паспортите и питат накъде отиваме. Иначе от трафик полицията им никога не са ни спирали, но ние по принцип си спазваме правилата.

# 83
  • Sofia, Bulgaria
Роялите ги няма в този списък супер странно. То ясно, че ги удариха един път от Томас Кук и сега короната ама са доста големи за да не ги пуснат ...

# 84
  • София
Погледнах този списък  - и Камелиите в Сиде ги няма. Имахме резервация за там в началото на юни, явно не са отворили. А от туристическата агенция ми казаха, че ще работят.

# 85
  • София
Роялите ги няма в този списък супер странно. То ясно, че ги удариха един път от Томас Кук и сега короната ама са доста големи за да не ги пуснат ...
Мисля, че имаш грешка - просто изпиши име на хотел Royal и ще се появят. Съжалявам, линка, който поставих не отваря тази селекция.

# 86
Погледнах този списък  - и Камелиите в Сиде ги няма. Имахме резервация за там в началото на юни, явно не са отворили. А от туристическата агенция ми казаха, че ще работят.
Аз също не ги видях в списъка. Ние се съгласихме да променим  резервацията в Камелия за 2021г. за  същата дата ( месец май) и току-що от фирмата ми пратиха съобщение: "Резервациите са потвърдени от Камелия и днес колегата ми ...............ще Ви изпрати коригираните договори"

# 87
Ani_iv,благодаря за списъка! Ние имаме резервация за Titanik Deluxe Bodrum от 26.08., видях че чака сертификат! Мисля,че ще му дадат,дано да няма проблем и да отвори! Ние сме с полет от Истанбул. Пуснаха ли вече вътрешните полети?

# 88
  • София
Ani_iv,благодаря за списъка! Ние имаме резервация за Titanik Deluxe Bodrum от 26.08., видях че чака сертификат! Мисля,че ще му дадат,дано да няма проблем и да отвори! Ние сме с полет от Истанбул. Пуснаха ли вече вътрешните полети?
Да, да, ledi, вътрешни полети има. Постепенно влизат в график, дори имаше информации, че самите авиокомпании не са очаквали толкова високо ниво на търсене на този вид транспорт. Мисля, че всички хотели ще си вземат сертификатите. Както вече и писах, със сигурност има още хотели, които ще отворят, но още не са си подали документите. Процесът върви в момента, за това бих посъветвала тези, които не откриват все още хотелите си - да изчакат спокойно. Хубави дни ни предстоят!

# 89
  • Варна
Не съм много сигурна точно какъв е този списък с хотели и ресторанти на сайта. Например, според списъка в Kaş няма нито един хотел или ресторант да чака лицензиране, а Kaş си е сравнително голям туристически град. Също така в Konyaaltı например има само 2 разрешени 5* хотела и един чакащ, както и 2-3 ресторанта ... Пълен абсурд. В Eskişehir има 2 чакащи лиценз хотела, единия 5*, и забележете нито един ресторант даже да чака лиценз. Местата ги гледах, защото сме били там и знам какви хотели и ресторанти има. Затова си мисля, че има нещо съмнително в този списък. Може би е по-скоро като списък с някакво допълнително сертифициране, защото ако само тези хотели и ресторанти имат право да работят, няма как да има туризъм. Нито има къде да се спи, нито ще има къде да се яде ...
А къде ли ядат турските туристи, защото според списъка в целия огромен Истанбул в момента има всичко на всичко само 8 (осем) сертифицирани ресторанта? Останалите ресторанти в Истанбул затворени ли са, защото 8 отворени рестранта за Истанбул са нищо. Нещо което е невъзможно, нека някой от Истанбул да го потвърди, но започвам да си мисля, че този списък е някакъв списък, но не и списък на всички отворени хотели и ресторанти.

Общи условия

Активация на акаунт