На море в Турция - тема 68

• 84 328
  • 899
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Здравейте, може би е обсъждано , но не следя темата. Някой знае ли каква е последната ситуация - колко месеца от паспорта трябва да са ти останали до изтичането му за безпроблемно влизане в Турция?

6, но, племенничката миналата година влезе с изтичащ след 10-15-тина дни. Моя пък изтече сега януари 2020, а ходихме през септември 2019, около 4 месеца. Не мисля, че държат на тия работи.

# 601
Здравейте, може би е обсъждано , но не следя темата. Някой знае ли каква е последната ситуация - колко месеца от паспорта трябва да са ти останали до изтичането му за безпроблемно влизане в Турция?

Имам по малко от месец, два пъти минах границата, не е имало проблем

# 602
Моя изтича на 8.12, а сме на почивка края на септември с агенция и се притеснявам да няма проблем, а от агенцията нищо не казват. Чудя се да звъня ли на Консулството

# 603
  • Русе
Моя изтича на 8.12, а сме на почивка края на септември с агенция и се притеснявам да няма проблем, а от агенцията нищо не казват. Чудя се да звъня ли на Консулството
Щом сте с агенция, имай едно наум, че може да те накарат да го смениш. Някои изискват 3, някои 4, а някои 6 месеца до датата на валидност.

# 604
  • Някъде в Европа...
Драмите с ТА:
https://trud.bg/%D0%B4%D1%80%D0%B0%D0%BC%D0%B8-%D1%81-%D0%B2%D0% … 3312644246024057/

За паспорта -лично от Караджъ турс са ми казвали, че специално за Турция изискването за валидността на паспорта отдавна е отпаднало...Въпреки това някои ТА се правят на интересни...Единственото важно е - паспортът да е валиден при преминаването на границите (отиване и връщане). Най-много да ви напомнят служителите на границата, че скоро ви изтича....

Последна редакция: вт, 11 авг 2020, 12:49 от AIR

# 605
  • Русе
Ами, така е, но от Аполо накараха ММ да си смени паспорта за пътуване до Истанбул на 02.04. Паспорта изтичаше в края на май. И така - смени паспорта през март и никъде не отидохме. Вместо да си го смени в началото на юни, че даже можеше и преди месец предвид обстоятелствата.

# 606
  • Някъде в Европа...
От днес:
Според днешния ДВ бр.71 :
Чл. 25.(Нов -ДВ, бр. 34 от 2020 г., в сила от 09.04.2020 г.; изм., бр. 44 от 2020 г., в сила от 14.05.2020 г.) изм.ДВ БР.71 ОТ 2020
Туроператор, който трябва да възстанови заплатена сума от пътуващ за туристическо пътуване, когато е било отменено до 31 декември 2020 г. поради разпространението на COVID-19 “, може да предложи на пътуващия ваучер за заплатената сума. Ако пътуващият не приеме ваучера и при липса на друго споразумение за туристически пакет -заместител, между туроператора и пътуващия, туроператорът възстановява до 12 месеца, считано от датата на отмяната на пътуването, всички плащания, които е получил от пътуващия или от негово име.

Дерзайте и си търсете правата като клиенти!

https://travelnews.bg/bg/turoperatorite-tryabva-da-vazstanovyat- … -ne-iska-vaucher/

Последна редакция: вт, 11 авг 2020, 15:44 от AIR

# 607
Пълна каша. Те от сега ни подготвят за фалити.

# 608
Здравейте, 35дни преди да тръгнем за така очакваната от нас почивка в Белек, Тез тур ни изненада с новината, че полета ни за 16.09.се отменя, както и другите им полети в сряда и неделя до края на септември. Полети ще има само в петък. Предложиха ни смяна на датата, ваучер за 2021 г или да си използваме капарото за почивка в България. Избрахме си почивката в Анталия, но вместо 9нощувки ще сме 7 от18. 09..Ако не ми се налага не бих се отказала от Турция. В момента сме на море тук в България. Морето чисто, широк плаж с чудесен пясък, плитко море много навътре, безплатни шезлонги и чадъри (плаж ММЦ Приморско). Но това е всичко. Нито хигиената в стаите и ресторанта, нито обслужването и отношението на персонала, нито храната могат да се приближат дори малко до тези в Турция. А за мерките за сигурност срещу covid 19 да не говорим. Освен дезинфектант на входа на ресторанта и наполовина смъкнатите маски на сервитьорите друго не видях. Така че макар и да е по-кратка, чакам с нетърпение истинската си почивка в Papillon Ayscha. Убедена съм, че там ще е по-безопасно.

# 609
  • Стара Загора
И ние си чакаме нашата почивка / 26.09/ в Titanic Deluxe Golf Belek  . Лошото е , че малко започнах да се разколебавам. Това лято в хотела няма да се предлага вечерна анимация , някои от полагащите се услуги и "екстри " , ще са орязани или няма да се предлагат. В ресторанта се оформяли огромни опашки от чакащи да им се сервира от блок масите. Супер изнервена ситуация. И като цяло , нищо общо с предходни години. Не съм доплатила остатъка от сумата , но нямам основание да си искам  капарото.Иначе въпреки промяната в концепцията на хотела , няма промяна в цената в наша полза,  а всеки си избира хотел и на базата на концепция....   Ние сме със собствен превоз...А организирахме сума ти хора с нас...някои -първа почивка в Турция и ще се разочароват повече и от нас.

# 610
Аз пък започнах да се настройвам за почивката. Днес агенцията ми отговори, че програмата е потвърдена. Ние сме с автобус. Обсъдихме го вкъщи и решихме да отидем, ако не стане нещо в последния момент, разбира се.

# 611
# 612
  • Дългопол
Аз пък започнах да се настройвам за почивката. Днес агенцията ми отговори, че програмата е потвърдена. Ние сме с автобус. Обсъдихме го вкъщи и решихме да отидем, ако не стане нещо в последния момент, разбира се.
За къде става въпрос, дестинация, дата на тръгване, коя агенция.

# 613
За къде става въпрос, дестинация, дата на тръгване, коя агенция.

25.09, Club Tuana, Фетие, Емералд

# 614
И ние днес платихме окончателно. Пътуваме  на 04.09 за Алания. Това с евентуално премахване на карантината от турция ще зарадва много хора и ще ни спести едни пари който моментално ще се изхарчат за други неща. Дано да е по скоро.

Общи условия

Активация на акаунт