На море в Турция - тема 68

• 84 173
  • 899
  •   1
Отговори
# 780
Здравейте! Току-що на мой коментар във фейсбук група, че е най-удачно да се прави тест на границата, ми писаха,че от 14.08 вече не се правили тестове на Капъкуле? Някой знае ли дали е верно?

Някои от хотелите предлагат 2 дни преди тръгване тест, който на всичкото отгоре е безплатен, дават ти разпечатка и като се прибереш не лежиш 14 дни карантина. Такув е бившия Амара, Кушадасъ. На Капъкуле не знам дали въобще е удачно да се тества. И като се тестваш какво, висиш часове да излезе теста ли?
Не, не висиш да чакаш теста, влизаш си в БГ, отиваш си вкъщи , като преди това на границата си подписал декларация за карантина към РЗИ- Хасково. На другия ден ти излиза резултата, изтегляш си го и пращаш файла на мейла на РЗИ-Хасково и ти свалят карантината. Ако все още го има теста около 8-ми септември,когато би трябвало да се прибираме, искам да направя тест на границата, защото при евентуален положителен вече си в къщи и не си принуден да стоиш 14 дни затворен в стая в хотела, като не се знае на чии разноски ще си Wink
Ние ще сме в Джакаранда в Сиде и нашия хотел не предлага безплатни тестове, ще си платим - не е въпроса в това.

# 781
На мен варианта с отмяната на карантината ми е малко съмнителен, защото в заповедта на министъра не е упоменат срок, в който директора на РЗИ да го направи. Пише "може да отмени". Т.е. стоиш вкъщи и чакаш, предполагам някакъв документ, заповед или каквото там е.
Каква е гаранцията, че няма да минат 3-5-7 и т.н. дни?

# 782
И Аз много го мислих как да постъпя, но на отиване още на граница в Турско се запознахме с едно семейство, което каза че вече 3 ти ден си чакат теста, те  са направили в Одрин, защото нещо се повредило и ги пратили в Истанбул. Казаха че влизат в Бг и ще стоят под карантина, казаха че няма смисъл да си правят повторно на Капъкюле, защото и те ги пращали там - Одрин - Истанбул. И пак същото само разходи. Споделиха че техните 72 часа вече са изтекли. Не знам колко е вярно това и хранология, но така ни разказаха. Бяха отчаяни и притеснени.

# 783
  • Пловдив
Това с тия тестове и карантини е луда работа и много необмислено.Представям си като се прибират групите с автобуса какво ще е.Едни имат тестове защото хотела безплатно им ги е направил,други по собствена инициатива,а на трети им се е досвидяло да дадат по 30 евро на човек и ще трябва да са 14 дни под карантина.И  всичките тези хора 22часа най малко са заедно в автобуса и дишат един въздух и пипат седалките.За това най добре агенциите да задължат всички да са с тестове иначе се обезсмисля всичко.

# 784
И каква е гаранцията, че след като се тестваш и си отрицателен няма да се заразиш непосредствено след теста  и пак да ти дишаш същия въздух в автобуса или самолета.

# 785
Това с тия тестове и карантини е луда работа и много необмислено.Представям си като се прибират групите с автобуса какво ще е.Едни имат тестове защото хотела безплатно им ги е направил,други по собствена инициатива,а на трети им се е досвидяло да дадат по 30 евро на човек и ще трябва да са 14 дни под карантина.И  всичките тези хора 22часа най малко са заедно в автобуса и дишат един въздух и пипат седалките.За това най добре агенциите да задължат всички да са с тестове иначе се обезсмисля всичко.

За да се качиш на автобуса за връщане, задължително трябва да имаш отрицателен тест - няма възможностите за избор при пътуването със собствен транспорт.

# 786
На маймуни ни направиха 🤭
Да отпада вече тази карантина и да пътуваме спокойно.

# 787
Значи само Емералд не дават ваучери, явно.

Ние трябваше да сме средата на май и имаме  ваучер до края на 2021г. от Емералд.
Все пак беше в условията на извънредно положение и забрана за пътуване.
Сега всъщност няма основание за ваучери защото втора седмица пътуват автобусите им. Според условията на договора който сте подписали няма основание нито за ваучер с отлагане , нито връщане на парите.И КЗК ще ви каже така и всеки съд така ще реши.Не знам дали КЗК може да ви съдейства в някакви преговори те доброволно да ви отложат почивката , НО НЕ СА ЗАДЪЛЖЕНИ.Аз попитах ЕМЕРАЛД дали мога да си използвам парите от капарото за друга дестинация с която те работят , примерно БГ , но те ми отговориха - само Турция.
Ще отида да видя този МигрУс , ама нещо не ми вдъхва доверие.Във Варна има и други турски магазини които не са особено популярни защото са скъпи и не особено интересни като асортимрнт Sad .Варненския Уайкики си е доста различен от турския и съвсем обяснимо на тяхните има опашки по касите , а нашия е празен.
Новада оутлет е  много по далеч и труден за достъп и излишен след появата на Флора оутлет  много повече магазини , по модерни , по голям и с много повече стока .

Задължителните тестове и карантина според мен са промяна на предварително договорените условия, което е основание според мен за уважаване на желанието на клиента за промяна на датата. Те обаче излизат с номера, че резервацията е на ранни записвания и нямаме право. Хотелът вероятно работи на 50 % и е наясно. Емералд твърдят, че дори хотелът( в случай, че се обърнем директно към него) да се съгласи на промяна,  те (Емералд) няма да го направят. В случая става дума за дъщеря ми и зет ми, които са здравни работници и са в пряк допир, всекидневно, с болни. Притеснението им е оправдано, но ТА са толкова нагли, че чак не мога да повярвам!!!

# 788
  • Sofia
Нагли са и още как, и те следват силно заразния принцип "ден година храни"! Интересно ми е, колко клиенти ще им останат в близките 1-2 години?

# 789
  • София
На Емералд се съмнявам някой клиент да им остане. Обща взето всички останали агенции по някакъв начин гледат да влязат в положението на клиента, а тия са на принципа - ще се ходи, нас не ни интересува, ако не искате си е ваш проблем.

# 790
Даааааа, и мен ме дразни отношението на Емералд и наглия тон, който се усеща дори в мейлите им.
Да мине резервацията ни тази година и занапред мисля да се ориентирам към друга агенция.

# 791
  • Варна
те като най - големи са и най - нагли  Simple Smile Все пак ТА си имат донякъде някакви основания . Ако вместо корона ви хване някакъв летен вирус , или там се омешате и хванете някой СПИН пак тях ли ще държите отговорни.Ама и те са така надупени , че смучат от пръстите.

# 792
ние сме доволни пък от Емералд имахме капаро за Вог-Бодрум със собствен транспортза началото на юли--прехвърлиха ни за 2021г на същата дата за същата сума при същите условия.
Ориент 99 --за Дидим връщаме са на 30 Август.--хотел Веноса --казаха че няма вариант да отложим пътуването и PCR е за наша сметка.

# 793
Здравейте, някой има ли информация кога започват чартърните програми на Емералд, пак ли ще ползват ALK airlines.Четох някъде по ФБ групи, че щяха да стартират на 28.08, после май го промениха на 02.09. Последно полет от 16.09 преместили на 18.09.....
Изобщо някъде може ли да се провери? За сега не искам да им звъня,  предполагам че по телефона ще  ме залъжат нещо и ще ме убеждават как всичко е о.к. ...
Благодаря!

# 794
  • Пловдив
Моля за мнение на запознатите с тези хотели .
Имаме резервация за 26.9 за хотел Алхамбра -Сиде ,но хотела не е отворен .
Предлагат ни три вариянта :
1.Хотел Роял Холидей Палас- Лара
2.Хотел Роял Сегенус -Лара
3.Хотел Драгон -Сиде
Дано някой да даде мнение и да ни посъветва кой да изберем .
Всички са на една и съща верига .
Благодаря !

Общи условия

Активация на акаунт