СЕДМИ клас 2019/2020 - тема 24

• 34 976
  • 773
  •   1
Отговори
# 585
  • София
2017 беше " Войната на таралежите", ако не се лъжа.
Да, последният, който упражнявахме вкъщи...за едно момче - Маляка, което не избрали да играе баскетбол...
П.С. редактирам се - не знам дали същия текст е бил на НВО-то 2017...Този, който упражнявахме вкъщи може и да е бил ПИ от някоя от школите...

Да, и ние последно това правихме. Дори включихме да гледаме сериите на филма, защото ми стана доста мило докато й го четях, тя забеляза и поиска да види филма.

Но Васко Да Гама не е гледала Simple Smile

# 586
  • София
Тезата е била от "На прощаване", така ми казаха, дано е вярно Simple Smile

Ако тезата е върху "На прощаване", Йонова е познала. На финалния пробен при нея заданието беше това:  Протълкувайте с пет-шест изречения внушението на стиховете от творбата на Христо Ботев: „та сърце, майко, не трае/ да гледа турчин,че бесней“

# 587
  • у дома...
Щерката не искаше "Художник", "Братчетата на Гаврош" и "Опълченците".

# 588
  • Пловдив
Късмет и от мен на децата ни! За втори път се печа на седмокласния огън и пак ме тресе. Децата ще се справят, вярвам в тях. А относно това, което се е паднало се успокоявам, че какво за моето дете, това и за всички.

# 589
Ако е така, тоз адвокат Христо Ботев по Нова верно е бил знак.

Както и сънят на майката, която се къпала в ледена река. Дунав също се зследява, макар и не в това произведение. 😀

# 590
  • софия
Моделът беше публикуван на 05.09.2019 г. Не виждам нищо подло.
Моя е грешката. Изключенията са били за литературата.
Е, вярвам, че Йонова знае какво и как.

# 591

Ако тезата е върху "На прощаване", Йонова е познала. На финалния пробен при нея заданието беше това:  Протълкувайте с пет-шест изречения внушението на стиховете от творбата на Христо Ботев: „та сърце, майко, не трае/ да гледа турчин,че бесней“

"... като брат си да любят и мразят" е моята информация.

# 592
Йонова с това "протълкувайте" ще я запомня Simple Smile)))

# 593
В събота прави ПИ за училище и тезата беше на "Кажи им майко, да помнят да помнят, мене да търсят..." Но той също не е добър на тезите и дори и същата да му се е паднала, сигурно няма да изкара пълните точки Simple Smile

# 594
Е, че то граматиката от пети клас поне е по-лесно и ясна. С нея и аз съм в час. В шести започнах да давам заден, а в седми съвсем неясно и сложни ми стана всичко.
И аз това ида да кажа. Граматиката от 5-ти освен, че не е трудна, вече е и автоматизирана от повечето от тях. А наречията са едно от най-логичните и лесни за работа неща, поне от моята гледна точка.
Тази от 6-ти имаше повече нужда от преговор, че я беше позабравила моята.
"На прощаване" ни е супер, писали сме безброй тези по него.
Дъщеря ми искаше преразказът да е от името на неутрален разказвач, защото не бърка времената, просто знае, че е в сегашно историческо. Но и така е ок, подготвени са децата и ще се справят.
Текстът, ако е Мормареви, е готин.

# 595
  • София
Ей, ако това е тезата - сууупер Simple Smile

# 596
Ох , каквото-такова , здраве да е ! Аз пак не на място , но...при тези , които има ред за оли по химия/физика -така ли изглежда ? И защо при изпити палчето е надолу ?...Ужасна съм , знам , ...
Скрит текст:

# 597
  • София
Ако е така, тоз адвокат Христо Ботев по Нова верно е бил знак.

Както и сънят на майката, която се къпала в ледена река. Дунав също се зследява, макар и не в това произведение. 😀
Аз сънувах и то не беше къпане ама си беше живо давене едвам се спасих.

# 598
Чета в нета, че няма да са на модули. И че посл.задача е да създадат текст - преразказ ли имат предвид?

# 599
  • София
И защо при изпити палчето е надолу ?...

Joy
Като излязат резултатите, ще стане нагоре. Laughing

Общи условия

Активация на акаунт