СЕДМИ клас 2019/2020 - тема 24

• 34 970
  • 773
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Наборът днес реши да ходи на рисуване. Следобяд ще прегледа пак задачите от смеси и сплави и с това математиката е финиширана. По БЕЛ сам си определи, че утре ще си препрочете произведенията и това ще е. Никакви тестове до понеделник.

# 196
Е то който каквото научил, това е Simple Smile За два дни няма да обърнем играта

# 197
Моят вчера прави ПИ по математика от училище. Най-важното е, че този път имаше достатъчно време да си реши задачите от втори модул, да ги снима и прати. Предният път нещо се беше ошашкал с пращането. Друг е въпросът, че за задачите от М2 от предния ПИ в училище така и няма обратна връзка. Да се чудех човек защо въобще ги праща на учителката, след като аз му ги проверявам.
По БЕЛ вчера имаха два часа и са ползвали времето за последни упражнения.
Има да довърши един тест по математика, който започна в четвъртък. Тогава стигнал до 8-а задача и заспал.
Инструктажът за НВО, който са направили, ми го сервира на час по лъжичка. Питам го дали са споменали нещо за пликове за багажа. Трябвало да си носят.
- А защо не ми казваш?
- Ти знаеш за тях, какво да ти казвам.
Споменавам снощи противоречивата информация за болни деца, която четох тук. И нашият вика "Директорката каза, че при нас ще бъдат отделени в друга стая. Няма проблеми."
Май трябваше и аз да се включа като слушател в този инструктаж, но пък беше от 14ч и нямаше как да съм вкъщи.

# 198
Вчера една колежка ми даде прозрачен плик от тези за опаковане на багаж. Нейното дете се явява на ДЗИ с този плик. Не знам какво ще слага в него, но да го има. Аз бях подготвила едни за боклук, но ми се стори неподходящо. Чудни мерки срещу коронавирус, разменяме си едни пликове:smile:
Синът ми е абсолютно убеден, че е подготвен за НВО и каза, че ще си почива тези два дни:sweat_smile:

# 199
Добро утро и от мен 😊.Страхотни сте,много мили думи сте написали.Благодаря ви !В момента моето момиче,има пробен по математика последно ще е.Утре до обяд ще преговори,като за последно по БЕЛ и това ще е каквото сабя покаже😊Децата ще успеят,сигурна съм в това всички са положили много труд.Радвам се ,че ви има много голяма упора сте ми 🥰❤❤

# 200
Не са в спама. С тях или без тях ми е ясно  положението. Обикновено губи по 10 точки от 1 модул от невнимание и недоглеждане, което няма как да променим, освен на изпита да внимава и 3 пъти да проверя и премисля какво зачертава. На преразказа би трябвало да се справи, времето е достатъчно. Дадох й да направи НВО от 2018 година, беше оплескала няколко въпроса от 1 модул, а тезата я беше написала до половината, защото не й се занимавало, а и аз нямало как да й я оценя. Имахме голям спор за прословутия въпрос с кавичките, то и аз не го виждам като цитат, ама това е друга тема.
gadamer, едно към едно! Доста тестове е изрешила по литература и бел, доста пробни и пак между 8-10т надолу по идентични причини. Мъчно ми е, а и на нея, защото в много редки случаи има въпрос, на който да не е сигурна в отговора. Просто не може да се концентрира и това е. Баща й е бил така и дори на изпитите за университета се проваля напълно първия път, заради недоспиване и съответно двойно по-голяма липса на концентрация, а той има енциклопедични знания... но това е, живот...

# 201
  • София
Когато обявят резултатите - общ брой точки ли има само или по модули?

Да се допълня - гледам скалата за преобразуване на точки в оценки за ДЗИ - от 77т оценката е отличен. Та ми чудно за онази учителка дето щеше да подминава децата на другия тротоар ако имат по-малко от 90т какви точно са й основанията.

Последна редакция: сб, 13 юни 2020, 11:23 от green_dawn

# 202

Да се допълня - гледам скалата за преобразуване на точки в оценки за ДЗИ - от 77т оценката е отличен. Та ми чудно за онази учителка дето щеше да подминава децата на другия тротоар ако имат по-малко от 90т какви точно са й основанията.

86 т = 5.50
от тук: https://www.google.com/search?q=%D1%81%D0%BA%D0%B0%D0%BB%D0%B0+% … rc=0Iv55B0GUhVnfM
резултатите са на база общия брой точки.
за да видите броя точки по модули и задачи, трябва да заявите достъп до работата на детето.
втора година подред съм на матура, та затова знам и се включвам.
успех пожелавам.

# 203
  • у дома...

Основанията ѝ са вярата в децата и убедеността, че е велик учител и ги е подготвила супер. Има резон донякъде в изискванията ѝ, защото щеркен няма по-малко от 95  точки на тестовете. А тя им даваше пробните от различните школи. Вчера на последния тест има пълни 100, но тези нейни приказки са допълнителен стрес за децата.
Ани днес и утре само ще прегледа задачите за движение и приключва. По математика мечтаем за някакви 50 т.

# 204

От опита през 2018 (предполагам сега няма промяна) резултатите бяха само за 1-ви модул като задължетилен (2ри модул си ги смяташ сам като разлика от общия брой). Резултатите бяха представени както с точки, така и преобразувани в оценка.
Скрит текст:

Последна редакция: сб, 13 юни 2020, 11:59 от ANNAFACE

# 205
От три години точките от НВО, с които се кандидатства, не се преобразуват в оценки. От миналата година точките от първа част ( бивш първи модул) не се преобразуват в оценка и не се вписват като текуща оценка.

Последна редакция: сб, 13 юни 2020, 11:57 от Анонимен

# 206
  • София
Скалата за 77т нагоре за 5.50 я взех от таблица за ДЗИ, а не за НВО. Там явно има утвърдена схема за преобразуване, защото има и точки, и оценка, но за НВО няма такава актуална таблица както е обяснила Дидева.
Да разбирам, че ако искам да знам точките на преразказа и тезата ще трябва да ходя на място, така ли?

# 207
От миналата година точките от първа част ( бивш първи модул) не се преобразуват в оценка и не се вписват като текуща оценка.
Това е ново за мен, няма лошо да отпадне тази колона с оценка, и без това е само информативна и всеки може де си преобразува, ако го интересува.
Но не разбрах дали ще има само точки за общ брой?
Или ще има точки 1-ви модул (колона Точки от картинката)  и общ брой точки (колона Резултат от картинката)?
Обърках се нещо или не съм си изпила кафето още.

# 208
Допълних предходното си мнение със снимка. Няма разбивка по части. В колоните точки и резултат пише едно и също - общия брой точки от двете части.

# 209
Допълних предходното си мнение със снимка. Няма разбивка по части. В колоните точки и резултат пише едно и също - общия брой точки от двете части.
Много благодаря за разяснението.
Хипербезумно е това дублиране на общия брой точки в двете колони, не носи никаква съществена информация, но каквото са променили това ще е Confused

за да видите броя точки по модули и задачи, трябва да заявите достъп до работата на детето.
Защо просто не вадят точки 1-ви модул, точки 2-ри модул, общ брой за всички деца??
Толкова ли е трудно, ако всеки родител/дете реши, че иска да научи неговите ще се видят в чудо.

Последна редакция: сб, 13 юни 2020, 12:12 от ANNAFACE

Общи условия

Активация на акаунт