Пубертетът при момчетата - тема 8

• 38 203
  • 738
  •   1
Отговори
# 435
Моят тийн (на 12г) е станал невъзможен! Мързел безподобен, само на тела иска да стои. Пращам го за хляб от няколко дни, днес ми се изрепчи: Всичко аз искаш да ти върша Flushed направо съм в потрес!

Отговаря, инати се, знам че е в тази възраст са така, ама нищо ли да не го накарам да свърши. Едно време дали така са отговаряли на родителите? Не знам, не знам.

# 436
  • Перник
Моят тийн (на 12г) е станал невъзможен! Мързел безподобен, само на тела иска да стои. Пращам го за хляб от няколко дни, днес ми се изрепчи: Всичко аз искаш да ти върша Flushed направо съм в потрес!

Отговаря, инати се, знам че е в тази възраст са така, ама нищо ли да не го накарам да свърши. Едно време дали така са отговаряли на родителите? Не знам, не знам.

И по-зле ще става...ако има накъде. Моят като беше на 12, т.е. преди година по-малко го мързеше. Иначе ми е любимата реплика "няма да ти върша работата", когато го накарам да изхвърли боклука, част от който той самият е генерирал Grinning
Не, ние не отговаряхме така на родителите си, може би защото в противен случай следваха шамари.

# 437
  • София
Не си позволяват да ми говорят така вкъщи. Рязала съм при първите опити, напомнящи такова отношение. Но и баща им е много твърд и хич няма да бави задвратниците, ако е нужно.
Иначе са мързеливи и устати, това си е в природата на тийна, но с граници.

# 438
  • В полите на Пирин планина
Е, всеки се опитва, но... трябва да има граници! Аз се старая да ги науча на труд и че у дома работата не се върши с магическа пръчка.
Хвърлянето на боклук е работа на младежите. Карам ги да събират прането от простора, да си оправят дрехите, да си готвят раниците за тренировки. Помагат при сервиране / отсервиране. Ако се налага и баща им е зает някой от двамата идва и на покупки с мен, когато има по-голям пазар. Разбрали сме се, че както те искат от мен да им сготвя, изпера и подобни, така  и те ще се включват според възможностите си и свободното си време. Simple Smile

# 439
Лейди, радвай се, че имаш разбрани деца. Аз говоря, говоря, баща му крещи, чат-пат задвратник, но НЕ, всеки път е война да го накараш нещо да свърши.

# 440

Да си призная честно, че при тази реплика първо ще му отвъртя един а после телефон ще види през крив макарон!

# 441

И по-зле ще става...ако има накъде. Моят като беше на 12, т.е. преди година по-малко го мързеше. Иначе ми е любимата реплика "няма да ти върша работата", когато го накарам да изхвърли боклука, част от който той самият е генерирал Grinning
Не, ние не отговаряхме така на родителите си, може би защото в противен случай следваха шамари.
И моя 10 годишен син вчера реши че няма да ми върши работата като си прибере дрехите  в гардероба. (Бях прибрала прането и го помолих да си занесе неговите в гардероба)

# 442

Да си призная честно, че при тази реплика първо ще му отвъртя един а после телефон ще види през крив макарон!
Мога да го направя, но после има отмъщение. Започва нарочно да тропа, да блъска, да търчи из къщи, изобщо да вдига шум по всякакъв начин, за да ме дразни. Да го бия на тези години ли?

# 443
Няма смисъл да го биеш, но му делегирай задълженията. Примерно от днес ти отговаряш за закупуването на хляб вкъщи, за изхвърлянето на боклука и за прибиране на прането в гардероба. Ако не го свърши, съответно няма да яде хляб, кошчето ще се озове да му мирише до леглото в стаята, а дрехите се прибират и не се дават. Като остане без гащи ще го видим колко е ербап Sweat Smile

# 444
  • Русе
Ей затова тия дейности се започват от рано. Моите пуфтят понякога, когато трябва да свършат нещо, но и аз се съобразявам с тях. Нали са много заети с игри, ако има някаква задача я давам по-рано и казвам кога трябва да се изпълни. В паузите между игрите могат да си размърдат задниците.
Хванах се обаче в издънка Sad. Малкото (5 клас) досега все беше водено и прибирано от училище. Никаква самостоятелност в това отношение. Просто бяхме с едно и също разписание и ми беше по път. Ама сега не. Айде, пиУе, торбата на гръб и леви-леви, сам към даскало. Ако си купи закуска, ще яде. Ако се мота, ще има закъснение, а след това е ясно какво ще се случи у нас. Засега се справя. Аларми нагласени има - става, оправя се и изчезва. Пу-пу.
А да ми отговаря и звери насреща - тц, няма как да стане. Това се тушира още при първите опити. Като ги прихванат лудите и хормоните, да се затварят по стаите и да се успокояват. И на мен ми се крещи, ама не го правя по тях. И им го казвам.

# 445
Моят почти на 15 дай му къщна работа - прибира пране, хвърля боклук, вкл разделното хвърляне, с по- далечни контейнери, пазарува, дори готви. Само и само да не учи. Да беше момиче, да го глася за домакиня, да седи вкъщи и да шета.

# 446
И моят има такива моменти. Важното е, че после се усеща, извинява и компенсира. Не са перфектни. Минават през сложен етап.

# 447
И моят има такива моменти. Важното е, че после се усеща, извинява и компенсира. Не са перфектни. Минават през сложен етап.
Да, точно така стана и при нас. Усети се, извини се и каза, че съм го пращала по средата на играта и затова избухнал. После свърши още задачки.

Ооох, ох!

# 448
Как се справяте с мързела?
Аз не мога, пълна капитулация! Това е неизцелима болест!!!

През Ада минавам, няма ефект... Огромна орда сме и за него работим всички, но...
Готвим се за НПМГ (Американския и НЕГ са резерви), уж иска, но не сяда да учи.
Хвърлихме огромни пари за курсове, защитава сертификати, че ще трябват. Толкова е безмислено всичко, че започнах да заплашвам (срам ме е!).
Уж за по-добро, че му знам капацитета (грехота е, страшно умно дете е), но сам се проваля. Докъде ще стигне така, не знам.

# 449
Waterproof,
Все едно за моя говориш. В крайна сметка изкара 100 точки по математика и 81 по бел, обърна се и ми каза: Ето видя ли как се справих, а ти не вярваше в мен и все ми обясняваше как няма да вляза в хубаво училище!?!
Днешните деца не учат методично като нас едно време. Просто са много различни и се справят по друг начин.

Общи условия

Активация на акаунт