Пубертетът при момчетата - тема 8

• 38 233
  • 738
  •   1
Отговори
# 315
Да се запиша при вас с овне на 14г. Кротък що годе и уж разбиращ това което мърморя 🤭 през час-два. Разбиращ, но всяка втора дума му е "ей, сега". Това "ей сега" може и след два часа да дойде. Въобще не обича да чете, по цял ден може да цъка на което устройство докопа (те, затова мърморя безспир).

# 316
  • там някъде...
И аз се вклюючвам с един калпазан, зодия Дева, на 13 години.
Абе хора, това не е моето дете..Супер лежерен, над нещата, спящ или играещ на нещо по цял ден. Сега сме в конфликт заради задължителната литература - големи мъки ...а идва тази учебна година и ни чакат матури, кандидатстване....Иначе в други отношения е отговорен - спазват се наложени наказания, вечерен час....

# 317
Всичките ми планове да навакса с пропуските това лято се провалиха
Накупих сборници, помагала за предстоящите матури догодина
Не е отворил нищо
Не е прочел нито една книга, направи един преразказ от задължителната домашна
По цял ден виси по устройствата
Взех му ги, продължава с мързелуването
Очертава се кошмарна година
Само се моля да е  присъствена форма през цялата година

# 318
  • София
Включвам се с два броя младежи - един тийн риба на 13 и един бъдещ тийн телец на 10. За протокола имат си един рак дразнител от женски пол на 5.
Всъщност те двамата са си най-големите дразнители, към сестра си са много нежни и отговорни от малки, но помежду си - положението е батално...

# 319
  • Пловдив
Как са младежите и девойките? Simple Smile Разпускат ли на мах?

# 320
И още как! Две седмици почти всеки ден на плаж, отдавна не се беше случвало по ред причини. После, малко ТВ, фитнес през ден и като захлади-колело в мохалата с хлапетата. Ако се съберат деца-футбол. Щастливо детство! То и по "Школото" си личи, че е щастливо JoyПредстои пътуване за "смяна на климата".

Все се каня да питам-поэколко см пораснаха това лято младежите? Уж трябва да е почнал буйният растеж, а моят пубер от декември не е пораснал и 1 см. От миналия септември-не помня колко беше, но декември е записано по случайност. Чудя се дали трябва да се притеснавам. Той върви дребен, но майка ми(пенсионирана учителка) казва, че през септември като почнала учебната година, децата идвали значително пораснали и през лятото се растяло повече.

# 321
  • София
Моят тъкмо отиде да го мерят, после ще пиша.
Пораснал е обаче доста, може би десетина сантиметра от миналата година.
Аз много се плаша от рязко израстване, че тогава и диоптърът ще скочи. Засега с по около 8 см на година се запазва колкото беше първоначално.

# 322
  • Пловдив
Моят за година беше дръпнал 10 или12см Anguished и имаше изкривяване на стойката...От година ходи на плуване и виждам голямо подобрение.

# 323
  • София
При моите момчета малкият за 1 година е пораснал повече. Големият се оплаква понякога от болки в ставите и костите и предполагам, че се дължи на израставането, но и аз го чакам този "скок в растежа".
Иначе големият е навън почти по цял ден с приятели, но дойде ли вечер настава битка за компа и майнкрафт. След няколко сериозни скарвания помежду им, едно от които се превърна в схватка, забранихме повече от 1 час игра на ден. В първия ден, в който реализираха, че това е сериозно, наредиха две огромни Лего от серията Хари Потър. При големия четенето е мъка, малкият чете, но чуе ли думата задължителна литература - задължително отрича всички с изключение на Рик Риърдън. Последно ме чу да чета на сестра им Пипи Дългото Чорапче и реши, че е много забавна и ще си я препрочете.

# 324
  • София
Oтново 8 см - 171 е, почти на 14 и половина. Няма да стане много висок, но вероятно ще надмине баща си (към 180). Тежи 52 килограма.

# 325
  • Перник
Всичко му е късо, даже и леглото Rolling Eyes С десетина сантиметра е пораснал за последната година. В момента е 170 - колкото мен. Вече му купувам дрехи от мъжката номерация. S размер, но все пак...

# 326
Аз искам да попитам ,какви дезодоранти против изпотяване ползват и дали вече е уместно да ползва такива. Почти на 12 г. е.
Гледам,че в тия жеги много се поти,което е естествено и ми се иска да му предложа някой сух дезодорант след баня  за под мишници.Но дали пък не е рано и дали няма да отключи някаква алергия.Преди около 2 месеца си пръсна от моя Dove под мишниците и  му се зачерви и го запари  и сега не знам какво да пробваме.Това зачервяване и парене продължи близо 2 часа.

# 327
Е ако детето понамирисва как без дезодорант? Моето е на 10 и понеже тренира редовно използва.
Първо кристали от ДМ, после детски сух от аптеката, сега ползва Виши.

Имам спомен от детството за съученичка която понамирисваше. Масово я отбягваха.

# 328
  • Пловдив
Търси такъв без Алуминиеви соли! Задължително! Казвам от опит, а те са малки...и не гледай марки.
Ето тия напр.са чисти и за джобни пари Simple Smile

Ролл он е от Лидл, а део спрея от Кауфланд.

# 329
  • София
Леле, и при нас ваканцията е на макс. От море в море, игри, обикаляне при бабите. Не ми пука, детето заслужава, след толкова тежка година в 7 клас, ще почива. И книги има време да чете, и всичко, айде сега като не прочете Хамлет лятото, няма да свърши света.

Общи условия

Активация на акаунт