Забременели след ин витро - Тема 47

• 47 064
  • 766
  •   1
Отговори
# 465
Анна при кой доктор сте? Желая ви всичко най-добро. Много ме впечатли постта ви и изказването за Доктора.

# 466
Доктора ми е Богомил Бойчев от МЦ"Иван Рилски гр.Тутракан....успяваше да ме накара да изляза с усмивка на уста дори в най-тежките моменти за тези 2год. от както тръгнахме по-трудният път(имам и инсеминации преди иксито)Които и да е доктора ви наистина е много важно да го почувствате своя човек и да му имате  доверие:)

# 467
И аз се записвам в оправената тема. В 18 г.с. с близнаци. Това ми беше първото инвитро, но преди това 3 години ходене по клиники и изследвания, както и неуспешни инсеминации. Пожелавам на всички лека бременност и успешен финал:)

# 468
Момичета имам едно терзание. (В София съм) Док от клиниката ми каза края на септември между 25-30 да направя ранен биохимичен скрийнинг+1ва фетална морфология в клиниката при тях. Да отида в Майчин дом за кръв и след това с резултатите отивам в клиниката за УЗ. Аз съм чувала за Чавеева в Щерев, че е много добра за ФМ. И сега не знам какво да направя. Вие в клиниките ви ли се следяхте, или си избрахте други лекари? При мен няма женска консултация в клиниката и аз един вид трябва скоро да се ориентирам на някъде. Моля ви за съвет какви са опциите. Може ли да направя тази ФМ и на двете места?!

# 469
Chuhaleesi , аз лично не я препоръчвам въобще и доста пострадах заради нея. Съветът ми е за феталните винаги при двама специалисти за да сте сигурни че са видяли всичко. Можете да правите ФМ при колкото специалиста искате иначе. Все пак си плащате.

# 470
Аз се следя в МЦ Афродита ,ФМ и ФЕКГ си правя в МЦ Фемина (препоръчвам Д-р Славкова ),а иначе се видя на женска консултация при обикновенна АГ ,която работи със здравната каса, но нея я ползвам само за болнични.

# 471
Аз се следя в клиниката, в която правих инвитрото - Надежда. Там съм и на женска консултация и на феталните. Досега съм правила 2 фетални - при д-р Чачева и при д-р Михова. Доволна съм и от двете.

# 472
Аз си се следя в Щерев, там бях и на БХС +Фетална. Утре ще пускам и Пренатест, пак там. За сега съм доволна.

# 473
Miss R може ли да ми кажете каква е цената на Пренатест в  Щерев и при кой бяхте на БХС, извинявай че разпитвам така но и на мен ми предстои в Щерев такъв преглед.
Аз си се следя в Щерев, там бях и на БХС +Фетална. Утре ще пускам и Пренатест, пак там. За сега съм доволна.

# 474
Nikolreni, разбира се. БХС+Фетална при д-р Искилиева, изключително съм доволна. Пренатест само за Даун по ценоразпис е 550 лв. Утре мога да потвърдя, записва се предварително час. Резултатите ми са добри от БХС, но аз по мое желание ще го правя, заради годините (39).

# 475
Добре дошли, бъдещи мами!
Анна, стана ми мило като видях термина ти, като  моят❤
Аз ходех при лекаря си от ин витрото плюс ЖК, която бе при лекарка, която участва в екипа (но е от скоро в него), ходех си веднъж месечно при лекаря, а на ЖК, което ми се полагаше-изследвания, мерене, теглене, ехогр.прегледи 2 пъти по спомен(нямах против да видя малката колкото пъти мога), отидох по мое желание и на 3 допълнителни морфологии, та огледана бе изцяло, а в 9ти месец при израждащият ми лекар ходех често да я гледаме, както и на тонове на ЖК веднъж седмично.Правих си пренатест, не съм се занимавала с БХС изобщо.

# 476
Момичета на вас за удължаване на болничен за комисия колко пари ви взимат, на мен ми искат 100лв нормално ли е това? И друго да питам някой знае ли начина за смяна на следящия гинеколог по каса? Почнала съм при един, обаче не мо харесва начина на работа и всичко останало, включително и 100те лева за удължаване на болничен и за това искам да го сменя, какъв е реда, ако някой знае, ще съм благодарна

# 477
Не е редно да ви искат 100лв.
Аз си взех първия болничен от държавната болница, с направление от личния лекар и личния ме предупреди, че не се заплаща. Лекаря обаче под мустак каза "ще ви струва 20лв".
След това си намерих следящ АГ в частна болница. Там си има формулирана в ценоразписа такса от 30лв.

# 478
Аз не съм платила нито стотинка за всички болнични.И все пак в града има някои лекари,взимащи по 40лв...
Мисля, че смяната е само веднъж и се ходи до ЛЛ за нов документ.
Това 100лв за 1 месец болничен ли е...тоя направо се е олял.Нагли хора!

# 479
Здравейте! Включвам се и аз тук! В 9г.с. съм след ЗЕТ. Имам   огромен проблем със запека, тъй като съм с много лениви черва. Преди се справях чудесно с проблема с кристали от Алое вера, но сега те са противопоказни заради бременността. Приемам и Кринонон гел( до 12 г.с.), който допълнително усложнява ситуацията. В началото на седмицата стигнах до клизма, тъй като всички съвети и препоръки, които следвах ме докараха  до 9 дена никакъв напредък. За съжаление и клизмата не ми помогна, след което ми бе препоръчано да се свържа с гастроентеролог или коремен хирург, тъй като има опасност от токсикоза на плода. Свързах се с познат коремен хирург, който ми каза, че не е чак толкова опасно и че в даден момент нещата ще се нормализират. Препоръча ми Naturalax - първа седмица по 1( сутрин и вечер) след това само 1 вечер.Има ли някой, който ги е приемал през бременноста? Тъй като съм правила преди време колоноскопия го питах дали мога да се изчистя  с прахчетата, които се пият преди процедурата и той ми каза, че мога да изпия 3 броя сашета Ендофалк, така че с тях успях да се "отпуша". Моля ако някой със сходен проблем има трайно разрешение - да го сподели. За протокола казвам - всички съвети в интернет -храна, разходки, топла вода сутрин, зехтин на гладно, плодове, сладко от рози, дуфалак и т.н. при мен не действат. Пробвах със свещички Ева Q, мини клизми Relaxit, но ефектът е супер слаб, почти никакъв.  Гинеколожката ме посъветва и за чай от  Майчин лист и свещички Bisacodyl, но за тях чета, че не са препоръчителни при бременност. Стана много дълго, но това си е цяла Одисея и Илиада. Ще съм благодарна на всякакви съвети за начини, лекари, билкари, хомеопати и т.н. ВСИЧКО! Успех на всички!

Общи условия

Активация на акаунт