Забременели след ин витро - Тема 47

• 47 058
  • 766
  •   1
Отговори
# 525
Здравейте!
Знаете дали е вярно, че след ин витро се ражда винаги със секцио????
не😁 начина на зачеване няма нищо общо с раждането.И аз съм чувала такива изказвания и много се чудех как хората просто казват нещо без дори да се замислят и за минута....сега просто не им обръщам внимание😉😉

Последна редакция: ср, 09 сеп 2020, 01:31 от Анна Иванова 648392

# 526
Не е задължително, но това може да го реши само лекар.

# 527
Тсх бих пуснала и при прием на естрофем т.като при мен след чхг (освен естрофем и чхг го вдига) се качи до 8.6 и бе необходимо да се промени дозата.
Ин витро не налага секцио, това се определя в края на бр-та и по време на раждането.

# 528
  • София
Пуснах го ТСХ то и мога да се похваля, че е 1.48, при положение, че вчера съм забравила да го пия ( щото чавка ми е изпила акъла). Последно  беше изследвано на 27.04 и беше 3.79. До старта на подготовката за трансфер бях на еутирокс от 100, а от 03.07 редувам 100 на 125.

# 529
  • Sofia
Секцио е ако са две Simple Smile Повечето инвитро процедури завършват с близначета за това Simple Smile

# 530
Браво!Имала си доста сериозна доза, аз минах на нея след като имах това тсх 8.6😀но съм без жлеза, сега съм на 75,след като родих.

# 531
Вчера бях на лекар, заради болки ниско долу (в 19 г.с.съм с близнаци) и ме накараха да си взема болнични и да лежа. Не ми се искаше толкова рано да спра да работя, но лекарят настоява. Вие в болнични ли сте и от коя седмица?

# 532
Аз съм в 13 гс и също с две човечета😁още преди трансфера се спрях от работа и даде доста положителен ефект. Идва момент в който буквално изкукуригваш но.. . Особено с близнаци има голям риск от преждевременно раждане заради тежестта.

# 533
Момичета аз малко съм се филмирала, защото леко ме нааболява кръста.... Знам че не е хубаво това, но същевременно знам, че се разтягат сухожилия и въобще може да има малко напрежение. Моля ви споделете при вас имало ли е дискомфорт в ранна бременност в кръста. Утре съм на преглед надявам се всичко с малкото да е наред🙏🙏🙏

# 534
Радвам се,че оправиха темата😁😁 Записвам се и аз в 18седмица съм  с термин 07.02 момченце(може и по-рано да е ,че малчо  върви 4-5 дни напред)Малко информация за мен-на 40г съм ММ е на 38г втори опит икси+макс.Живот и здраве ще ни е първо детенце💖Опитите бяха в една и съща клиника две симулации и два свежи трансфера док. и акушерката му са ми като част от семейството вече😂😂.Следя се при него и отделно при друг местен по зк.Относно симптомите- почти нямам такива от самото начало(..ако не беше коремчето да расте вече въобще нямаше да разбера😁)Яде ми се тестяно често (не ям бял хляб и тесто от почти 2год) та сега си хапвам и се разхождам по 13-15км  средно на ден иначе ще се търкалям от сега и без това забременях с наднормено след втората стимулация😔Прена тест не съм правила док.  не ме е насочвал към такъв.Той ми прави бхс-то и сега на 23-ти ще правим фетална(надявам се всичко да е ок и там)В болничен съм още от стимулацията прекъснах го с отпуска предния месец за да ми стигнат дните.Относно лекарствата спря ми утрогестана и естрофема в 12сед. в момента пия метилирана фолиева(имам мутация),огестан,Магнерот и натаспин.Доста дълъг пост стана и пак съм пропуснала нещо със сигурност извинявайте😄😄.Пожелавам на всички ни здрави бебчета на финала💖💖💖
Честито и лека бременност! Simple Smile
Аз също съм при Б. Бойчев. Колко отпуска ползвахте, за да ви стигнат дните?

# 535
Радвам се,че оправиха темата😁😁 Записвам се и аз в 18седмица съм  с термин 07.02 момченце(може и по-рано да е ,че малчо  върви 4-5 дни напред)Малко информация за мен-на 40г съм ММ е на 38г втори опит икси+макс.Живот и здраве ще ни е първо детенце💖Опитите бяха в една и съща клиника две симулации и два свежи трансфера док. и акушерката му са ми като част от семейството вече😂😂.Следя се при него и отделно при друг местен по зк.Относно симптомите- почти нямам такива от самото начало(..ако не беше коремчето да расте вече въобще нямаше да разбера😁)Яде ми се тестяно често (не ям бял хляб и тесто от почти 2год) та сега си хапвам и се разхождам по 13-15км  средно на ден иначе ще се търкалям от сега и без това забременях с наднормено след втората стимулация😔Прена тест не съм правила док.  не ме е насочвал към такъв.Той ми прави бхс-то и сега на 23-ти ще правим фетална(надявам се всичко да е ок и там)В болничен съм още от стимулацията прекъснах го с отпуска предния месец за да ми стигнат дните.Относно лекарствата спря ми утрогестана и естрофема в 12сед. в момента пия метилирана фолиева(имам мутация),огестан,Магнерот и натаспин.Доста дълъг пост стана и пак съм пропуснала нещо със сигурност извинявайте😄😄.Пожелавам на всички ни здрави бебчета на финала💖💖💖
Честито и лека бременност! Simple Smile
Аз също съм при Б. Бойчев. Колко отпуска ползвахте, за да ви стигнат дните?
Ползвах 10 дни но въпроса беше просто да я прекъсна дори и за ден-два 180 почват да се броят на ново(това по думите на док. който ме следи по зк и ми оправя болничния)

# 536
Да не ви объркам, но мисля че това с болничните не е точно така. 180 дни се броят за цялата календарна година, без значение дали болничния е прекъснат или не. Само 45-дневния преди раждане не се включва. Поне на мен така ми обясниха миналата година, когато бях бременна. Бях в болнични от положителния тест и накрая си ползвах цялата отпуска за да ми стигнат дните. Няколко месеца преди това пак бях в болнични по друга причина, тях също ми ги броиха. Проверете пак за всеки случай.

# 537
Да не ви объркам, но мисля че това с болничните не е точно така. 180 дни се броят за цялата календарна година, без значение дали болничния е прекъснат или не. Само 45-дневния преди раждане не се включва. Поне на мен така ми обясниха миналата година, когато бях бременна. Бях в болнични от положителния тест и накрая си ползвах цялата отпуска за да ми стигнат дните. Няколко месеца преди това пак бях в болнични по друга причина, тях също ми ги броиха. Проверете пак за всеки случай.
Явно този ,който е броил не е много наясно. 180 дни са само за непрекъснат болничен и да, в тях не влизат 45 дни преди термина. Останалите болнични през годината не се отнасят към тези 180 дни, стига да не се надхвърлят 360 дни общо за 3 календарни години.

# 538
Аз имах 3месеца болнични след отстранена щитовидна, не е правилно да се броят с тях.

# 539
Явно този ,който е броил не е много наясно. 180 дни са само за непрекъснат болничен и да, в тях не влизат 45 дни преди термина. Останалите болнични през годината не се отнасят към тези 180 дни, стига да не се надхвърлят 360 дни общо за 3 календарни години.
По този въпрос звънях в НОИ и в РЗИ, категорично казаха, че след ползвани 180дни от ЛКК за годината, независимо дали прекъснати или не от отпуск, следващите се дават след разрешение от комисия ТЕЛК. Същевременно позната направи това пректсване с отпуската и се получи. Нз вече... 🤨
Аз също съм в Тутракан и от регистратурата ми казаха категорично ТЕЛК, а Б.Бойчев не беше сигурен и също каза да се обърна към момичетата... та сега на 23.09 съм на ТЕЛК.

Последна редакция: нд, 13 сеп 2020, 06:58 от ElitsaD

Общи условия

Активация на акаунт