Забременели след ин витро - Тема 47

• 47 059
  • 766
  •   1
Отговори
# 540
Момичета, много се радвам , че темата отново е налична , липсваше ми Simple Smile аз съм в 9 г.с . за момента съм Ок . Бъдете здрави !

# 541
Здравейте момичета 😘много от вас се умълчаха🥴как сте? Как са бебчетата? Аз минах бои химичния и фм. Слава богу всичко е наред😍определиха ми термин за първа пролет /22.03/.Едното е момченце а другото още се крие и си мисля че ще е срамежлив мома 😂

# 542
😁 Добре сме за сега...Имам час за ФМ следващата сряда и не мога да спя от сега😂😂.Иначе се ровя в сайтовете за бебешки дрешки и обикалям щандовете в магазините..вчера не се сдържах и купих шапчица и чорапки💖💖.Толкова ми се иска да се отпусна вече и да се зарадвам като хората

# 543
Моята ФМ е за 25-ти и съм много притеснена, защото миналата година на 13-ти декември ми беше фаталната, но в същия ден прокървих и изгубих бебо. И сега съм нервна само се оглеждам като ходя до тоалетна и така. Желая на всички безпроблемно бременеене Blush

# 544
Моята ФМ е за 25-ти и съм много притеснена, защото миналата година на 13-ти декември ми беше фаталната, но в същия ден прокървих и изгубих бебо. И сега съм нервна само се оглеждам като ходя до тоалетна и така. Желая на всички безпроблемно бременеене Blush
Искрено ти пожелавам всичко да е наред с теб и бебчето/бебчетата 🤞🤞🤞🤞🍀🍀🍀🍀

# 545
Благодаря Анна, от 3 върнати ембриона се задържа само 1. Аз бях доста изненадана тъй като след това имах проблем с кръста ( с дискова херния съм) 10 дни не можех да се движа. Тъкмо ме отпусна и ме почна мъдрец. Общо взето си мислех, че от толкова болка няма да се получи, но за сега всичко е ок и се надявам така да остане. Успокоявам се като чета в тази и още две групи, давате ми кураж BlushHug
Искрено ти пожелавам всичко да е наред с теб и бебчето/бебчетата 🤞🤞🤞🤞🍀🍀🍀🍀

# 546
  • София
Секцио е ако са две Simple Smile Повечето инвитро процедури завършват с близначета за това Simple Smile
И това не е вярно! Близнаци също се раждат нормално.

За болничните - броиха ми само непрекъснатите

# 547
Здравейте,
Исках да попитам мамите, които вече са родили- секцио или нормално бяхте? В 28гс съм , но отсега лекарите ме насочват към секцио, като основната обосновка е ин витрото. По принцип ми се щеше да е естествено, но ще се доверя на специалистите. Интересно ми е дали и вас са ви насочвали така или са оставили избор?

Последна редакция: ср, 16 сеп 2020, 20:45 от ellina90

# 548
Здравейте,
Исках да попитам младите, които вече са родили- секцио или нормално бяхте? В 28гс съм , но отсега лекарите ме насочват към секцио, като основната обосновка е ин витрото. По принцип ми се щеше да е естествено, но ще се доверя на специалистите. Интересно ми е дали и вас са ви насочвали така или са оставили избор?
Въпреки, че лично още не съм и бремена а в стимулация имам наблюдения, от годините по клиниките. В последно време не само за инвитро, на всички измислят причина за секцио, покрай мен доста майки и на всички са им препоръчвали секцио, без много основателна причина. Ако не ти е тежка бременността инвитрото не е причина за секцио.

# 549
Здравейте,
Исках да попитам младите, които вече са родили- секцио или нормално бяхте? В 28гс съм , но отсега лекарите ме насочват към секцио, като основната обосновка е ин витрото. По принцип ми се щеше да е естествено, но ще се доверя на специалистите. Интересно ми е дали и вас са ви насочвали така или са оставили избор?
Преди 3 седмици моя позната от ин витро клиниката роди естествено-възраст 38г. първо детенце ..мисълта ми е ако няма медицинска причина би трябвало да можете сама да изберете.Момичето роди при доктора който ни прави ин витрото(просто той се падна на смяна😀) не са я навивали  за секцио или нещо подобно

# 550
Родоразрешението няма нищо общо с това дали е инвитро или не. Ако лекарят вижда причини за секцио свързани със здравето на майката или бебето може да определи да е секцио, но иначе няма разлика дали си забременял естествено или чрез АРТ.

# 551
Здравейте,
Исках да попитам мамите, които вече са родили- секцио или нормално бяхте? В 28гс съм , но отсега лекарите ме насочват към секцио, като основната обосновка е ин витрото. По принцип ми се щеше да е естествено, но ще се доверя на специалистите. Интересно ми е дали и вас са ви насочвали така или са оставили избор?

Аз също съм инвитро, но това не е предпоставка за раждането. Повечето лекари насочват инвитро, особено тези които се занимават с асистирана медицина ,защото им е по-лесно .Те са много ангажирани с процедурите, прегледи ,раждания и т.н.Отделно търчат между няколко болници .Лично моя знам ,че от 3тия месец ми казва ,че ще е секцио ,изброй ми всякаква причина, но аз вече имам едно секцио преди 5г. И не се дърпам сега да е пак секцио ,а и нямам избор ,защото се знае че съм с плацента превия. Моя колежка роди на скоро секцио ,пак инвитро и се оказа ,че като си го плащаше си плати цената на секцио по желание, което е доста по-скъпа ,а тя искаше нормално, но докторката и държеше на секцио ,защото е на 38г и ще и е първо дете  .Така че,ако нямаш причини за секцио си длъж на нормалното .

# 552
Здравейте,
Категорично към нормално раждане ме насочи точно доктора,който ми прави имвитрото.Посъветва ме и да си отида без избор на екип,а който се падне на смяна.
За щяло и нещяло дайте секцио,масово е това,защото така е по-лесно за доктора.

# 553
Моя приятелка обиколи доста лекари с надеждата да намери някой който да я преглежда в деветия месец за да може да роди нормално при него и навсякъде й отказваха поради "голяма заетост". В крайна сметка мина без екип през спешен прием и роди нормално, но беше на тръни цял месец.

# 554
Моя приятелка обиколи доста лекари с надеждата да намери някой който да я преглежда в деветия месец за да може да роди нормално при него и навсякъде й отказваха поради "голяма заетост". В крайна сметка мина без екип през спешен прием и роди нормално, но беше на тръни цял месец.

До къде сме стигнали...... на искаш да родиш нормално , когато няма пречка за това и да не искат....Чувай Боже и пази ....

Общи условия

Активация на акаунт