Забременели след ин витро - Тема 47

• 47 002
  • 766
  •   1
Отговори
# 675
Момичета здравейте ,незнам защо чак сега ви намерих,аз съм в 14 седмица и с някои от вас се знаем от други теми.Аз минах тегави два месеца ,но болките май бяха повече от червата ми.Сега е някак по добре въпреки ,че като се поуморя ме стяга долу и си полягвам.Пия нош па 3×2така ми каза гинеколожката.В началото в клиниката ме следяха на всяка седмица или 10 дни ,а сега АГ на месец.Чудя се дали да не ходя на две седмици при друга на частно,но незнам накъде да се ориентирам.Все пак съм на 41 и сред толкова години и опити не ми е спокойно ,въпреки ,че не ме водят рискова за момента ,че да ме гледат на 15 дни ,но на мен ще ми е по спокойно.Ако имате опит или мнение моля ви споделете.Благадаря ,леко бреметеене.

# 676
  • Sofia
Момичета здравейте ,незнам защо чак сега ви намерих,аз съм в 14 седмица и с някои от вас се знаем от други теми.Аз минах тегави два месеца ,но болките май бяха повече от червата ми.Сега е някак по добре въпреки ,че като се поуморя ме стяга долу и си полягвам.Пия нош па 3×2така ми каза гинеколожката.В началото в клиниката ме следяха на всяка седмица или 10 дни ,а сега АГ на месец.Чудя се дали да не ходя на две седмици при друга на частно,но незнам накъде да се ориентирам.Все пак съм на 41 и сред толкова години и опити не ми е спокойно ,въпреки ,че не ме водят рискова за момента ,че да ме гледат на 15 дни ,но на мен ще ми е по спокойно.Ако имате опит или мнение моля ви споделете.Благадаря ,леко бреметеене.
Здравей, здравей, аз се оставих само на частните прегледи и за мен лично са ми недостатъчни. По-добре се запиши по ЗК и си ходи на частно. Аз съм с близнаци и не ме водят рискова, макар че започнах да вдигам кръвно сега и май ще ме пишат в рисковата графа 😁... Аз съжалявам, че не се записах някъде по ЗК.... Сега се налага да си пускам сама изследвания и да чета постоянно, за да не изтърва нещо.

# 677
По ЗК може да се запишете във всеки един момент от бременността. Аз се записах в 27г.с като преди това се водех само на частно.

# 678
Аз бях на ЖК по ЗК от 13г.с, все ме бе страх да се запиша и да изчакам да минат рисковите 12г.с...лекарката ми се усмихна и ми каза, има един жив плод,всичко е наред,няма защо да се тревожиш 🤗❤и ме записа.Ходех и на частно т.като по ЖК са само 2 или 3 прегледа...отделно ходих и на 2 ФМ и така горе долу на 3 седмици имах среща с малката на ехограф да й се радвам🤗❤

# 679
Мара123, зависи колко са ти силни страховете. Simple Smile Аз бях с тревожно разстройство и ме следяха на две места на частно, като максимум след 10 дена отивах да видя бебетата и да се уверя, че всичко е наред - ту при единия, ту при другия. Бих ти казала да си спокойна, но знам, че не винаги е възможно. Успех!

# 680
Ох и аз тези дни това си мислех за следенето. Много странно стана при мен... До 1вата фетална ходех в инвитро клиниката, пускаха ми 2 пъти кръвни и 2 3 ехографа. Минах после ФМ и БХС на друго място и веднага след това си записах час в трета клиника, в която живот и здраве бих раждала и си намерих лекар там. Нямаше никакви часове за почти месец напред и реално се записах за следене в 16 г.с. Прегледа ме на ехо и ми взе микробиол. Сега съм в някакъв страх дали нещо не съм изпуснала в цялото това препускане 🥴

# 681
Ами така е ,иска ми се поне на 2 седмици и се чудя на частно накъде да се насоча.Аг при, която ходя сега е добра ,но малко говори,въпреки че то ако всичко е наред няма нужда ама. Ще ми се да е в болница ,в която евентуално ще раждам ,ама като незнам къде.Майчин дом е име и знам ,че там имат добро ненатологично отделение,за всеки случай.Чудя се още.Другата седмица съм на преглед при А Г а после незнам.Аз не ходих на БХС отказах го ,затова и преглед нямаше.

# 682
Момичета, а някоя продължава ли да се следи при лекаря/ лекарката, която ви е направила инвитрото? На мен лично ми се иска да продължа и при нея, защото е изключителна + лекарката за ЖК, която отново тя ми препоръча в Майчин дом, но след 12 г.с.

# 683
Коя е лекарката в Майчин Дом ако не е проблем да кажеш?

# 684
Моят док следи само до 9гс така че нямам избор да остана при него. Ако можех, щях!

# 685
Коя е лекарката в Майчин Дом ако не е проблем да кажеш?

Разбира се - др. Стойкова Simple Smile Казват, че била много добра.

# 686
Аз се следих паралелно на ЖК и при лекарят, при който правих процедурата.
Ходих веднъж месечно при него. Консултирала съм се ако нещо ме притеснява. По негова препоръка, заради възрастта ми, направих пренатален тест.
Най-смислено изхарчените ми 1300 лв през бременността.
Причината да се следя паралелно и на двете места е, че репродуктивният ми лекар има много по-добра техника и бях безкрайно спокойна след всеки преглед при него.

# 687
Val благодаря , късмет и на теб миличка !

Ирен тук в Англия ли ? Аз в момента пия Diasporal саше пише ,че е 295.7мг . По 1 на ден . Ама не смея сама да си увеличавам дозата и без това сама си го поръчах това 😅.
Чудя се дали да не пия едно сега , днес още не съм приемала и д а видя дали ще ми се успокой корема 🥴
Това което изпитваш е напълно нормално. Не се шашкай за глупости. Вземай но шпа и магнезий и дишай спокойно.

# 688
И аз като m angel, бях до раждането при доктора,който ни помогна да се сбъдне малката, отделно и на ЖК, но там бе само прегледите по ЗК, последните седмици и тонове на ЖК, а последните 2 седм и прегледи и при израждащия (не е д-рът от ин витрото).

# 689
Аз също ходя на частно при ин-витро доктора ми всеки месец БХС и феталните ми също са при него.Отделно ходя при друг местен док. по жк.Прегледите се падат през около две седмици което абсолютно ме устройва 😁.Имаше и моменти в които тичах при този по жк всяка седмица само да чуя и видя бебчо но откакто взех да го усещам съм по-спокойна и си ходя само на датите😀.

Общи условия

Активация на акаунт