Мъжът ми си промени отношенията към мен

• 10 839
  • 151
  •   1
Отговори
# 105
ВСД е мъж.

# 106
  • Варна
Хахахаха, още по-зле тогава. ОК, пич, ограничена съм, защото не мисля като теб. А сега мога ли и аз да кажа същото за теб, само, защото ти не мислиш като мен? Не ми отговаряй! Няма нужда!

# 107
Хахахаха, още по-зле тогава. ОК, пич, ограничена съм, защото не мисля като теб. А сега мога ли и аз да кажа същото за теб, само, защото ти не мислиш като мен? Не ми отговаряй! Няма нужда!
Ооо, ти най-накрая разбра, че не съм неработеща жена. Напредък. За сериозната ти заблуда за броя милионери в България някакъв коментар? Защо нямаш понятия от някои (явно доста) неща, но в същото време си вярваш.

# 108
  • Варна
Хората отдавна са стигнали до извода, че не е добре всичките яйца да са в една кошница. Толкоз. Кой както иска да го разбира.

# 109
Ако цял живот си домакиня - слугуваш в къщи, а мъжът единственото, което прави е да печели пари. И в един момент те разкара. Няма ли законов начин да го накараш да ти плати за годините слугуване с пожизнена или издръжка поне толкова години, колкото си му слугувала гратис? Мисля, че така се прави. Не може да е истина, че ще родиш деца на някой, ще му ги отгледаш, ще му слугуваш 15 години да речем и накрая той да се изхвърли като мръсно коте на улицата само с дрехите на гърба ти. В Америка е нормално жената да не работи - жените работят само в държави с ниски заплати или когато няма начин за приемлив стандарт на живот с една заплата. Когато мъжът печели достатъчно повечето нормални жени си остават в къщи и се радват на живота. Занимания винаги се намират -  не мога да си представя да скучая. Най-малкото не ми стига времето само да изчета всички форуми, соц мрежи, новини и клюки, книги и да изгледам всички филми и предавания. Чат пат се надигам от шезлонга да свърша нещо по къщата, да напазарувам или да поспортувам. Времето минава неусетно бързо - няма скука. Аз специално нямам никакъв страх да остана без доходи, защото чувствам сигурност в мъжа ми, който въпреки че е доста стиснат,  нямам никакви съмнения, че ако му поискам пари ще ми даде дори и с нежелание. Печеля пари за разнообразние и за да ме го дразня да ме издържа. От вкъщи. Нямам никаква нужда да ходя на работа и да се срещам с хора, защото хората ме натоварват. Обичам собствената си компания и природните звуци. Изобщо не разбирам семейните жени, които имат нужда да бъдат самостоятелни - ако искам да съм самостоятелна ще си живея сама. Нито разбирам страхът "Ама как ще се справя финансово с децата като се разделим." Ако имаш такива страхове, значи съзнаваш, че живееш с човек, когото не познаваш или познаваш и знаеш че не му дреме за теб и е в състояние с лека ръка да те остави на произвола на съдбата - теб и децата ви. Защо изобщо си с този мъж????

# 110
  • Варна
Изобщо не разбирам семейните жени, които имат нужда да бъдат самостоятелни - ако искам да съм самостоятелна ще си живея сама. Нито разбирам страхът "Ама как ще се справя финансово с децата като се разделим." Ако имаш такива страхове, значи съзнаваш, че живееш с човек, когото не познаваш или познаваш и знаеш че не му дреме за теб и е в състояние с лека ръка да те остави на произвола на съдбата - теб и децата ви. Защо изобщо си с този мъж????

А ако не се разделят? Ако мъжът легне болен, ако осакатее, ако умре? Тогава? Пак ли да се запита защо е с този мъж?

Обрати има всякакви. Затова човек трябва да си има едно на ум и да бачка.

# 111
Ако цял живот си домакиня - слугуваш в къщи, а мъжът единственото, което прави е да печели пари. И в един момент те разкара. Няма ли законов начин да го накараш да ти плати за годините слугуване с пожизнена или издръжка поне толкова години, колкото си му слугувала гратис?
Нали те е издържал напълно през това време? Ти си му домакинствала. Какво още повече искаш? Пито-платено.

# 112
  • Варна
Ами да. Тя не е слугувала гратис. През това време е имала осигурен дом, храна, дрехи, козметика, глезотии и всичко, от което нормално една жена има нужда. Защо да е гратис?

# 113
  • Варна
Ооо, ти най-накрая разбра, че не съм неработеща жена. Напредък. За сериозната ти заблуда за броя милионери в България някакъв коментар? Защо нямаш понятия от някои (явно доста) неща, но в същото време си вярваш.

Аз си изказвам мнението, а не го изкарвам неоспорим факт! Ясно е, че богати хора е имало, има и ще има. Не разбирам защо така се заяждаш с някаква органичена, ти нали си наясно с нещата от живота. И добре, че нищо не знам, че такива като теб да ми обяснят колко аз съм невежа и средата, в която живея! Пак да те питам доволен ли си?

# 114
Какво имаш предвид под издържал? Храната, която аз съм купувала и готвила ли? Да ти кажа ли колко ми струва храната само на мен за месец. Не повече от 300 лв изяждам. Не харча пари за нищо, освен за фризьор веднъж на 3 месеца. От глезотии нямам нужда Дрехите и обувките ми са не повече от 500лв годишно. Бензин харча да карам децата му или да му напазарувам, въпреки че обикновено ходя на пазар с пазарска чанта на колелца, защото обичам да се разхождам. Други разходи по мен няма. Айде закръгли на 4500 лева годишно да му излизам (почивките не ги смятам, но те не са и жизнено важни). А сега да ти сметна колко часа годишно слугува средностатистическата домакиня. Средно по 3 часа на ден умножено по 365 дни годишно са ти 1095 часа. На 2 да ги разделим щото слугува и на себе си стават грубо 500 часа годишно слугинаж на мъж. За 4500 лв = 9 лв на час. Как ти се струва като хонорар? Работа за малко пари ли му викаш? Дай направо робство да го наречем. Дори на робите се предоставя подслон, храна, дрехи и медицински грижи. Сори ама моят труд не е безплатен. Минималната заплата на час за Дания е 30лв. Което ще рече, че господинът ако не ми плаща поне 30 лв на час по 500 часа = 15 000 лв на година ( по 1250лв на месец ), от горната елементарна сметка излиза, че аз съм бяла робиня.
Глупавите женици да се навият на тази сделка. Мен не ме грее.

Последна редакция: вт, 16 юни 2020, 22:49 от Skrekkelig

# 115
Сметки без кръчмар така звучат Joy

# 116
Сметката не само не е "без кръчмар", а си е много точна сметка. Защото често тези неща не се забелязват, някак си минават между другото, а са съществени. Само че тук сме други географски ширини и нито финансово, нито по манталитет на хората скоро нещо ще се промени.
Да, така е - от жената все още само се иска, очаква, законът не ни защитава. Така нагледно представено се вижда колко пари всъщност спестява тя от изпълняването на редица дейности, които иначе се заплащат добре - чистачка, готвачка, детегледачка. Че и на работа масово ходи, че и свои нужди има.
Преди да подиграете за хиляден път българката колко била меркантилна, просто поразпитайте жените наоколо, майките си, роднините си, през какво преминават и колко им е трудно. И да направим сравнение каква защита имат жените в по-бели държави от нашата. Малко повече уважение и благодарност!

# 117
Сигурно се шегуваш. От какво да те защитава закона? Само това остава - закон да изброява домашните задължения - кога, кой, колко Joy Горката, не стига че я карали да готви за вечеря и да минава прахосмукачка през ден, че и да работи я карали...Cold Sweat

# 118
Не знам защо лъха такава злоба от жените от Вашите мнения. Натрапва се и не прави добро впечатление. Ще споделите ли, ако искате?
Според Вас, жената нищо не заслужава в една връзка и защо? Нищо не дава на мъжа до себе си като отношение, внимание, грижи, подкрепа? Страх Ви е от използвачки - защо? На такива сте попадали, възпитан сте така?

# 119
За "отношение, внимание, грижи, подкрепа" се предполага, че партньорът е отговарял със същото реципрочно. Не виждам защо в такъв случай трябва да се предявяват някакви материални претенции и да се изискват допълнителни привилегии. Ако в началото се си разпределили ролите, ти си се изявявала като домакиня, а мъжът ти е носил парите, то би следвало ти да му върнеш парите, а той да ти домакинства. Така честно ли е?
Издръжка на "бивша жена" звучи нелепо.

И не разбирам защо всяко мнение, което не ви харесва, го обявявате за злобно. Не е лошо да се мисли и за другата страна на монетата.

Общи условия

Активация на акаунт