Професионални серии за коса 138

• 40 524
  • 745
  •   1
Отговори
# 615
Спомням си, че се водеше дискусия, че серията Genesis наподобява някакъв парфюм. Може ли някой да ми каже кой?

Събирам и отзиви и впечатления от Biolage. Аз съм използвала балсамът с орхидея (май беше за боядисана коса) и бях много приятно изненадана и впечатлена. Мисля да взема още някои неща, но ще се радвам на отзиви първо.

# 616
lunna pateka,

Аз повече харесвам изглаждащия спрей от серията, но ти питаш за крема, обичайния термик Discipline. Спреят много по-добре се справя с фриза. За ветровита Белгия е много полезен.

Ако още не си поръчала терапията, която се канеше, да знаеш, че Discipline Fluidissime сега в notino (белгийския, а и в българския) е на идеал цена. Не издържах и го забърсах вчера заедно с комплект Alterna, който сам скочи в кошницата.

Figy,

Можеш да погледнеш въпросния продукт на Kerastase, той е и с термозащита. Ще ти укроти косата. В момента можеш да го купиш за 30 лв., което си е сделка.

Lollaa*,

Засичала съм мнения за сравнения с Un Jardin sur le Nil на Hermes (ако помня добре на prinzesata).
Аз съм сигурно единствената, която не харесва аромата на Genesis, но аз и не харесвам нищо от дамските аромата на Hermes, така че съм си изключение.

# 617
Благодаря, Аня. Не си изключение, аз се задушавам от него в 90% от времето, обаче снощи ми допадна и реших да пробвам с парфюма дали ще се разбера (другата ми страст Grinning )

Едит: В Нотино пак са пуснали Living Proof, номай малко са се олели с цените.

Последна редакция: пт, 03 юли 2020, 10:58 от Lollaa*

# 618
  • Някъде там
Защо ми беше да пробвам ампулата про лонгър.
Тези проби не са за хора със слаби ангели.
Доста количество е ампулата.Сложих цялата а дали може на два пъти?
Аромата е много  мой .Нежен,не е прекалено силен а се усеща .
Косата е мека,супер бляскава и без фриз.Сложих ампулата след ДПШ.
Представям си само какъв би бил ефекта с шампоана от серията .
Не съм слагала олио или Термо.Косата изсъхна сама.Подредена е все едно съм била на фризьор,връхчетата изглеждат освежени.Опашката ми е плътна и подредена.
Само да допълня,ампулата сваля от боята.Боядисвах в неделя с без амонячна диа(боята ми хареса повече от oway) Цвета стана точно това което искам .Да не се отклонявам .Докато нанасях ампулата ръцете ми се оцветиха и забелязах,че сваля от боята.
Може би е най добре да се прави седмица преди боядисване.Показвам снимка на дължините
Скрит текст:

Последна редакция: пт, 03 юли 2020, 11:11 от Искрица

# 619
Ех, Аня,
ако знаеш колко ми беше трудно да забравя хубавата цена на точно спрея Дисциплин и балсама в Нотино. Скоро взех доста неща на Карастаз и едва удържах да не купя и тези два продукта, но сега пак съм на косъм да натисна Поръчай! Laughing
Може ли малко отзиви за балсама от серията Терапист, дали би бил подходящ за тънка коса с руси кичури, не бих казала изтощена, но русото си се усеща и иска грижа. Имам 100мл. от една сладурка от форума Kissing Face, но не съм пробвала, а видях, че и той е на супер оферта, та като ще е гарга да е рошава. Обичам преуошите, а този балсам може да се използва и като такъв затова ме блазни.

# 620
Пак нахлувам с въпрос за хидратация-от аргана и наказанията на Кей При кои са по-хидратиращи? Търся си бюджетна серия и затова поглеждам към тях..
На кантар са ми. Една идея по-силиконово усещам Аргана. Но там е маска, а Макадамия балсам. И понеже съм предубедена към балсамите, клоня към Аргана като по-добре.

# 621
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Тези от Нотино сериозно не са добре с главата за цените на Ливинг Прууф. Щях да припадна, като видях.

# 622
Здравейте, моля препоръчайте ми шампоан и балсам или маска за суха коса с нормална гъстота. Косата ми е съвсем леко вълниста на места, лесно се поддава на прически и примерно докато е мокра ако я навия на 1 масур ще остане на масури по краищата до следващо миене. В мокро време става бухнала и рошава с доста фризита, при сухо време е поносимо.

Бях в златна рибка и там попитах за Philip Kingsley и серията Moisture Extreme и споделих, че се опасявам че не е за мен понеже нямам гъста и афро коса и ми препоръчаха тогава Re-Moisturizing серията за да не утежнява косата или новите на Marakesh, но втората марка нещо не ми се иска, не знам защо.

Търсих и спрея на ФК за термозащита, но е изчерпан. Има само един с бледо лилаво, но няма инфо за него той е и за бързо сушене и не ми звучи добре ато другия им. Видях че има два хубави с розова линия и червеникава по -тъмна линия които са хвалени и в сайта им и тук. Но изчерпани.

Друго което ми препопъчаха там е на Lakme deep care. Никакъв опит нямам с такава козметика и се колебая, мисля че клоня към ФК като качество според мнения тук.

Бихте ли ме насочили? Иска ми се да ухае добре, косата да е пригладена и хидратирана. Ползвам преса, но не постоянно, а 2 или 3 пъти месечно.

Последна редакция: пт, 03 юли 2020, 13:27 от marella88

# 623
aiki_ira,

От серията Therapiste най-харесвам  балсама-грижа преди шампоан. И мисля, че това е един от най-сполучливите продукти на Kerastase изобщо.
Виждала съм косата ти и честно казано, не мисля, че имаш нужда от него. Пробвай първо това количество, което имаш, то е доста/тъчно! Специално този продукт много често е с добра цена и да пропуснеш това намаление няма да е фатално.

За Discipline от полицията по прически разрешиха само спрея за 31 лв. Казаха, че ако и друго вземеш, ще трябва да информирам модератор!

# 624
Аня, страхотна си! Благодаря за бързият отговор и за доброто настроение, което ми създаде. Много се смях за полицията по прически. Ще трябва да информираме модератор обаче, защото и балсама Дисциплин е залепнал в кошницата и не искам да го вадя някак Kissing Face
Между другото без да искам направих поръчка от Рибката току-що. Влязох, за да взема тоник за успокояване на скалпа Кингсли и две ампулки на Напура за дъщеричката си, но без да искам щракнах на серията подхранване C8 и хоп, балсам-маската на половин цена. Веднага отиде в кошницата, защото я харесвах много преди, а отдавна не съм имала Blush. С -50% взех и балсама Орайт с пурпурна роза, на който от много отдавна се каня и тъй като страшно харесах серията с бамбук от марката, както и още няколко техни продукта не се замислих. Поръчах и протеинов крем от хайверената серия на Label.M, анти ейдж, защото моя е до средата, а за мен беше попадение, което не очаквах. Та...деня се очертава ползотворен Simple Smile

# 625
И на мен горещо ми препоръчаха Lakme Deep Care във варненската Златна рибка и доста се учудих, защото ми я представиха като по-добър избор от шампоани на Loreal, Меди, за които също питах. Също така девойката не препоръча серията Lakme Bio Argan за плътни и сухи коси като моята, идвала слаба, Deep Care била по-подходяща. Общо взето тогава излязох по-объркана, отколкото влязох. Simple Smile

Дадоха ми и мостри от Мицеларния им Ш (той е тяхната версия на ДПШ, нали) и от Frizz Ease но не ми допаднаха, особено вторият разнесох доста трудно и в крайна сметка.. не видях никакъв ефект. ДПШ на label.m харесах много повече от този на lakme.

Предложиха ми да опитам Крем за оформяне на къдрици ApHogee Curlific! Curl Definer за оформяне, но естествен и жив вид на косата т.к. след ДПШ ставам направо къдрава и понякога ми се иска да задържа този ефект. След преспиване обикновено всичко се обезформя при мен. Пробвали ли сте го?

Да споделя впечатления от друг продукт за къдрици - Eugene Perma Professionnel Curly Cream - едно голямо НЕ от мен, не оформя, но за сметка на това утежнява косата.

# 626
aiki_ira,

От серията Therapiste най-харесвам  балсама-грижа преди шампоан. И мисля, че това е един от най-сполучливите продукти на Kerastase изобщо.
И аз много го харесвам!
(но далеч нямам толкова богат опит с Керастаз като Аня!)
Някой с лични впечатления от ДПШ на Wella, ето този:
Wella Invigo Aqua Pure Purifying Shampoo
https://www.wella.com/professional/en-US/hair-care/invigo-balanc … ampoo#/?_k=y6n1p2

# 627
marella88,

Не знам дали е добър съвет, но по много лошия пример на aiki_ira (беше ми приятно да си общуваме, но банът си е бан!), можеш спокойно да взлезеш в 50/50 на златна рибка и да обереш шампоана Unique one, хидратиращия балсам Macadamia, серума на CHI за скалп и да знаеш, че имаш един приличен арсенал, който покрива топ грижите за суха коса.
Пък и една изглаждаща маска на Alfaparf виждам. Не съм я ползвала, някой друг да каже, но за 10 лв и 200 мл... колко пък да се прецакаш?

Между другото, ЗР пак да си оправят картинката с 50 мл и заглавието, което комуникира 200 мл... Последно???

Saudade,

Не съм го пробвала този крем, за който питаш, но сподели след време, ако се престрашиш за него.

На Aphogee съм ползвала 1 път 2-минутния реконструктор и не можах да понеса миризмата. От Lakme доста неща пробвах, като много исках да харесам всичко, но не ми се получи. I.plex е като olaplex. Олиото Bio argan е чудесно за лице и тяло. На мен ми харесва и за коса...
Серията анти-фриз е Не, благодаря. На твоята хубава коса май по-добре нещо по-питателно от deep care? Въпреки че може и наистина да е по-добре от L’oreal заради липсата на сулфати.

Последна редакция: пт, 03 юли 2020, 14:05 от Аня Филипова 649504

# 628
Мерсииии, ще ги видя тези продукти сега.
Други мнения особено за филип кингсли са добре дошли

Последна редакция: пт, 03 юли 2020, 15:09 от marella88

# 629
Здравейте може ли да препоръчате нещо за много сух външен пласт коса. Реално ми е суха само косата във външния пласт навътре си е добре. Някакъв концентрат серум или олио или нещо с което може да третирам локално тези сухи участъци.
Имам овлажняващата пяна на Милк шейк ползвам и олио в момента на Матрикс но не се справят напълно а от последното ако прекаля ми се омазнява много косата.

Последна редакция: пт, 03 юли 2020, 15:13 от Niss

Общи условия

Активация на акаунт