Професионални серии за коса 138

• 40 657
  • 745
  •   1
Отговори
# 300
  • София
Както ви казах, взех си тази маска:
Скрит текст:

И съм меко казано очарована. Косата става мека, гладка, разресва се с лекота. Усещам косата си по-плнътна и тежка. Не съжалявам, че си я взех. Не утежнява косата, а моята е склонна към омазняване.
В момента от ЗР чакам безамонячна боя на Олиосета 6.43 и ампули пак на Олиосета, от които 1 ще добавя в боята.

Благодаря за споделянето! Цял ден я обмислям. Серума също искам да взема. Икономична ли Ви се видя? Серумът и маската са намалени и май ще ги взема.

# 301
Както ви казах, взех си тази маска:
Скрит текст:

И съм меко казано очарована. Косата става мека, гладка, разресва се с лекота. Усещам косата си по-плнътна и тежка. Не съжалявам, че си я взех. Не утежнява косата, а моята е склонна към омазняване.
В момента от ЗР чакам безамонячна боя на Олиосета 6.43 и ампули пак на Олиосета, от които 1 ще добавя в боята.

Благодаря за споделянето! Цял ден я обмислям. Серума също искам да взема. Икономична ли Ви се видя? Серумът и маската са намалени и май ще ги взема.
Взимам количество колкото голям орех за коса до рамото (дълго каре) като нанасям по връхчета най-много после с ръце разнасям по дължините и с четка тенгъл разресвам и каквото е останало по нея, минавам и към корените (но не и по скалпа). Не мога да преценя нали това е икономично, но на фона на маски за 50+лева мисля, че е изгодна.

Та стана дума за цени - за шампоан въобще не съм склонна да дам много пари, защото искам а измива добре и нежно. Затова и се ориентирам към по-нормални цени, но за маските/балсами работата вече е друга. Heart

# 302
Хм, много интересно. Тествах травъла на Kerastase REFLECTION, заедно със зелен коректор (не бих казала, че нещо се получи с цвета) и ми харесва резултата. Хем сложих доста финиши, хем имам обем и плътност. Очаквах да ме разочарова като Nutritive, но съм впечатлена.

На слвдващото миене ще сложа една fusio dose за блясък, че много ми се е матирала косата.

P. S. Другият път ще ви снимам колко ми е тънка опашкат на мокра коса, има-няма един показалец дебелина.

Последна редакция: вт, 23 юни 2020, 21:36 от kotenze_84

# 303
  • Някъде там
Няма ли отзиви за серума на ФК.
Стои в количката ми обмислям поръчка

# 304

Май май няма още, ти ще си първата! И аз чакам...

По темата за маската и серума Епруваж... За маската: най-несполучливата ми покупка, а така се насилвам да я харесам. Всеки път след нея косата ми е като полята с олио (а я ползвам с ш Денсифик!), след нея съм слагала само 2 помпи термо (или Генезис или за блондинки), ползвала съм и без тотално никакви финиши... толкова утежнена коса не съм докарвала веднага след миене от нищо... А косата ми е сравнително гъста с плътен косъм, но явно не достатъчно третирана. Скоро ще и дам последен шанс и ако не става - отива за размяна..
Серума същата работа - много ми утежнява, дори като ползвам няколко капки по пръстите и разнесени с масаж, а ефект не виждам, но да кажем моя косопад е доста по-сериозен и такова серумче няма как да му повлияе.

Замислям се дали и аз тотално да не откажа всички преуош-и за скалпа и тежки шампоани и да мина само на нещо специализирано за скалпа; дължините и аз не мога да ги оставя без маски/балсами/терапии.

# 305

Аз се включвам с отзив Simple Smile Серумчето има много гъста консистенция, леко прозрачно, като лепило го усещам. Не е като обикновен бял крем, който да се нанесе по краищата, запечатващо го усещам тоя серум. Пробвах го на влажна коса и ефектът е изключителен като усещане, нямам толкова цъфтежи, защото съм прясно подстригана и  то с много, но има едно изглаждане на изпръхналите краища. Слагайте по малко, защото е много, много гъсто. Пробвах и върху суха коса същия ден следобяд, но като че ли прекалих, а косата ми е тънка и не много дълга. Не мога да кажа какъв ще е ефектът, защото имам само две нанасяния. Но го усещам, че наистина ще намали цъфтежа, който при мен си е винаги проблем, поне се надявам Simple Smile
За мен си е откритие и смятам да го вмъкна в рутината си, вече какво ли нямам Relieved

# 306
  • Варна
Hubavella, тази серия е лека и идеална за тънки коси:
https://www.notino.bg/search.asp?exps=moisture+kick
Аз на нея точно се чудех - маската или балсама

# 307
Аз определено си дразня скалпа с разни терапии, пре-уош с масла и някои серуми след миене. Горката ми коса реагира остро с дискомфорт на скалпа, но като чета доста от вас имат косопад и това може да е причината...Косата трябва и да "диша", този постоянен тормоз с уж скъпи и прехвалени продукти, в края на краищата може да я съсипе. Спомням си преди години тук в темата дискутирахме как може с прекаляване с неподходящи продукти да си съсипем косата, в това число косопад, раздразнен скалп, цъфтежи и накъсване, суха и матирана коса като метла...
Лично за себе си открих, че количеството на слаганите на едно миене продукти е обратно пропорционално на хубавия вид на косата ми. Сега се мъча да разредя максимално ползването на маски и да мина изцяло на щадящи скалпа ми шампоани... Обаче второто е много трудно, защото още не мога да разбера кои точно шампоани са щадящи за моя скалп. Всички био, мио, медицински, безсулфатни, без силикони и т.н. не ми действат добре за постоянно миене. Ако единия път е добре, на второ миене вече положението е зле...
Последен пример са шампоаните на O'right и Rene Furterer. Сега съм хвърлила око на шампоаните на GG, обаче направо ме е страх да поръчам...Grinning
Някой с отзиви за техните шампоани?

# 308
Търся маска за тънка коса и със фриз искани се малко заглаждане и да е протеинова.
Останала съм само с хидратиращи.
Новата маска на Лореал про лонгър протеинова ли е.

Последна редакция: ср, 24 юни 2020, 07:43 от bobi_bs

# 309
  • Варна
Чудя се да рискувам ли с този сайт grazea? Има доста изгодни продукти..

# 310
Чудя се да рискувам ли с този сайт grazea? Има доста изгодни продукти..
Аз съм поръчвала продукти за коса и съм доволна.
Последните две поръчки обаче ми ги отказаха поради неналичност на продуктите.
В сайта ги дава налични, но било грешка в системата.
Така, че опитай.

# 311
От маслените маски при мен определносе получава косопад. Не слагам ли масла - ми пада малко коса. Намажа ли скалпа, още с мазането пада доста, после и като мия, суша. Много се чудя да спра ли да използвам, да продължа ли. Много добре ми се отразяват на самия скалп. Особено това от жожоба - докарва ми обем, косата ми се омазнява една идея по-бавно.

Аз пък се чудя за количеството използван продукт. Например маската. Аз суша косата, и слагам маска до момента, в който косата се напои. Тоест поеме продукта и остане малко върху косата. Което като количество не е малко. Дали е правилно? Или трябва да слагам по-малко, нищо че не се усеща, че не съм сложила все едно. Същото е и с финишите. Опитвам да слагам по много малко количество, защото лесно ми се утежнява косата. Но като сложа малко имам усещането,че не навсякъде съм сложила и косата ми така бързое погълнала малкото количество, че все едно не съм сложила нищо.

# 312
Здравейте момичета  ,
Помня ,че наскоро хвалихте маските на Kaypro , но не помня кои точно . Моля ви да споделите отново и какви са протеинови или хидратиращи .

# 313
  • София
Аз затова редувам шампоаните.
Имам силни на Kerastase и Joico за суха и изтощена коса и по-леки, които ползвам през миене от типа на Bed head зеления.
Така намирам някакъв баланс.
Тъй като преди да се изтощи, косата ми беше много гладка, бляскава, с тънък косъм и бързоомазняващи се корени и напълно права, сега, след употребата на 100 вида продукти косата малко по-малко започва да се връща към този си вид (особено след няколко измивания с генезис -шампоана за плътна коса и балсама и едно подстригване, където фризьорката ме офъка 5-6 см след като аз поисках 2 👎🏻👎🏻👎🏻).
Лошото е, че така се омазнява мн бързо и няма обем и форма. Затова намирам употреба и на най-изсушаващите си шампоани - усетя ли че косата ми е прекалено мека и омазнена в корените, мия с мароканойл хидратиращия или денсифик.
При мен те винаги докарват ефект на слама, та за финал слагам малко балсам и се сдобивам с балансирана откъм омазняване коса.
Така че им намерих употреба и на тях 😊

# 314
  • София
Здравейте момичета  ,
Помня ,че наскоро хвалихте маските на Kaypro , но не помня кои точно . Моля ви да споделите отново и какви са протеинови или хидратиращи .

Botu-cure аз и още няколко момичета сме ги пробвали. Другата серия, която съфорумничка беше обсъждала е Аргана - аз имам олиото с арган и едно шиле го ползвам около година. Мисля да взема цялата серия Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт