Част от своето сърце, ще държим през Август в нашите ръце! Тема 7

• 118 366
  • 784
  •   1
Отговори
# 645
При мен захарта винаги е била между 4.3 и 4.8 и нито един лекар не ми казал за проблем, включително ендокринолога ми. Не се ограничавам в яденето, а бебето върви с 2 дни назад.

# 646
Това са абсолютно нормални стойности, така че няма нужда да се ограничаваш. Естествено не казвам да се тъпчеш със сладко.

Кръвните, микробиологията и уринат която ви правят сега са за да видят дали имате стрептококи, които могат да бъдат доста опасни при нормално раждане и бебето може да се зарази.

Последна редакция: пн, 29 юни 2020, 17:12 от G.Savova

# 647
Моят АГ също каза, че са добре резултатите, но откакто ходих на ФМ първият път и професора ги видя, каза просто да намаля захарите (тогава бях на 4,8). Моя приятелка беше с 5 и на нея й бяха казали, че е на граница, после прави обременяване и беше станала на 5,5 и от тогава е на диета. Понеже не искам да стигам до нейното положение, а и съм чела, че при бременност е нормално до 5,следователно гледам да съм в граница. Затова питах вас, да се ориентирам как съм 😄 Е, успокоих се.

# 648
Нормално е до 5.2 на гладно, а ти си много под него.

# 649
Здравейте, да се отчета и аз след прегледа днес: 33г.с. бебто вече се е обърнало, че допреди две седмици не беше и го мислих и това. Доста е качил, преди две седмици беше 1800 днес 2600, хем ми е радостно, че е голям вече, хем се притеснявам да не би нещо с ГД да има проблем, правих обременяване в 28-ма и всичко беше наред.
Аз също съм с обилно течение още от самото начало, често пускам секрет и винаги е чист, явно си е нормално.
Утре ще си пускам кръвни и ще си добавя от мен една нормална и стерилна урина, че единия бъбрек с хидронефроза и при първата бременност стана беля, разви се инфекция и ми изтекоха водите в 8мия месец и сега съм с едно на ум. Изписаха ми Уринал Нефро, като че ли се чуствам по-добре.
Относно ЖК, не знам в Софиямед ли само действат така, но нещо се разочаровах, само 2 ехографии безплатни в първи и втори триместър, всичко друго си плащам, отделно се следя и там, където ще раждам и общо взето си плащам като поп ама здраве да е. За тонове също всеки път плащам по 20лв., а мен ме пускат още от преди месец, не помня коя седмица точно започнах.

# 650
На прага на 35 г.с. съм и от другата седмица започвам тонове и аз. Споменаха ми и за микробиология, шийка и не знам си още какво, че трябва да се прави, но платено или не - ще стане ясно в движение 😁 Последният път - 09.06 ми дадоха направление за кръвна картина, урина, глюкоза и днес ги пуснах ... но докато дойде 07.07 за следващия час, исках да попитам някоя от вас наясно ли е с "кристали пикочна киселина"? Това е нещо ново, притесни ме и ще съм благодарна, ако някоя запозната мама сподели повече подробности.
И да се оплача - откакто започнаха жегите - ръцете и краката взеха да отичат, което се оказа доста неприятно. А ми беше много хубаво като ме пропускаха всички тези типични за бременеенето неразположения 😁 Или пък да не е от жегата, а от тази пикочна киселина/кристали ?!? Поредната питанка ... 🤔😆

# 651
Не знам при бременните как е, но кристалите говорят за подагра.

# 652
И аз съм с течение. По мое искане в 29г.с пускахме микробиология. Пак гадните гъбички. Вчера пропуснах да сложа глобула и днес течението се завърна 😭

# 653
Днес почти няма помен от това течение, което вчера ме изправи на нокти. Нямам идея какво се случи. Отивам на лекар след час. Мисля обаче да не ме гледа за разкритие на този етап

# 654
Днес на микробиология излиза:
Candida spp. Отрицателно (-)
И не пише микробно число. По принцип пише дали е масово, ограничено. А като нямам кандида, нищо не пише, няма отрицателно, празно е. Много странно.
Някой има ли идея?

# 655
Здравейте и от мен в 29гс бях на редовен преглед при моят АГ и за първи път ми спомена, че бебето е голямо, след това в 30гс бях на трета фетална морфология и лекарката ми каза, че съм за секцио, ако продължава да расте така - тогава беше 1,700кг ( за мен това са нормални кг за тази седмица, но все пак имам доверие в лекарите, може би има значение моят ръст, кг и т.н за да каже, че бебето е голямо), изчисли ми и 10дни по-рано от датата на термина, но и това не ме притеснява. Попита ме дали ям сладко и аз разбира се казах - да и можело от това да е и ми препоръча да отида на обременяване. Само че аз сама спрях всякакво сладко вече седмица и една приятелка ми даде глюкомер. Иска ми се сама да си проследя захарта. Въпросът ми е може ли някоя бъдеща мама да ми обясни как да я меря- разбрах, че е 6 пъти на ден преди и след хранене, но колко време преди и след хранене - 30мин, час ..... ?
Благодаря

# 656
Бебето ти за 30 седмица не е голямо, нормално е. Моето беше 1700 в 31 седмица и леко изоставаше на тегло.
За бременни важен показател е час след хранене. На мен така ми разясниха - преди да хапваш, мериш, после час след като си яла. И така при 3-те основни хранения. На гладно е добре да си до 6, по-добре и 5 и нещо, а час след хранене до 7.8-8, различни мнения.

# 657
mdggdm, преди обременяването аз си правих кръвно-захарен профил с домашен глюкомер. Лаборант ме посъветва сутрин на гласно, след това закусам - нищо не ям и към 12 меря пак (преди да съм обядвала), обядвам и после към 18 ч. пак на гласно. Измерих хубави стойности и лаборантката ми каза, че няма смисъл от обременяване. Направих си въпреки това. Третата проба излезе малко висока и казаха,че е ГД. След това си правих кръвно-захарен профил ( в лаборатория) показа резултати от 3,2 (което е на долната граница). Ендо ми каза, че няма нужда да си правя замерване за захар всеки ден, а на две седмици да си пускам кръвно-захарен (в лаборатория). АГ обаче, настоява да си меря захарта, като каза че трябва на гладно и после 1 час след всяко хранене. Мисля си, че подходите са различни. Това е моя опит.
Аз понеже не успях по-рано да се запиша докато обсъждахте козметиките, исках да попитам какво ви е мнение за козметиката на Uriage - видях, че има хубави намаления в Ремедиум? Също така, трябва ли някакво кремче за дупето, ако се ползва бепантен или той заменя кремчето? И въпрос към по опитните мами - бях чела че слънцезащита се използва след като бебето навърши 6 месеца, а за новородено нищо ли не се използва - все пак август - септември е топло и слънцето е силно? За разходки навън само на сянката ли се разчита?

# 658
Много благодаря, ще започна да измервам, за да покажа резултатите, преди следващия преглед при АГ .
Аз съм много доволна от крем против подсичане - sudocrem, разбрах че става и за бебета. Иначе за козметика си взех Мустела ( гел за измиване (не мирише хубаво) на тяло и глава) и крем за след баня и гел за измиване на Bübchen, който прочетох, че се разтваря във водата и не е нужно да се изплаква бебето от него.

# 659
За козметиката чух много добри мнения за Uriage, мисля на тази марка да взема за начало. А за крема за подсичане ми препоръчаха на Welleda, който е ок да се маже всеки ден. Този на Судокрем бил с много цинк и изсушавал кожата.

Най-вероятно колкото майки попиташ, всяка си е с различно мнение. Бебето ще си покаже най-добре. Но аз за начало ще се доверя на тези препоръки.

Общи условия

Активация на акаунт