Част от своето сърце, ще държим през Август в нашите ръце! Тема 7

• 118 581
  • 784
  •   1
Отговори
# 615
Ама то за разкритие може да се провери с ехограф... Мен така са ме проверявали 🤔

# 616
# 617
PeacockLove, бодежи, придърпване, тежест - всичко е нормално в толкова напреднала бременност. Ти след 3 дни влизаш в 9-ти месец...невъзможно е да ти е леко, всичките ти органи, заедно с костите ти са разместени от бебенцето, което е вече със сигурност над 2 кг. Не се паникьосвай, ти си от мамите, които са най-на финала вече Simple Smile Аз също имах периоди на по-обилно течение, но това се дължи на всички хормонални промени и е нормално. Била съм и като подмокрена и съм сменяла бельо също като теб, даже не веднъж. Ако бебче ти е понатиснало и пикучния мехур - съвсем е помогнало. Стресиращо е, знам, но е нормално. Най-важното е, че и лекарите ти го казват.
Момичета, вече е почти юли и сме на финалната права - някои малко по-назад 🙂, насладете се на очакването - толкова много назад е всичко, помните ли декември 😉 Пийк, всичко ще бъде наред. Всяка седмица от повече от месец насам съм на преглед и гледат шийката с вагинален ехограф. Бъди спокойна и се наспи, защото знеш, че скоро няма да разполагаш с дните и нощите си така еднолично 🥰🥰🥰🥰🥰

# 618
С вагинален и с коремен. Аз от самото начало съм с обилно течение и поне от 2 месеца непрекъснати стягания на корема, че и гадни менструални болки съм имала понякога, преглеждали са ме с вагинален ехограф и нищо ми няма. Един ден коремът ме стяга по-често, в други дни е по-спокойно, честно казано вече изобщо не обръщам внимание. Казала съм си да го карам без напрежение.

# 619
С вагинален и с коремен. Аз от самото начало съм с обилно течение и поне от 2 месеца непрекъснати стягания на корема, че и гадни менструални болки съм имала понякога, преглеждали са ме с вагинален ехограф и нищо ми няма. Един ден коремът ме стяга по-често, в други дни е по-спокойно, честно казано вече изобщо не обръщам внимание. Казала съм си да го карам без напрежение.
Същото си казвам и аз, да го карам с минимум притеснения че няма да  ми издържат нервите. Оня ден ми се обади гинеколожката за да ми каже, че ми е насрочила дата за секциото и ми казва, че се чудела какво става с мен защото не съм се била обаждала. Казвам и че след като не се обаждам значи съм ОК, не че нямам дребни неразположения ама гледам да не психясвам.

# 620
И моята от ЖК консултация така ме питаше защо не се обаждам. Ама аз си ходя при другите лекари и си знам какво става с детето.
Нощта мина. Нямах това течение, което ме стресна вчера. В 16 се паркирам пред кабинета на лекаря.

# 621
  • Sofia
PeacockLove аз съм с обилно течение(повече от преди бременността) от началото до сега. Сменям бельо 2 пъти на денонощие. Но съм чела, че е напълно нормално и до сега не се притеснявах. Стискам палци всичко да е наред и те успокоят на прегледа Simple Smile
След седмица и малко и аз влизам в 9ти и се усещам, че почвам да ставам малко по притеснена. Например, чакам със страх резултатите от цитонамазката, дали има нещо или не... Аз се чувствам супер, ама явно има безсимптомни гъбични инфекции...

# 622
Ох, и аз изпадам в ужасна паника. Седмиците си вървят, а аз не знам какво ще правя. Бях при доктора, при който искам да раждам и той беше доста смутен от резултатите ми за Гестационния диабет, попита защо не съм на инсулин 😭 А мен ми казаха да не слагам. Сега се притесних и записах час за трети ендокринолог, макар че вече е късно и много ме е страх да не ме хоспитализират и да не ме накарат да раждам в Майчин дом 😔 Бях там веднъж и повече не искам. Предполагам и други държавни болници могат да поемат диабетички?! Плюс това бебето се развива перфектно, няма нито проблеми със сърчице, нито е голямо, всичко е в норма.
Отделни тази седмица ми е последна на работа и изпадам в тих ужас какво ще правя по цял ден самичка. Нахлуват ужасни мисли, жегата почва много да ме мъчи, а лошото е, че трябва постоянно след всяко основно хранене да се движа поне половин час, за да свалям КЗ, а знам, че ако остана вкъщи ще се залежа 😟
Течение и аз имам, последните дни е повече, ама не мога да разбера дали е от изпотяване или наистина има по-воднисто течение. Ориентирам се по ежедневната превръзка.

И друго да ви питам, на вас след 32 седмица пускаха ли ви кръвни и влагалище секрет? Аз кръвни правих преди около 10 седмици, не съм пускала оттогава, а за секрет.... някъде в много начална бременност, може би 12 г. С. Та и там мисля, че ще се появят изненади. Главата ми ще гръмне направо от мисли, а бебчо е адски активен, голямо мяткане и удари понасям, хем е смешно, хем боли. Но ме радват тези моменти, макар че ми отнема час да заспя, защото то не може да се кротне. Дано моите вълнения не му влияят 😩

Оплаках се, та дано ми олекне. Вярвам че в края всички ще сме доволни от резултата и ще гушкаме хубави бебчета, въпреки неразположенията и притесненията, през които минаваме 🤗

# 623
Имам направление за кръв, но ще правя изследванията в края на седмицата, тъй като искам да оправя един проблемен зъб и да видя от там ли идват високите стойности на ЦРП и СУЕ

# 624
На мен 32 г.с. ми дадоха направление за кръв и урина, а влагалищния секрет сама си го пуснах при лекарката, при която ходя на частно.

# 625
Madjarova, на мен ми пуснаха кръвни в 31ва, а секрет ще ми взимат в 33та като ми издават болничния. И аз имам притеснения, да не излезне нещо толкова късно, но все ги питам има ли нужда да пускам нещо и т.н. -  лекарят все не, та не. А казвам, че не е въпрос на пари, ще си ги платя, просто да ми каже какво......

И на мен тази седмица ми е последна на работа (+понеделник от другата), но аз пък нямам търпение. Искам да разполагам с времето си и вече да се подготвям по-сериозно. Сега нито можем да оправим стаята, нито да чистя основно апартамент, пера и т.н. Аз пък още доктор не съм си избрала за раждане...ориентирах се за Токуда, но дотам.

И като ви чета момичетата, които сте по-напред и вече буквално се подготвяте за раждане и изпадам в тих ужас, че на мен ми остава още дооооста Grin Иначе и аз имам своите болежки, но гледам да не си втълпявам нищо, че после наистина нощите са много трудни за заспиване Laughing

Вие как сте с кг? Аз последният месец не съм качила нищо и се чудя дали всичко е наред Thinking Чакам прегледа в четвъртък, за да се успокоя...

# 626
Искам да попитам тези, които се следят при неизраждащ доктор, как се процедира? Знам, че ще ми кажат, като дойде време, но предпочитам да съм подготвена.
Още не съм решила къде и при кого ще раждам. ЖК като ми издаде 45 дневния, спира ли да ме следи?

# 627
Ох, и аз изпадам в ужасна паника. Седмиците си вървят, а аз не знам какво ще правя. Бях при доктора, при който искам да раждам и той беше доста смутен от резултатите ми за Гестационния диабет, попита защо не съм на инсулин 😭 А мен ми казаха да не слагам. Сега се притесних и записах час за трети ендокринолог, макар че вече е късно и много ме е страх да не ме хоспитализират и да не ме накарат да раждам в Майчин дом 😔 Бях там веднъж и повече не искам. Предполагам и други държавни болници могат да поемат диабетички?! Плюс това бебето се развива перфектно, няма нито проблеми със сърчице, нито е голямо, всичко е в норма.
Отделни тази седмица ми е последна на работа и изпадам в тих ужас какво ще правя по цял ден самичка. Нахлуват ужасни мисли, жегата почва много да ме мъчи, а лошото е, че трябва постоянно след всяко основно хранене да се движа поне половин час, за да свалям КЗ, а знам, че ако остана вкъщи ще се залежа 😟
Течение и аз имам, последните дни е повече, ама не мога да разбера дали е от изпотяване или наистина има по-воднисто течение. Ориентирам се по ежедневната превръзка.

И друго да ви питам, на вас след 32 седмица пускаха ли ви кръвни и влагалище секрет? Аз кръвни правих преди около 10 седмици, не съм пускала оттогава, а за секрет.... някъде в много начална бременност, може би 12 г. С. Та и там мисля, че ще се появят изненади. Главата ми ще гръмне направо от мисли, а бебчо е адски активен, голямо мяткане и удари понасям, хем е смешно, хем боли. Но ме радват тези моменти, макар че ми отнема час да заспя, защото то не може да се кротне. Дано моите вълнения не му влияят 😩

Оплаках се, та дано ми олекне. Вярвам че в края всички ще сме доволни от резултата и ще гушкаме хубави бебчета, въпреки неразположенията и притесненията, през които минаваме 🤗
В момента съм в 32 г.с и ще ходя тези дни на изследвания+витамините+tsh+обременяване с глюкоза.
За микробиология, до момента само 2 пъти ми е взимана. Имам си течение в най-различни видове. Понякога ( с извинение) все едно съм напишкана 🙄 чудя се дали е от жегите.
Много ми е тежко, имам чуството че сехзадушавам и беба се е качила на гърдите ми. На нея път и е доста тясно, само мърда, като изляза навън всички ме зяпат ( корема ми е като дискотека).
Преди само мислих за това как как ще родя, а сега да ви кажа честно, толкова ми е дискомфортно, че не ми пука 😂 искам само да родя

# 628
  • Пловдив
Madjarova92, аз питах сестрата преди 2 седмици дали ще пускаме скоро кръв,урина и микробиология и тя ми каза, че на 45-дневния ще ми пусне и направленията. Аз също ги правих преди мнооого време и на моменти се притеснявам дали всичко ще е ок, но скоро ще видим. И аз ходя с ежедневни превръзки от 4-ти месец някъде, защото ми е по-хигиенично. От както станаха жегите ми е по-мокро и се успокоявам, че е от повишените температури....като чета доста момичета са така.

# 629
На мен в 32 ми взеха микробиология, трябва да излязат резултат тези дни. Отделно и аз имам направление за кръв и урина, но ще ги пускам към 15ти Юли чак.

Общи условия

Активация на акаунт