Част от своето сърце, ще държим през Август в нашите ръце! Тема 7

• 118 581
  • 784
  •   1
Отговори
# 630
След 45 дневния болничен не е спряла да ме следи. Дори почнах тоновете

# 631
А по ЗК някой знае ли колко често се пускат тонове. Моя частен доктор ми каза от 7ми да почна да ходя на тонове и да използвам тези по ЗК, но всяка седмица, демек когато нямам по ЗК да ходя на частно. Та се чудех по ЗК от коя седмица почват и колко често.
За МБ 2 пъти по ЗК, един като те запишат в 12та седмица и един около 45дневния болничен. Кръв три пъти, на 12 седмица, по средата и около 45дневния. Така беше при мене.

# 632
Аз плащам за тонове всеки път

# 633
И аз знам, че тоновете не са по ЗК.
Понеже ще си ги правя и при доктора, където се следя на частно, със сигурност ще си ги плащам Simple Smile

# 634
А всяка седмица ли. То не ми е за парите,а да не си запазя часове и да ги дублирам по два пъти седмично, макар че едва ли ще ми пречи.
Аз си мислех, че тоновете трябва да са задължителни и по ЗК, какъв оптимист съм само Joy

# 635
Бях две седмици подред, тази ще пропусна, че ще ходя при другия ми лекар и ще го видя. Следващия ми час за тонове е другата седмица

# 636
  • Пловдив
Аз ходя само по ЗК при моя си доктор, не ме таксува допълнително за тонове /и при първата бременност/. За първи път ми ги пусна в 29+ г.с. Плащам 40лв за преглед с ехограф и това включва всичко. Ходех веднъж месечно, сега вече ме вика на 3 седмици. Предполагам, че скоро ще започне да ме вика на 2 седмици. Моята бременност е безпроблемна пу-пу, и това има значение мисля.

# 637
Аз на тонове започнах да ходя в 28 г.с. В началото ходех на 2 седмици, вече съм всяка седмица.
И аз имам адски обилно течение, дори ежедневните превръзки не ми спасяват бельото. Понякога вода сякаш тече, а веднъж дори по краката ми текна. 🙄 Имам 3 пускани МБ, и трите бяха чисти. Очаквам тези седмици още една + консултацията с кардиолог и анестезиолог.

# 638
Аз съм 32г.с.и още не съм ходила на тонове. В графика ми пише, че от 32 се започват. По 20 лева ще са моите, не се покриват по ЗК. Вероятно утре ще ми правят, да видя какво е това нещо 😀 Дано няма проблем. Ще я питам да ми пусне кръвни и микробиологията.

Кити, защо ще правиш консултация с кардиолог и анестезиолог? Знам че при планово секцио се прави такава консултация, или си е задължителна при всички положения?

Аз за течението съм страшна паника. Всяка сутрин се събуждам рязко и си пипам корема (да видя дали е там) и се пипам и между краката да не е мокро. Нямам търпение бебето да се роди и да си притежавам тялото напълно 😀

# 639
Момичета, да ви питам тези от вас, които сте с по-висока захар. При мен до сега максимума е бил 4,8 като ми бяха казали да намаля захарите. Вече 3-4 месеца замених закуските с мляко и мюсли, соковете с вода и от доста време не съм пускала захар. Бях мерила с домашен глюкомер преди около 2 месеца и беше уж спаднала на 3,8. Днес реших пак да я премеря с глюкомера, защото много започна да ми се хапва сладко, а аз по принцип не съм по сладкото. Започнах да си позволявам по 1 сладолед на ден или пък няколко блокчета шоколад. Абе при мен това всеки ден да ми се яде сладко никога не е било. Днес беше 4,6 но все пак реших за закуска да си хапна 2 мекички със сладко, защото вече повече от 3-4 месеца ям само мюсли с мляко. При вас как е положението със захарта? На 15ти ще пускам изследвания, този път ми е включена глюкозата.

# 640
Аз съм 32г.с.и още не съм ходила на тонове. В графика ми пише, че от 32 се започват. По 20 лева ще са моите, не се покриват по ЗК. Вероятно утре ще ми правят, да видя какво е това нещо 😀 Дано няма проблем. Ще я питам да ми пусне кръвни и микробиологията.

Кити, защо ще правиш консултация с кардиолог и анестезиолог? Знам че при планово секцио се прави такава консултация, или си е задължителна при всички положения?

Аз за течението съм страшна паника. Всяка сутрин се събуждам рязко и си пипам корема (да видя дали е там) и се пипам и между краката да не е мокро. Нямам търпение бебето да се роди и да си притежавам тялото напълно 😀
Нямам представа как е в останалите болници, но в Щерев тези консултации са включени в цената на раждането (без значение дали се очаква да е нормално или секцио). При нас са един вид "задължителни", тогава знам, че се попълват документи за съгласие, избор на екип и не знам какво още.

Вече като се насочите към болница и лекар, при който ще раждате, той ще ви каже при тях какви са условията и изисквавията.

# 641
Момичета, да ви питам тези от вас, които сте с по-висока захар. При мен до сега максимума е бил 4,8 като ми бяха казали да намаля захарите. Вече 3-4 месеца замених закуските с мляко и мюсли, соковете с вода и от доста време не съм пускала захар. Бях мерила с домашен глюкомер преди около 2 месеца и беше уж спаднала на 3,8. Днес реших пак да я премеря с глюкомера, защото много започна да ми се хапва сладко, а аз по принцип не съм по сладкото. Започнах да си позволявам по 1 сладолед на ден или пък няколко блокчета шоколад. Абе при мен това всеки ден да ми се яде сладко никога не е било. Днес беше 4,6 но все пак реших за закуска да си хапна 2 мекички със сладко, защото вече повече от 3-4 месеца ям само мюсли с мляко. При вас как е положението със захарта? На 15ти ще пускам изследвания, този път ми е включена глюкозата.
Имаш съвсем нормални стойности на захарта! За какво изобщо говориш?

# 642
S_Petrova, мечтая за твоите резултати 😀 Защо ограничаваш сладкото до такава степен? Аз сутрин на гладно съм над 5, до 5.6 някъде и се смятам за супер в норма 😀 След хранене мога да стигна и до 8-9. В моя случай трябва да намалям тестени, сладки и т. н., направо да ги махна, де, както съм и направила. С много ограничения и движение успявам да поддържам КЗ след хранене към 7 😣 Реално кръвна захар, измерена сутрин за нищо не говори. По-скоро виж колко ще ти е 1 час след хранене, това е важно за бременните. 3.8 е ниска кръвна захар и си на долна граница, тя също е опасна, не я допускай. Не знам защо са те посъветвал да не хапваш сладко 🤔 Не е казано да се тъпчеш, но като ти се хапва, нищо няма да ти стане от 1 сладолед.

# 643
  • Sofia
Искам да попитам тези, които се следят при неизраждащ доктор, как се процедира? Знам, че ще ми кажат, като дойде време, но предпочитам да съм подготвена.
Още не съм решила къде и при кого ще раждам. ЖК като ми издаде 45 дневния, спира ли да ме следи?
Аз се следя така. Почва да ме вика всяка седмица, тази ще ходя в сряда за тонове. Платих си миналият път, предполагам, че ще си плащам всеки път по 30 лв. Моят АГ каза, че ще ми даде направлението за постъпване в болницата. И май при него ще си ходя до последно за тонове. Изобщо не е споменавал да спира да ме следи. Simple Smile
На 15.07 съм на консултация за първи път в болницата и ще видя какво нще кажат там.
Една приятелка ми спомена, че в някакъв момент тонове се следят всеки ден! Flushed Дано не е чак, че това разкарване напред назад... Особено в жегите...
Предната седмица, като ходих за тоновете за първи път, ми взеха проба, а кръвни пусках предишният ден. Това беше 32гс.

# 644
  • София
S_Petrova, четири пъти съм правила ПКК и съответно захарта ми беше 5.12, 5, 4.8 и 4.7 и моята АГ ми каза, че всичко е наред. Тя и затова чак сега реши да ми пусне обременяването. Та ми се струва, че и при теб не е лошо положението.
На мен тонове засега на всеки две седмици ми засичат. Ще видим като вляза в 9 месец дали няма да започне всяка седмица, а всеки ден доколкото знам се засичат след датата на термина.

Общи условия

Активация на акаунт