Нашите кухни - 83

• 47 277
  • 796
  •   1
Отговори
# 705
С машина или на ръка вкъщи с полиращ препарат?

# 706
  • Раковски
Смятам, че с полиране ще се оправи, но с машина. Този които е боядисвал вратите може да го направи, също и човек който полира коли.

# 707
  • София, Bulgaria
Да ви споделя работния проект на кухнята ми. Няма да има горни шкафове. А относно техниката, след 2 седмици на каравана и готвене за 10 човека на едно котлонче и то готвене да видиш- 19 степенно меню, си ревизирах изискванията и реших,  че няма да се изхвърлям за уреди от типа ..."ахааа и ще ми проговорят вече" 🤣🤣🤣
Иначе стил, като на снимката.

Последна редакция: чт, 20 авг 2020, 08:14 от tomeva

# 708
  • Sofia
Стилът ми харесва много! Втората примерна снимка се отнася към стена В, нали така? Добре ще се получи, а липсата на горни шкафове за мен раздвижва още повече идеята, щом е преценено, че наличните в плана са достатъчно.
Една идея само за обмисляне - миялната е в дясно от мивката, но така "остава" някакси между мивката и фурната - може би е добре да се обмисли, ако е от ляво, дали няма да е по-удобно. При отворена врата няма да пречи, аз например се случва да я оставя отворена за известно време, докато готвя. Сега при мен е в ляво между мивка и котлони и за мен е леко неудобство, когато се налага да я заобикалям.

# 709
  • София, Bulgaria
Стилът ми харесва много! Втората примерна снимка се отнася към стена В, нали така? Добре ще се получи, а липсата на горни шкафове за мен раздвижва още повече идеята, щом е преценено, че наличните в плана са достатъчно.
Една идея само за обмисляне - миялната е в дясно от мивката, но така "остава" някакси между мивката и фурната - може би е добре да се обмисли, ако е от ляво, дали няма да е по-удобно. При отворена врата няма да пречи, аз например се случва да я оставя отворена за известно време, докато готвя. Сега при мен е в ляво между мивка и котлони и за мен е леко неудобство, когато се налага да я заобикалям.
Благодаря ти...., да...миалната определено ще пречи,  пък и ми застава на "потока" мивка, рязане, печка...
За шкафа, да това е В, само че мисля да е с матови стъкла, защото все пак няма да е вътре като от списание извадено, все пак ще има панаир, та да не се вижда.

Последна редакция: чт, 20 авг 2020, 11:55 от tomeva

# 710
Показаната кухня много се различава от моя стил и вкус, обаче ми става изключително приятно, когато се появи нещо различно, извън модата и стандарта. Нямам търпение да видя изпълнението! Успех!

# 711
И моята кухня е без горни шкафове- усещането за простор е несравнимо!

Каква ще бъде стената ?

# 712
И моята кухня е без горни шкафове- усещането за простор е несравнимо!

Каква ще бъде стената ?
То това много хубаво, но ми е чудно къде си прибирате нещата. Аз все искам да имам повече шкафове за посудата ми, покривки, тенджери, тави, хранителни продукти и т.н.

# 713
  • Варна
И аз стената да питам, и особено в частта за готвене? Предполагам някоя от мазилките с ефект.

# 714
За мен винаги функционалността е на първо място. Без горни шкафове може да е просторно, ама удобството да бръкнеш и да си вземеш подправките и други оборотни неща от пред носа си е несравнимо с гъзурченето по ниски шкафове.

# 715
  • София, Bulgaria
Стената ще е с големи плочи, като стената на дневната,  но залепени хоризонтално. Поне за сега, но съм набелязала и други интересни варианти.
В големия бюфет мисля да събера чинии и посуда, все пак 1,50 м. и ще е висок може би 1.80 ...2...този размер още се уточнява.
И аз като Черна станция предпочитам преди всичко удобството, така че съм предвидила уж, всичко, според моята методология в кухнята пък ще видим... Още имам време за промени, но определено няма да има горни шкафове. Не за друго, ама ми е писнало да ползвам само първия рафт, а другите 2 да ги пълня с неща, които по-рядко ползвам...не съм пораснала достатъчно..😂

# 716
  • Варна
Стената ще е с големи плочи, като стената на дневната,  но залепени хоризонтално. Поне за сега, но съм набелязала и други интересни варианти.
В големия бюфет мисля да събера чинии и посуда, все пак 1,50 м. и ще е висок може би 1.80 ...2...този размер още се уточнява.
И аз като Черна станция предпочитам преди всичко удобството, така че съм предвидила уж, всичко, според моята методология в кухнята пък ще видим... Още имам време за промени, но определено няма да има горни шкафове. Не за друго, ама ми е писнало да ползвам само първия рафт, а другите 2 да ги пълня с неща, които по-рядко ползвам...не съм пораснала достатъчно..😂

Винаги може да се добави нещо, ако по време на ползване прецени - я рафт, я релса за окачване или пък горен шкаф.

Черни релси ще се впишат в концепцията за лек индустриал, но не и ако е минимал, то в една кухня колко да е ама...

Последна редакция: чт, 20 авг 2020, 16:10 от Doris

# 717
  • София
За ниски хора като мен, горният ред шкафове са непрактични. Аз също нямам и досега всичко успешно намествам в наличните шкафове и чекмеджета на долен ред.

# 718
  • София, Bulgaria
Doris, предвидила съм черни дръжки, корниз ковано желязо на прозореца, но супер изчистен и осветлението е на черни релси...ииии...стига толкова черно....фурнирът на шкафовете е орех лагуна: https://www.decorini.bg/product/oreh-laguna-301.html
Между другото кованото желязо ми излезе супер евтино. Двете стойки в баните, 3 бр. двойни корнизи и 1 единичен, 2 огледала за баня, 1 за коридор 2, 40/0,70 и два дивана за терасата единият 2/0,80, другият 1,60/0.80 ..една стойка за чекмеджето за портмантото....700 лв. всичко. Разбира се без огледалата и без матраци и възглавници за диваните.

# 719
  • София
Doris, предвидила съм черни дръжки, корниз ковано желязо на прозореца, но супер изчистен и осветлението е на черни релси...ииии...стига толкова черно....фурнирът на шкафовете е орех лагуна: https://www.decorini.bg/product/oreh-laguna-301.html
Между другото кованото желязо ми излезе супер евтино. Двете стойки в баните, 3 бр. двойни корнизи и 1 единичен, 2 огледала за баня, 1 за коридор 2, 40/0,70 и два дивана за терасата единият 2/0,80, другият 1,60/0.80 ..една стойка за чекмеджето за портмантото....700 лв. всичко. Разбира се без огледалата и без матраци и възглавници за диваните.
От къде поръчахте мебелите от ковано желязо?

Общи условия

Активация на акаунт