Нашите кухни - 83

• 46 870
  • 796
  •   1
Отговори
# 105
А, тук няма по-евтино ..ако ги купиш заедно.
Преди година за хладилник, печка и прахосмук едва едва 5% от цената им се откъсна...

А ти колко искаш, 30% ли? На мен в Техномикс ми направиха прилична отстъпка, не помня колко точно, ама то цените им и без това си бяха сравнително добри.

# 106
  • София
Скрит текст:
Аз не го разбирам това с цвета, освен ако не се търсят наистина ЦВЕТНИ уреди. Плотовете са си черни и се връзват с всичко. Фурните са инокс и някакво черно стъкло, а хладилници инокс пак има. От къв зор да са от една марка, ако са ми казали, че най-добрата миялна е Бош, най-добрият хладилник Сименс, а най-добрата фурна АЕГ (примерно), тогава търсенето на всичко от една марка е компромис с качеството. Вградените микровълнови също са все еднакви. Иначе аз търсех цвят и една серия, но то беше за дребните уреди по плота, там вече е различно.
Първо защото иначе лично на мен ми е много кичозно,втора,ако печката ат една марка е хубава,значи и другите уреди ще са ок.
Скрит текст:
Друго е всичко да е от една марка и един цвят.Но това си е мое мнение.В момента хладилник,печка,съдомиялна и абсорбира са ми едва марка и един цвят.Не виждам нищо лошо в това. И не мога да разбера след като по другите държави е така,защо и при нас да не е така.Плюс това,ако ги купиш заедно е по евтино.Всъщност в Бг сезон има ли значение.
Това въобще не е така. Аз съм много доволна от един хладилник Gorenie, що годе доволна от тяхна фурна и не искам и да чуя за котлони и особено за миялна на същата марка. (Да, бях млада и глупава и ги купих комплектно. Голяма минавка! От тогава вече се изучих и захитрях и си избирам всеки уред индивидуално)

# 107
Не знам там, където живееш, какви цветове уреди за кухня предлагат. В България стандартните са 3 - бели, черни и инокс. Свободностоящи печки (каквато ти вероятно не искаш и не търсиш) - бели и черни. Хладилници - почти от всеки модел има бели и черни. Плот и фурна за вграждане - черни предимно, с инокс тук там по ръбовете. Бели се намират рядко. За съдомиялните не знам, но май са бели или инокс, ако не са за вграждане. Не виждам да е трудно да съчетаеш черно с черно или инокс с инокс, или бяло с бяло (най-трудната комбинация, защото няма достатъчно избор).
И да,  не е задъжително, ако дадена фирма прави хубав уред Х и уредът У на същата фирма да е хубав.  Самсунг правят хубави смартфони и телевизори, но климатиците им не са добри. Много потребители са доволни от хладилници ЛГ,  предполагам че са доволни и от телевизорите им. Но рядко някой купува техни перални и сушилни, предпочитат Бош и АЕГ за тези уреди.
Мога и да продължавам, но няма смисъл, идеята е ясна.
В България на особено голяма отстъпка не можеш да разчиташ. В Техномаркет искаха да ми продадат мостра на цена като опакован хладилник. Като попитах за отстъпка - 5%, което е смешно. Но това са реалностите у нас.
Щом в страната, в която живееш, правят големи промоции с отстъпки, и искаш уреди от една марка - купи си ги там и си ги докарай тук, вероятно ще ти излезе с транспорта практически на същата цена, като да ги купиш тук.

# 108
  • тук-там
Вариант за еднакви и хубави уреди е SMEG. Обаче цените...ах, цените....Аз харесах джуджавки от колаборацията с
Dolce & Gabbana...Smile Ни са лоши! Money

# 109
Franke имат цветни фурни и котлони, за сериите вече ме мога да се произнеса.

Искам да питам, важно ли е аспиратора да е добър енергиен клас, че майсторът на фурни е предложил някакъв клас D Flushed? Не ми се избираше и аспиратор сега, нищо не разбирам..

# 110
  • София
И аз мисля, че след като различни марки са изкарали различни най-сполучливи уреди, защо да не се възползваме от максимума, и технологичното творчество.
Аз също съм с фурна и котлони АЕГ (и съм чувал, че са най-добри), миялна Бош (също, най-добри). Хладилникът ми е АЕГ. Нямам забележки грам. Но със сигурност има и по-добри. А пералнята ми е ЛГ. И за там знам, че има по-добри. Кафемашината ми е Бразилия. Кафемелачката Бараца. Микровълновата ми е ЛГ.
На цвят, хммм, миялната ми е пълно вграждане и не се вижда. Пералнята съм си я вградил, и тя не се вижда. Хладилникът и фурната са ми инокс. Кафемашината е червена.
Абе мъча се да ги докарам един цвят (инокс), ама не се получава. Това доста ме тревожеше и преди, а сега, още повече. Sad

# 111
  • тук-там
Franke имат цветни фурни и котлони, за сериите вече ме мога да се произнеса.

Искам да питам, важно ли е аспиратора да е добър енергиен клас, че майсторът на фурни е предложил някакъв клас D Flushed? Не ми се избираше и аспиратор сега, нищо не разбирам..

Гледай му мощността. Колко м3 за единица време пречиства. Колко ток ще харчи -  не ти е толкова важно.

# 112
А, тук няма по-евтино ..ако ги купиш заедно.
Преди година за хладилник, печка и прахосмук едва едва 5% от цената им се откъсна...

А ти колко искаш, 30% ли?

Мандаринка ме е разбрала какво имах предвид. И е обяснила реалноста в БГ.
Тук отстъпки и намаления като на запад НЯМА.
Това имах предвид. В контекста на казаното от питащата дама.

Пък аз колко искам не е важно в случая 😉

# 113
  • Варна
На мен Смег са ми ужасни като дизайн. Такова недоразумение никога няма да си взема, без значение колко е добро и колко е евтино, а те даже и не са : ))))

А защо дамата търси комплект от една марка?

Като се замисля от всички уреди най-ми е важна пералнята.
Защото като ти съсипе дрехите и изобщо текстила или не ги пере добре може да ти създаде доста неприятности.

На фурни и котлони се свиква. Някак се нагаждаш как да ти станат добре ястията.

Ама с пералнята няма как : ))))

В тази връзка си взех без да имам нужда един Самсунг - просто го видях на улицата, бяха го докарали току що в един от онези магазини за транспортни дефекти. И казах това е моето. То пък се оказа и със сушилня и е модел, които в бг го няма и не се прави за нашия пазар. Много си я обичам и ми е любимия уред.

Хладилника - какво толкова да му се чудиш щом прави студено.

Абсорбатори мразя и не ползвам.

Дребните уреди не са интересни - те като не ти паснат лесно се сменят.

# 114

Не е важно. И моят е клас Д с годишна консумация от 134 киловатчаса (775 кубика). При цена около 20 ст. това прави годишно 27 лева. И един с 10% по-икономичен колко ще спести? 3 лева?  Да не говорим, че не знам как са го сметнали това. Аз готвя 2 или 3 пъти седмично и съм сигурна, че при мен и 15 лева не харчи.

# 115
Пералня и сушилня в момента имам LG и съм много доволна.Гледахме Самсунг пералня и сушилня,но препоръките не бяха добри,а и самите хора,които работят в магазина не дадоха добри отзиви за тях.Защо искам от една марка и един цвят-ами така съм свикнала и така ми е хубаво.Пералня и сушилня с голям зор намерих еднакви и един цвят.Но те няма да са в кухнята,а в банята,където има и специално помещение за тях.

# 116
  • Варна
Аз на препоръки в магазина не вярвам. Сами се сетете защо. По ред причини могат да не са обективни. Всяка марка си има и несполучливи модели.
Скрит текст:
За Самсунга, който говоря след като човек, който гледа много техническите характеристики я хареса и после с голям зор му издирихме и на него същата, с внос тук - само по поръчка и то без гаранция ,че ще успеят да внесат, но има късмет , че някакви се  отказали от тяхната. Ползват се вече над 5 години без забележки . С инверторен мотор и е 2в1 - пералня и сушилня. Както и да е - няма да им правя реклама. Вече може да има и по-добри модели : ) Въпросът беше ,че май от всичките най-важна е пералнята.

Последна редакция: пн, 22 юни 2020, 23:53 от BVAR

# 117
  • Sofia
siyina, предполагам, че няма да е трудно да намериш, стига да няма и мнооого други изисквания към всеки уред - например фурната непременно с пиролиза, а пък микровълновата с функция грил. А конкретни отговори не получаваш, защото всеки се е напарил и с времето започва да избира не (само) по външен вид. Аз съм от тези, които често пренебрегват фунцията, държейки на външния вид и междувременно се убедих, че не съм съвсем права. И за марките бях на мнение, че е въздух под налягане и плащам излишно пари за някакво име. Ами, не е съвсем така. В сегашната кухня урдите са ми Мийле, дълго мислех, че съм хвърлила пари на вятъра. Обаче като ми се случи да готвя в чужда няколко пъти и запях друга песен. Слаби котлони, готвиш 100 часа, слаба и бавна фурна с гадни за миене тави, лошо измиваща и изсушаваща, с неудобни кошници миялна, лед във фризера, само ако си сложил формичките...
Много изписах, но сега се замислих - ако не си от готвещите, всичко това изобщо не те засяга Wink Тогава спокойно можеш да наблегнеш на външния вид и да избираш по цвета на инокса например. Може би, ако посочиш какви са ти критериите, ще се сетим за конкретни варианти и така ще бъдем по-полезни.
Ето на Бош, съвсем произволни, същото почти го има и в черно или бяло. Моделите са обичайните букви и цифри, не въждам обозначение за серия, но дизайнът е един. Плотове за вграждане, миялни и т.н. мисля са ясни...
Скрит текст:

Последна редакция: пн, 22 юни 2020, 23:40 от Di.Gi

# 118
Аз на препоръки в магазина не вярвам. Сами се сетете защо. По ред причини могат да не са обективни. Всяка марка си има и несполучливи модели.
Скрит текст:
За Самсунга, който говоря след като човек, който гледа много техническите характеристики я хареса и после с голям зор му издирихме и на него същата, с внос тук - само по поръчка и то без гаранция ,че ще успеят да внесат, но има късмет , че някакви се  отказали от тяхната. Ползват се вече над 5 години без забележки . С инверторен мотор и е 2в1 - пералня и сушилня. Както и да е - няма да им правя реклама. Вече може да има и по-добри модели : ) Въпросът беше ,че май от всичките най-важна е пералнята.

Препоръки ни дадоха хората в магазина,които там работят.Казах за всички марки по нещо.Отделно ние четохме и се интересувахме.Ако нещо не ни беше харесало,имахме възможност да върнем.Но вече пет години нямаме оплаквания.А и все пак ,хората които работят в магазина са по-добре запознати от нас.Ние се интересувахме от 2 или 3 марки и те ни казаха и толкова ,и ние след това попрочетохме,поразпитахме още малко ,и избрахме.

# 119
  • Варна
От една марка, разбира се, че можеш и от тук да си намериш, от една серия е друго, а да си отиват е съвсем различно.
Даде се пример с Бош, които са с кръг в средата, да но с този дизайн има фурна, микровълнова и кафемашина. Котлин, аспиратор и хладилник липсват. Не че виждам, какво има да им е в серия на миялна и хладилник, ако са вградени.
Затова изобщо не коментирам, дали има смисъл да е така. Всеки си има предпочитания.

За липсата на отстъпки, също не мога да се съглася, на мен Вето ми направиха много добра оферта, с отстъпка около 10% (казвам около, защото отстъпката е за всеки уред, а не е процентно от цялата сума).

Общи условия

Активация на акаунт