За любовниците и бившите

• 13 572
  • 273
  •   1
Отговори
# 90
Да бе, то 4 години връзка е only sex!
Да бъдеш близък с някого 4 години за мен е напълно нормално да останете близки по някакъв начин. Въпросът е до къде стигат отношенията и чувствата. Не би ми допаднало и тези отношения да ми се размахват пред носа, но и не съм наивница на средна възраст, за да смятам, че щом изгрея всички бивши биват забравени. 

Според мен, най-здравословно е бившите да бъдат забравени. Изключение само ако има деца.

# 91
  • Варна
Да бе, то 4 години връзка е only sex!
И почнаха вече свободните интерпретации...
scalestone, прекалено много съседски сериали гледаш Simple Smile За какъв точно морал говориш - погледнато от една страна леле какъв грях - обвързана с необвързан /макар половината форум да е бил я от едната, я от другата страна на тази барикада, а половината на половината да са се развели/оженили заради/за греховника/. Или пък що не погледнеш от друга гледна точка - може да са се обичали много и именно, заради ценности и някой поостаряли разбирания да са се разделили.  За себе си бих се въздържала да съм такъв краен съдник кой бил с морал и кой не.
Да бъдеш близък с някого 4 години за мен е напълно нормално да останете близки по някакъв начин. Въпросът е до къде стигат отношенията и чувствата. Не би ми допаднало и тези отношения да ми се размахват пред носа, но и не съм наивница на средна възраст, за да смятам, че щом изгрея всички бивши биват забравени. 

Сериали отдавна не гледам, това беше предаване, но щом казваш.... Говоря, че ако аз си имам принципи някакви, дори и да залитна в един момент се предполага да се освестя, а не 4 години да чакам корабът майка да ми каже да спра.
И наистина още на първия месец той не й обръща внимание и сам дори го е осъзнал... за какво тогава авторката да му влиза в положение? Аз питах, но никой не отговори какво ли би било, ако авторката се жалваше на златния от предишен?

А и също няма да е лошо като го защитаваме тоз златен, да си отговорим поне пред себе си ние как бихме реагирали на мястото на авторката.

# 92
  • Варна
Жените винаги търсят емоцион.обвързване, мъжете не. Години, но не се знае кога и какви са срещите. Знаел е в самото  начало че е  само за секс. Възможно е жената да има чувства. Но здравомислещ мъж трудно ще се навие на сериозна връзка. Намери ли по- добра алтернатива, предната отпада. Приемете ,че има хора, които търсят само удоволствие.

# 93
Ако бях на твое място бих се замислила над даването на шанс -  аз съм на мнението, че човек изневери ли веднъж, шансът да го направи повторно е значително голям. Представи си да си обвързан в продължителна изневяра от 4 години и да си окей с това (Нищо, че в случая жената е изневерявала - той пак е част от цялата ситуация). Някак си винаги си мисля, че някой правил ли е подобно нещо и е бил окей с това, винаги би могъл easily и на мен да го направи...

# 94
Зависи от човека.
Имала съм трима сериозни половинки, всичките здраво ударени от избора на любимата на друг мъж. Единият бил любовник на жената, мен ме гледаше като кученце, та изневяра не ми се връзва. Вторият също не е давал индикации, че е склонен да хойка. Исвен тримата - и споменатата ми голяма любов, с когото до връзка реално не стигнахме, който също е бил любовник, но той самият е верен.
Само един беше абсолютно отворен към изневяра и лъжи. То си е особеност на характера - като не получи исканото, го търси от друг, в същото време ще държи скучната половинка до дупка, ако му е удобна с присъствието си.

Последна редакция: вт, 16 юни 2020, 06:59 от Анонимен

# 95
И според мен не трябва да се заклеймява. Имам един колега, който ми сподели, че на бившата си приятелка й е изневерявал няколко пъти, а със сегашната не си го и помисля, защото си пасват супер много и я обича.
Не е казано, че ще изневери пак, просто отношението му е кофти, както вече писах - такива неща не се споделят на половинката. "Ами, мило, кофти ми е за бившата! Липсва ми!" Как се очаква човек да се почувства от това и защо да му се дава шанс при предположение, че няма елементарно уважение към чуждите чувства.

# 96
Въпросът според мен не е толкова до съмненията за потенциални бъдещи изневери. То и такива дето не са хойкали преди в един момент ги удря "сляпата неделя" и тръгват по чуждо.
Аз мисля, че тук ключовите моменти са 3:
1. Авторката вече се е ориентирала към търсене на сериозни отношения. Сега, за 1 месец трудно можем да преценим дали момъкът би бил склонен да задълбочи връзката дори и да нямаше бивша. Но от друга страна - очакванията с този мъж да се отправят на дълготраен романс сериозно биват подкопани от съмнението, че той може би има чувства към бившата.
2. Никой не иска да клинът, от когото се очаква да избие предходния, при това със съмнителен резултат. Всеки заслужава да започне начисто връзката си. Да се чудиш дали си единствената в сърцето на любимия е изтормозващо чувство и тотален фалстарт.
3. Момичето казва, че е окачествило този мъж като несериозен. Това е огромна червена лампа лично според мен. Разминаването на двама души от етична гледна точка за мен е предпоставка за неуспех.

В заключение, ще се радвам да разбера какво е избрала авторката в крайна сметка.

# 97
  • София
Трудно е да се каже дали неговата откровеност е добре или лошо.
Аз съм била много откровена в случая, за който писах, и съответно си изпатих. Понякога съм съжалявала, но в крайна сметка след като не са ме оценили - значи човекът не е бил за мен. Не непременно лош, просто неподходящ.

# 98
3. Момичето казва, че е окачествило този мъж като несериозен.
Тогава няма смисъл да коментираме и съветваме, тя реално си е решила.

По другите ти две точки - те не са на 13, а на 30 години и си имат минало. Не може да живееш във вечно притеснение дали си единствен/а, или милото още мисли за човека преди теб. Това си е предпоставка за тормоз и юркане да ти се доказва - а това поведение е червен фар.

# 99
  • Варна
Аз си мисля, че в случая не е ок такава откровеност, защото те са от само месец заедно. Можело е да не казва какво го тормози, ако е искал да види как ще се развият нещата с авторката. Ако продължат и той не е преживял бившата, да й каже, че приключват. И това не става дума също да я мотае години, а още 2-3 месеца, примерно.

Понякога съм на мнение, че по-добре да не казваш/правиш нещо, отколкото да го кажеш/направиш и после да се извиняваш.

Иначе авторката изчезна безследно, за съжаление.

# 100
Да не се коригирам горе, ще пиша нов пост.
Това, че е откровен, може да значи и че не знае кога да млъкне. Въобще не е задължително да припада по омъжената или да има схема срещу авторката.

# 101
Е, аз нямам предвид да се тормозиш безпочвено дали възлюбеният въздиша по бивша/друга - там влизаме вече в друга категория патология. По-скоро за мен тук е съмнително дали той не е с авторката само защото не може да бъде с омъжената. Тя беше писала, че е ходил на психолог, за да я забрави (което пък доказва, че отношенията им не са били само секс). И също казва, че се е сдухал след като го е потърсила, променил си е и поведението към нея.

# 102
Леле мале, много лабилни тез мъже... Бившата го занимавала и той горкия цяла седмица не може да се отърси.
Направо се просълзих.

# 103
Леле мале, много лабилни тез мъже... Бившата го занимавала и той горкия цяла седмица не може да се отърси.
Направо се просълзих.

И защо да не са?
Мерси на мъж,който е опериран от емоции и чувства..
Мерси и на такъв,чиито чувства и емоции са към друга де Simple Smile

# 104
Е вие говорите за крайности. Студен темерут и нещо като мекотело, има и среден вариант.
Аз не мога тоя да го разбера как си е загубил 4г.от живота с омъжена жена, за която е знаел, че няма да остави мъжа си. Само чук и бег да беше, а той се е и влюбил.

Общи условия

Активация на акаунт