Декември чакам с нетърпение да прегърна бебчо с умиление

• 17 945
  • 280
  •   1
Отговори
# 210
Според мен вие сте луднали с тия покупки...особено пък количка въобще не е тупнал тупана засега за нея!...Аз възнамерявам да си купя най-основните неща запосрещане на бебето и после да си донабявам в последствие...и изобщо не възнамерявам да купувам за бебето още. Чак в ноември ще купим легленцето и другите неща, а за дрешки - може и през самия декември...винаги има прекрасни неща.
Коластрата - maiche, радвай се, че е почнало, ако изцеждаш по 1-2 капки на ден, стимулираш производството на коластра за посрещане на бебончо. Дай Боже всекиму такава едра гръд. Heart Eyes

# 211
  • Русе
danielad ,честита количка.Само да те питам има ли зимно покривало и кошницата има ли  основа auto fix,която си стои в колата.Но определено тя ще е моята количка,нищо,че не съм я виждала на живо.В Русе май става само с поръчка,ако искаш количка Чико.
Sarra аз си знам,че ще имам много кърма.С Волен имах кърма за три бебета.Но много ме е яд ,че не се научих да кърмя.Изцеждах 100-150мл. за него  и след това още по толкова от двете гърди докато омекнат.Това е било голяма грешка,при която имах свръх лактация.Тогава нямаше интернет и аз млада-зелена никой в родилното не ти обяснява.Дават ти бебето за 20мин. и ти казват слагай на гърдата и си обръщат гърба.Сега ще изчета цялата библиотека при кърмачките.

# 212
Майче и аз имам коластра - нормално е вече!
Алекс не му се плаши - ту избързват , ту изостават малко, 2 + или - не е страшно.
Супер са количките, много сте нетърпеливи.
Вержи разчитам на тебе.

# 213
  • София
Maiche има покривало и е много хубаво,има дъждобранче,столчето си става за кола,а всъщото време става и да се използва като шезлонг в къщи-люлее се.Няма чанта,обаче ще си намеря отделно WinkДа знаеш,щом на картинката ти е харесала,на живо ще се влюбиш в нея Heart EyesПри мен лично критерия за избор,беше да ми хареса на външен вид и естествено да е удобна,без значение колко струва и от всички колички най-много тази ми допадна,щом я взех на секундата-смятай CrazySarra права си че не е тупнал тупана Laughing,обаче такава бебешопинг мания ме е хванала,че вече почти всичко съм купила,а дрехи и разни пеленки,хавлийки,шапчици,чорапки имаме вече колкото за 5 бебета сигурно Embarassedмъжа ми вика,че ще го умора бебето от преобличане сигурно JoyА и да ви кажа честно,без това се чудя какво да правя по цял ден,сега поне докато е по-хубаво времето искам да си напазарувам всичко на спокойствие,да си ги избирам с кеф, а после като станат студове,ще си лежа и ще си гледам филмчета само  Mr. GreenСвекърва ми и тя вчера като видя че всичко съм купила и недоволстваше,че искала и тя да купува,а аз всичко вече си имам FlutterЕй сега ми звънна лекарката ми ,да ми каже че урината ми е супер,че сутринта ходих да дам,какви бяха тези болки вчера,така и не разбрах,добре че ми минаха,вече съм спокойна Praynig

# 214
  • София
Maiche изхабили са ми се батериите и станаха много гадни снимките,не знам дали ще придобиеш по-ясна представа от снимките ми,но пак ти казвам на живо е много по-готина,и по-голяма,на снимките изглежда  невзрачна,но всъщност си е супер Crazy

# 215
  • Варна
абе и мойта свекърва недоволства че съм се засилила да пазаря от сега(суеверни хора)
ама не ми се чака да хване студ...а може би сняг  Shocked
искам да си пазаря аз!за да съм сигурна.а не после да се прибера с бебенце в къщи и половината неща да ги няма и да се нервирам #Cussing out

Peace

# 216
Здравейте момичета:)
и ние вчера с мъжа ми ходихме да разгледаме магазин Пинокио в Дружба 1 - срещу пощата. Даже си харесахме легълце, но ще изчакаме до края на ноември и тогава ще си го вземем Hug
Относно дрешки, аз мисля да изчакам до ноември да напускат повече по-плътни зимни дрешки Peace Щом сме подготвени със списък няма страшно Peace
Приятен ден от мен  bouquet

# 217
Virginity много благодаря за вниманието,то наистина на човек ще му извади очите,ама и аз съм една... Embarassed
Иначе вече не се радвам на времето навън,така настинах.Много съм кекава и веднага хванах хрема.Не съм спала цяла нощ и все ми беше студено.На вас как ви действат промените на времето?

# 218
  • Варна
абе чудя се дали да взема комбинирана кошарка или обикновена със отделен скрин newsm78
мъжа ми хареса една комбинирана с люлеещ механизъм, ама шкафчето е малко  Sad
така или иначе ще трябва отделен скрин за бебче,няма да му слагам дрешките при останалите я Crossing Arms
цените : обикновена кошарка 110 лв
               скрин 130лв
               комбинирана 250лв
малко на нагорнище ще ми дойде комбо + скрин (освен ако вуйчовците не решат да спонсорират отбора за топка  Wink )
а и свекърите май няма да приключат с обзавеждането на техния апартамент тази година и се очертава да са при нас зимата и няма място за бебешки дрешки в гардероба  Sad

вие как мислите да процедирате по въпроса с кошарките?

# 219
  • Варна
 ina_nk  няма проблеми   bouquet

# 220
Момичета, каквото искате правете, животът си е ваш...

Сменям темата - вижте какво получих от Министерството на труда и социалната политика.
Бях им писала въпрос относно промените в Кодекса за социално осигуряване, как ще ми се отрази на мен (това беше миналия месец, днес получих отговор на официална бланка).
Копирам целия текст тук.

До ...
Уважаема г-жо....,
От 1. 01. 2007 г. влизат в сила измененията на чл. 163 от Кодекса на труда и на чл. 50 от Кодекса за социално осигуряване, по силата на които размерът на отпуска за бременност и раждане от 135 календарни дни се увеличава на 315 дни, 45 от които преди раждането, като за това време майките получават обезщетение в размер на 90 на сто от брутното си трудовото възнаграждение.
Поради това майките, които към 1. 01. 2007 г. ползват отпуск за бременност и раждане и досегашният му срок от 135 дни не е изтекъл, ще имат право на увеличения размер на отпуска.
След изтичането на отпуска за бременност и раждане майката има право да ползва и платен отпуск за отглеждане на малко дете до 2-годишната му възраст, като през това време получава обезщетение, чийто размер се определя ежегодно със Закона за бюджета на държавното обществено осигуряване и за 2006 г. е 160 лв.

С уважение,
                           Стефанка Симеонова
                  За директор на дирекция “Трудово право и
                  обществено осигуряване”
Изготвил:
   Н. Спасова

# 221
  • София
Един съвет от мен относно бебешките легла - гледайте да са достатъчно дълбоки, за да не ви се премятат бебетата през решетката! Моят син точно така ме "зарадва" на един осми март - беше на 11 месеца - бях го оставила в леглото в стаята, а аз в кухнята и чувам само едно странно туп, ама без рев, като отидох да видя той лежи по лице на пода, но не реве - явно от уплаха - изкарах си акъла! После си купихме кошарка за пътуване и доскоро спеше в кошарката /доста е дълбока/ , която пък стоеше в креватчето!

Като си харесате бебешко креватче, но нямате намерение веднага да го купувате, питайте  в магазина дали не е мостра и колко време се чака за доставката на ново, че може да се наложи и повече от месец да почакате!

# 222
  • сто акровата гора
Здравейте момичета  Hug
И ние ходихме да зяпаме легла, ама за сега не сме се спрели на нищо конкретно. Обсъдихме с мъжото и решихме, че е най-добре да е комбинирано, чекмеджета отдолу и скринче от страни, за да са си му отделно дрешките на мишленцето  Heart Eyes Пък и горната част на скрина е много удобна да си сложиш плоскост за смяна на памперси, сестра ми така направи и племенника ми го преобличаше и сменяха памперси там докато му окъся местенцето  Joy Много доволна беше, не се навеждаш, на удобна височина е, а и всичко необходимо за бебо е наоколо. Ще видим какво ще си харесаме и май трябва по-раничко да е, че наистина с поръчката ще се позабавят нещата, мебелите обикновено са мостра.
bla_bla те легълцата не са ли на степени, за дълбочината имам предвид, да го смъкваш надолу и да става по-дълбоко колкото по расте бебчо  newsm78 Поне тези които съм виждала са така. Трябва да поогледам по-внимателно.
ina_nk и мен ме мъчеше една ужасна хрема, почти месец изкарах, вече се бях отчаяла. В крайна сметка ми помогнаха 2 неща: инхалации с лайка, ама си вземи от билкова аптека, цвят от лайка, завираш я, мяташ една кърпа на главата и над тенджерата. Вдишваш през носа, издишваш през устата. Отначало е трудно, после като ти се отпуши нослето започва да щипе и да боде едно гадно, ама търпи колкото можеш. Аз го правех отначало по 3 - 4 пъти на ден, после само сутрин и вечер. Второто е физиологичен разтвор, от аптеката една банка направо, 500 мл е, и с една спринцовка промивки на носа. Действа като капки за нос, ама е безвредно, по 2 - 3 пъти на ден, внимавай да не пресушиш лигавицата само, че боли.
Дано ти мине бързо, стискам ти палци  Hug

# 223
Сара, бравос, много изчерпателен отговор! Ще ядем и ние баница ( като Хасан) , а разбра ли случайно колко преди това трябва да си била на този договор?

# 224
Сара, бравос, много изчерпателен отговор! Ще ядем и ние баница ( като Хасан) , а разбра ли случайно колко преди това трябва да си била на този договор?

Това не се променя, т.е. 6 месеца, както си беше и досега.

Общи условия

Активация на акаунт