Парфюмни размисли и страсти - 245

• 51 112
  • 732
  •   1
Отговори
# 195
Абе защо на някои хора им доставя такова удоволствие да се пляснат някъде с подобни коментари, заявки и т.н.? То е ясно какво е, ама нямам обяснение пък...то бива скука, ама чак пък толкова...

От известно време се каня да пиша по повод розите...не съм им фен като цяло, но пък и много парфюми, в които има роза ми харесват. Помня един Пол Смит, който получих от размяна и ми досади много, много:
https://www.fragrantica.com/perfume/Paul-Smith/Paul-Smith-Rose-2522.html
Друг, който ме подразни е:
https://www.fragrantica.com/perfume/Stella-McCartney/Stella-601.html  пак рози...
Ми, да ми кажете тези рози еднакви ли са, млади, локумени, цъфнали? Искам да се ориентирам поне каква роза НЕ харесвам. Знам, че е и до комбинация и съставки, но...ще сте ми много полезни с мнения.

Не мога да отговоря по-професионално, но лично на мен Стела-та повече ми харесва.

# 196
Моят мъж ползва Ноар Екстрийм, страшно го харесвам. Усеща се кулфи да. Аз си нося моя Ноар.

# 197
  • Милано, Италия
Tom Ford Noir Extreme е създаден за да бъде използван, само и единствено от Мъже! Sunglasses

# 198
Или от хора, които нямат задръжки. Мисля, че господин Том Форд е с нестандартна ориентация и е провокатор.
Хайде стига глупости вече.
Толкова мъже около мен носят Черната му орхидея и им седи невероятно.
Кое мъжко, кое женско... Аман от няколко страници!
Защо мъжете носят токчета и слагат червило, а жените панталони и пушат пури?
Живеете в 21ви век. Живейте си спокойно, без комплекси.

Скрит текст:
Съжалявам, не издържах.

# 199
  • Чукарландия
" BBeLLa " - Не говорим за унисекс ароматите, не отклонявай темата! Sunglasses

Не може да използвате мъжки парфюми, само защото ви харесват като аромати.

Въобще не отклонявам темата, аз СЪМ СИ по темата! Ти къде си, че не разбрах? В Средновековието?!? 😂
Не може ти да казваш кой какво ще носи, само защото на теб не ти харесва!
Лично Том Форд ми го каза! 😂
За протокола: не нося мъжки парфюми, но няма сила, която да ме спре, ако реша да нося.
Страшна работа е невежеството, ей...

# 200
  • София
Добре, че не съм попадала на мъж, който да командва така и да ми забрани да ползвам унисекс ароматите си.(Смее ли да каже някой нещо Sweat Smile ) И да ме превъзпита да ползвам мнооого женствени и сладки парфюми - никакъв шанс. Но съм забелязала, че определен тип мъже се дразнят от прекалено еманципирани жени Satisfied Други пък се кефят да имат такава жена до себе си. Който, колкото може да понесе.
Днес разнасям Joy - Dior.  Денят ми е леко напрегнат и превъзбуден, но пък всяко движение ме подсеща, че съм с този парфюм и за миг изчезвам някъде в мечтите си. Радост ли има, магия ли има, феи ли се разхождат - вече и аз не знам Laughing

Последна редакция: ср, 17 юни 2020, 15:07 от FatalSnare

# 201
По темата на деня Stuck Out Tongue Closed Eyes Stuck Out Tongue Closed Eyes Stuck Out Tongue Closed Eyes Stuck Out Tongue Closed Eyes Stuck Out Tongue Closed Eyes нося МНОГО "мъжки" парфюми , които на мен стоят съвсем различно, отколкото на мъж Innocent Nerd Satisfied Това е въпрос на предпочитание, не на принципи Stuck Out Tongue Closed Eyes

# 202
Леле не мога да повярвам какво чета... 🙈 Аман от мъже, които искат да имат до себе си жени без мнение, на които да им се нарежда какво да правят...!
Не знам защо въобще всички ние се занимаваме с тази тема, тотаааално извън основната! Абсолютно безсмислено писане!
Призовавам всички да спрем и да си продължим дискусията както преди няколко страници!
Бих се радвала tuili да пусне някоя нова снимка🤪

# 203
  • в Кошера
Парфюмът е магия - бяла, черна, цветна... все тая. За вярващите в нея. Yellow Heart

Мразя спам... днес разнасям Мон Интенз, ами Two Hearts!

# 204
  • Deutschland
Всички дами тук са велики и недостижими!👑😄
Определено харесвам унисекс аромати, дори някои от мъжките на TF , които си нося с удоволствие. 😍

# 205
  • Стара Загора
Иначе казано някои мъже са прекалено комплексирани и си бранят всичко тяхно. Като сложат МЪЖКИЯ парфюм сигурно комплексите им се изпаряват за определен момент. Но подушат ли, че жена носи унисекс с повече мъжки нотки, отколкото дамски, се хвърлят в женския бой с наострени нокти и се започва едно скубане, дране ...

Съжалявам за коментара, но не издържах просто.
И да не е офф топик, днес разнасям Еуфорията на CK (дамски ли е, мъжки ли е, не помня вече). Grinning

# 206
Мисля, че прекалено много време отделихте на господина.....

SOTD : Нарцисото с километричното име....приказно е- кралица Роза в цялата й прелест...Мисля, че любовта ми към белите цветя бавно, но славно се пренасочва към розата-розови листа, розови пъпки, бодлички, розови храсти....
И в този ред на мисли заслужава ли си ако имаш ЕДТ версията, да притежаваш и ОДП варианта
Някоя от вас, дами /може и Господин де Simple Smile /, има ли вече впечатления след носене на Амбровото Нарцисо?Много ми се иска да го отнеса без разносване......

# 207
Да върна темата в руслото ѝ. Пристигна ми Nomade Absolu de Parfum Chloé. Този път не го оставих да отлежава при другите и го отворих веднага. Когато беше 50 и няколко лв имах 10 пъти възможност да ко купя, но понеже не харесвам първия Nomade заради жълтата слива, която на мен доминира и убива всичко друго, подминах спокойно невероятната оферта. Любопитството обаче, надви и го купих на сравнително добра оферта пак.
Ами първо, той няма нищо общо с първия Nomade за мое щастие. И после е един много възпитан парфюм. Това е парфюм, който не би нарушил добрия тон никъде. Заради цвета на течността и велура на капачката си го представям на висока руса жена с бежово кашмирено палто и кафяв шал. Много е различен от всички парфюми, които имам и е един такъв успокояващ, билков аромат. Харесва ми, няма и следа от киселата жълта джанка.

# 208

Ми, да ми кажете тези рози еднакви ли са, млади, локумени, цъфнали? Искам да се ориентирам поне каква роза НЕ харесвам. Знам, че е и до комбинация и съставки, но...ще сте ми много полезни с мнения.
Точно ароматът им е причина към момента да притежавам внушителна колекция  от сортове рози , събирани с години от къде ли не.За рози съм дала повече от колкото за парфюми.
Та всеки сорт има уникален аромат.При някои едва доловим , а при други се носи на десетки  метри от храста.При някои е плътен ,кадифен, сладък ,дори тежък ,а при други нежен ,свеж и искряш като на цъфнали вишни .Даже имам една английска красавица в лимонено жълто,която ухае на лимон.
За голямо разочарование , някои от парфюми са толкова далеч от каквито и да било рози от който и да било сорт че направо няма нищо общо.
Още по-страшно е при жасмина,фрезията,виолетката и момината сълза.В природата са толкова деликатни и дискретни, а в някои парфюми нагли и безцеремонно  натрапващи се та чак ти става едно гадно.
 Предполагам проблема е в някои  нас потребителите, които все  търсим нещо още по-силно, още по-трайно защото сме спрели да долавяме аромата в който вече  се къпем. Хората гледат да ни угодят до степен ,че се къса връзката с  природния първообраз на съответния аромат.
Увлякох се, простете но и аз много  пъти им се чудя на описанията толкова подвеждащи, че след покупка се питам дали са писани от човек без обоняние или просто се гони печалба...

# 209
  • Чукарландия
Да ви разкажа за  Rose Absolue Nina RicciL'Extase:

Започва силно с една локумена роза, много близък по звучене ми е с Calligraphy Rose Aramis. В състава на единия има таиф роза, в другия - турска роза. Не знам колко са близки по аромат тези две рози, но за мен това са парфюми-близнаци. Драйдаунът обаче е различен. Розата на Ричи е една идея по-суха, като утихва, ако може да се каже, че утихва, защото парфюмът е мощен, секси, вечерен, присъствен. Отлично изпълнение на мосю Куркджиян! ❤️

Общи условия

Активация на акаунт