Парфюмни размисли и страсти - 245

• 51 093
  • 732
  •   1
Отговори
# 165
  • Sofia
Сигурно джендъри. Flushed

# 166
Искрено не съм съгласна с твърдението, че мъжките парфюми са за мъже... отдавна това обозначаване, къде с маркетингова цел, къде заради друго, е просто поредният етикет... има страхотни мъжки парфюми, които стоят още по-хубаво... върху жени😀
Има и “женски” парфюми, които нямат капчица женственост в себе си.
Аз лично отдавна не се водя един парфюм като какъв е таргетиран - мъжки или женски. Пръскам смело каквото ми харесва Simple Smile мисля, че това е най-важното - личното удоволствие, което даден парфюм носи. Не в каква бутилка е, колко струва, кой точно го е направил или дали е категоризиран като мъжки.

# 167
  • Стара Загора
И мен ме дразни това с определянето на парфюмите за всеки пол. И веднага казвам защо - в пъти повече харесвам мъжките и имам унисекс парфюми, които си ги нося с голям кеф. Напръскана ли съм с някой от тях, изниква фразата от колежките ми "Ама ти с мъжки парфюм ли си?". Ще кажеш, че е забранено със закон жените да носят подобни парфюми.

# 168
Не харесвам мъжки аромати на жена. Винаги усещам когато жена носи мъжки парфюм.

Последна редакция: ср, 17 юни 2020, 13:07 от aksiniq.td

# 169
  • София
Нали им взехме панталоните, що да не им вземем и парфюмите ImpImpImp
рядко нося унисекс, както и мъжки

По темата ползвам някои акватици морски

# 170
Парфюмът на Tom Ford - Noir Extreme EDP е абсолютно мъжки аромат, от където и да го погледнете. Не намирам за нормално да се използва от дамската аудитория.
Ще видим, когато го получа. Усещането за мъжки/женски парфюм е субективно понятие. Зависи и от състава, дамският му аналог също може да мине и за мъжки, особено в сърцето, където отчетливо се усещат кехлибар, сандалово дърво и балсамово-терпентинен мирис, примесен с всякакви сладости. Очаквам Extreme да е още по-наситен и богат заради кардамона, шафрана и индийското орехче. Вероятно ще има малко по-голям ориенталски уклон от дамското си другарче, което ме устройва напълно. Simple Smile
Като цяло не харесвам мъжки парфюми да нося, но някои си звучат унисекс отвсякъде. И точно тази серия на Том Форд ми е точно такава. Ветиверените са ми смертелни, за мен са изцяло мъжки.

# 171
  • Милано, Италия
" BBeLLa " - Не говорим за унисекс ароматите, не отклонявай темата! Sunglasses

Мили дами, явно не сте ме разбрали, както трябва. Не казвам, че не можете да използвате върху кожата си, мъжки аромати. Става въпрос от гледа точка на принципите. Не може да използвате мъжки парфюми, само защото ви харесват като аромати. Не забравяйте, че брандовете Шанел, Диор и така нататък, не на празно са работили за да се откроят с прекрасни дамски аромати! Simple Smile
Нямам намерение да споря с никоя от вас! Всяка от вас, която го е разбрала, знае за какво говоря! Bowtie

# 172
Много точно казано. Не бих заменила никой дамски шанел с който и да е мъжки парфюм.

# 173
Е, тука май няма много "разбрали" дами в тая тема. Защото не съм срещала досега някоя в темата категорично да носи единствено и само парфюми с надпис "дамски".
Но както кажете, само мир да има.

# 174
TF  Noir Extreme точно пък е толкова унисекс, че няма накъде. Да беше за  Oud Wood въпроса, по-бих се съгласила, но Ноар Екстрийм...
"за жени" и "за мъже" е просто етикетче с най-общи насоки, понякога дори грешни насоки 😀

# 175
" BBeLLa " - Не говорим за унисекс ароматите, не отклонявай темата! Sunglasses

Мили дами, явно не сте ме разбрали, както трябва. Не казвам, че не можете да използвате върху кожата си, мъжки аромати. Става въпрос от гледа точка на принципите. Не може да използвате мъжки парфюми, само защото ви харесват като аромати. Не забравяйте, че брандовете Шанел, Диор и така нататък, не на празно са работили за да се откроят с прекрасни дамски аромати! Simple Smile
Нямам намерение да споря с никоя от вас! Всяка от вас, която го е разбрала, знае за какво говоря! Bowtie

Не знам, дали разбирам, но вероятно мъж, използващ дамски парфюм също ще изглежда зле в носовете на дамите?
И все пак, да не забравяме химията на отделната кожа, независимо дамска или мъжка.

# 176
... не съм срещала досега някоя в темата категорично да носи единствено и само парфюми с надпис "дамски".
Аз Innocent Blush
Имам няколко, описани като унисекс, но те ... честно, не знам кой мъж би ги носил, напълно женствени са.
Не понасям мъжки парфюм върху себе си, освен ако не е пренесен върху кожата ми при... тесен контакт! Relaxed

# 177
Въх. Доста зле звучи в моите уши да се прави разделение на мъжки и дамски аромати точно па когато иде реч за господин Форд. Sweat Smile Ама друго си е човек да обърка темата.

# 178
  • Габрово
Тази година за морски аромат се спрях на Un Jardin-Sur La Lagune.Другият за лятото ми е Twilly,който аз лично свързвам с море и плаж.И едиият и другият сякаш  не са ми много трайни При вас как са?
/и като са по -нетрайни ароматите по колко броя пръскания мога да правя ?/

Последна редакция: ср, 17 юни 2020, 13:46 от sesksta

# 179
  • Sofia
Става въпрос от гледа точка на принципите. Не може да използвате мъжки парфюми, само защото ви харесват като аромати. !

Чии принципи??
Верно ли не може? И кой ще ни спре? Joy
Мине не мине и някой нов се врязва рязко с глупост.

Общи условия

Активация на акаунт