Парфюмни размисли и страсти - 245

• 51 136
  • 732
  •   1
Отговори
# 225
  • Sofia
Тези, които имат претенции да са професионалисти в областта могат да допринесат с полезна информация,  вместо да се изказват критично . Последното не убеждава в компетентност.

# 226
  • Пловдив
Имам нужда от малко помощ. Някой би ли казал нещо за това?
https://www.fragrantica.com/perfume/Molinard/Violette-Eau-de-Parfum-40953.html

# 227
Аз умирам от скука в тази тема
В такъв случай съвсем логичен е въпросът какво правите в нея. Естествено е човек да не стои доброволно някъде, където не му е добре.
Първоначално нямах намерение да се изказвам по възникналия спор, но категорично не съм съгласна с твърдението, че тази тема е реклама на нещо или някого. Нито че не се приемат различни мнения. Напротив. Обсъждаме, но възпитано и културно, и всеки изказва своето мнение. Не всички харесваме едно и също и това е нормално. Никой тук не кара другите да (не) харесват определен парфюм и за мен тази тема е много полезна.

# 228
Може ли препоръки за вечерен парфюм и някакъв студен летен парфюм?

Ориентировъчно, харесвам Mugler Aura и Alien Fusion и не харесвам Paco Rabanne Lady Million (сребърната опаковка)

# 229
Аз пък съм си отявлен интроверт и никога не се напъвам да правя впечатление на околните. Ненатрапващите и блудкавите парфюми дори нарочно ги слагам понякога, ако точно такъв ми се носи и нямам желание околните да си намират повод за разговор с мен. Друг път ми се носи "мъжки характер". Искам аз да се чувствам комфортно, данък "обществено мнение" не дължа. Не се вземам прекалено насериозно и не си въобразявам, че нося най-изтънчения нос на света или парфюмът, който съм сложила притежава само мое височество. Простосмъртна съм.
Мога да се определя като "женствена" жена .... Stuck Out Tongue Closed Eyes, но определено ми допадат повече малко по-строги, по-остри, по-студени, кисели, солени .... и често определяни като "мъжкареещи" парфюми. Върху мен си стоят съвсем по женски Simple Smile Рядко, но имам и дни, в които ми се носи нещо захаросано сладко и отявлено женствено по консервативните разбирания ....
За капак и на печката стоя всеки ден, и трудов стаж имам почти като за пенсия вече .... Grin Това ме кара да се чувствам силна, пълноценна и способна да оцелява жена, не длъжна да се доказва и да се опитва се да се издигне в собствените си очи, като намира кусури на другите.
Влизам тук, когато искам да се "изключа", да се разтоваря и да се отнеса в някакви несъществени, но приятни за мен неща. И - да, интересно ми е как едно и също нещо - в случая парфюм може да изглежда и да се усеща толкова различно, пречупено през усещането на различни хора. И през ум не ми е минавало, че унифицирано мнение изобщо съществува.
Винаги ми е изглеждало странно как някой изобщо може да се пали и засяга на подобни теми или как някой може да влиза, за да се опитва да се почувства значим в собствените си очи, позволявайки си да квалифицира останалите.
Ако нещо не ми е задължително по жизнено важни причини и това нещо ми е скучно или пък ме дразни, то няма сила която да ме накара да си губя времето с това нещо. Та, четенето и писането в тази тема пълна с овце също не са задължителни за никой, мисля.
Между другото .... много отдавна, в пети клас имах само една петица - по музика, защото отказах да пея в хора Sweat Smile
Много дълъг и безмислено философски пост стана и съвсем не по темата, та спокойно може да се изтрие ....

# 230
  • Милано, Италия
Моля, няма нужда (а може би и да има?) от малко буря в темата. Нека никой не се сърди, че на друг мнението и вкусът му не се харесват на всички!
Господинът, моите уважения към мнението му, влезе остро към някои форумки, на мен ми направи неприятно впечатление една фраза, даже да е бил предизвикан от мощна феминистка вълна! Никакъв квалифициран довод не даде, защо жените не бива да носят мъжки аромати - едва ли не, истинските жени ще се сетят, другите да си правят изводите колко са невежи и колко са жени.
И не, че оправдавам вечната дамска фраза: "Ти ли ще ми кажеш, бе?!", но смятам, че тук нащата станаха като "Търкулна се тенджерата и си намери похлупака". (отговарям в духа на поста спора).
И разбира се, нека има различни мнения, нека хората си казват открито какво харесват и не харесват, аз като не харесвам Ботега Венета, Ла ви е бел и Номад, да скачам срещу 10, които ги харесват ли?

С огромен риск, отново да бъда "неразбран". Ще ви кажа, че нямам нищо против това да се "заливате" с мъжки парфюми, просто това не е нормално.. Вие, ако искате използвайте само такива, не ме интересува. Simple Smile

Към теб, госпожо! Аз също, нямам нищо лично спрямо теб. Не знам, каква квалификационна лекция, очакваш да ти изнеса, но просто казвам, че това не е нормално да използвате аромати, които не са предназначени за вас!

Повечето от дамите ме разбраха, какво имах в предвид. Няколко сте тук, които не искате да го проумеете, че това което мислите, че е нормално, всъщност не е!

Хубава и спокойна вечер, ви желая! Bowtie Дори и на дамите, които ме мислят за "критик" Smile

# 231
Тъй като и аз харесвам Aura и Alien Fusion, за вечерен парфюм предлагам Boss The Scent EDP или пък Private Accord. EDP ми е много любим за лятото, харесвам го и за целодневен парфюм, но определено става и за по-специален повод.

# 232
Да изместя малко темата. На какво може да се дължи да не усещам нито един парфюм траен върху себе си. С ниско кръвно съм (ако това е от значение). Иска ми се парфюма и няколко часа след фъскане да бъде УАУ. Навремето така усещах върху себе си https://www.fragrantica.com/perfume/Chanel/Coco-Mademoiselle-Eau … Toilette-612.html и https://www.fragrantica.com/perfume/Lancome/Hypn-se-Senses-6205.html
Парфюмът, който харесвам на друг, но на мен ми носи мигрена е https://www.fragrantica.com/perfume/Mugler/Alien-707.html
В момента ползвам GuerlainMon Guerlain, JOY by Dior, LADY MILLION LUCKY, BVLGARI OMNIA CRYSTALLINE . За Мон-а получих комплименти, че се усеща, но беше половин час след нанасянето. Някак си не ги усещам. Та молбата ми е препоръчайте ми парфюм, който отново да го усещам като УАУ Simple Smile

# 233
Когато ползвам един и същи парфюм много дни наред, почти спирам да го усещам. И не само аз, и други в темата са споделяли същото. Като го сменя с друг дори само за един ден, всичко се оправя.

# 234
Аз за вечерен много харесвам Tresor Nuit A la folie. Страшно е траен и много красив.

# 235
Ок, Allure, но и аз споменах, че във Франгратиката го оприличаат на дамския Том Форд, само без да искам написах 412 вместо 214 мнения. Значи има някакво голямо сходство между тях... Аз не харесвам и Том Форд и не са ми познати и двата аромата и не смея да давам собстено мнение. Но, явно, въпреки че пише "за мъже", а има голяма прилика с дамския според хората, разликата не е особено видима за дамите.

# 236
  • Пловдив
Ами на мен ми е абсурдно непознати, пък били те познати виртуално, да ми препоръчват парфюм, че и аз да моля за това. Да, има интересно сглобени описания, преписани, но рядко нещо чак толкова впечатляващо. Писала съм и в други теми, форумът е интересен социален експеримент за мен. Хоби ми е да си правя психологически профили. Затова следя определени теми. На въпроса какво правя в темата. Не харесвам 95% от парфюмите тук. Имам само Мон Герлен и то защото ми е подарък. Тук е важно да се влачат шлейфове, каквото и да означава това. Ако не натрапиш парфюмното си присъствие през девет планини в десета, няма смисъл.....А, и ако не получите комплименти, ще спрете ли да носите парфюма.

# 237
На комплименти не държа. А да си го усещам по-дълго време и да ми носи настроение на мен. По-скоро се чудех да не би да зависи вече от ЕГН-то, от болесни, кръвно и т.н. тайността? Или пък вече да не усещам така осезаемо ароматите като преди.

# 238
Тези, които имат претенции да са професионалисти в областта могат да допринесат с полезна информация,  вместо да се изказват критично . Последното не убеждава в компетентност.
И тези, които са посветени на парфюмите, спазват етиката в темата. Парфюмът ми за днес Reminiscence Vanille Santal, със смесени чувства съм.

С огромен риск, отново да бъда "неразбран".
С огромен риск тигър да ти отхапе главата Simple Smile Мн хубава снимка си ни избрал.

# 239
  • София
Ами на мен ми е абсурдно непознати, пък били те познати виртуално, да ми препоръчват парфюм,

Тук има една дребна подробност - част от момичетата тук си се познаваме, и то от години, много години. С някои си познаваме мъжете, децата, кучетата и котките. В личен план мога да кажа, че с поне две от най-близките ми приятелки съм се запознала покрай темата.

Така, че да - хора, с които се познаваме от 10+ години, разменяли сме парфюми, тествали сме заедно парфюми, и съответно те знаят, че харесвам еди какво си (конкретни парфюми, нотки, парфюмери) и не харесвам други (парфюми и нотки) - определено бих се доверила на препоръка задължително да пробвам нещо, защото е съвсем като за мен, и обратното - да не си губя времето да тествам нещо, защото въобще няма да е мое..

Една от последните ми големи парфюмни любови (Frederic Malle Eau de Magnolia) пробвах именно по препоръка на човек, на чието мнение по олфактивните въпроси много държа. Аз някак все го бях пренебрегвала до онзи момент. Е, после сън не спах докато не го придобих Revolving Hearts

Общи условия

Активация на акаунт