Парфюмни размисли и страсти - 245

• 51 131
  • 732
  •   1
Отговори
# 210
днес съм с долния
колко жалко, че не знаех, че е обществено неприемлив преди да изпръскам почти цяла стотица
ще фъсна един кабошар /1:1 с класическия арамис/ отгоре, за да се престраша да се покажа в обществото

на класическия арамис имам само афтършейв, слагам го след като си обръсна брадата

страхотно съкровище, тази бутилка е възрастна почти колкото мен

Последна редакция: ср, 17 юни 2020, 15:57 от bubanka

# 211
  • в Кошера
Увлякох се, простете но и аз много  пъти им се чудя на описанията толкова подвеждащи, че след покупка се питам дали са писани от човек без обоняние или просто се гони печалба...

Тук е Ключът!
За да не съм голословна - преди два-три дни, разнасяйки Еликсира... дъщеря ми за пореден път отсича: "Мамо, ужасно, с кой парфюм си?!", а синът ми: "К'во?! Жестоко мирише мама!"
Определено синовете приличат на майките си... Stuck Out Tongue Winking EyeJoy

# 212
https://www.fragrantica.com/perfume/Game-of-Thrones/Fire-and-Blood-15020.html

Извинете, ама наистина ли съществува, защото някой е писал в коментарите, че това е шега и такъв парфюм няма?
И ако няма, Франгратика къде блее?!

# 213
  • Велико Търново
Аз като разносих придобития наскоро Еликсир , и дъщерята , и мъжо сбърчиха носове, не бил "моят" парфюм Wink

# 214
Аз като разносих придобития наскоро Еликсир , и дъщерята , и мъжо сбърчиха носове, не бил "моят" парфюм Wink
Smile
  ''Откривала ''  съм аромат ,който е свързван някога си ...много  преди мен....Предпочитам да ми се каже ,вместо да се наслаждавам съживявайки спомени в които не съм участник.

# 215
Macadamia , аз си разносвам Амбре-то.Чудничък е ,цветно-прасковено -мускусно съкровище,за съжаление не е най-трайният на моята кожа, виж в коса да..Нищо общо с розовия на NR===

Парфюм за днес - Pure Bloom Dupont.
По онази тема не нося мъжки парфюми ,но който каквото си иска това да носи Laughing

# 216
Аз вчера си получих Gabrielle Essence и днес, разбира се, съм с него. Великолепие! Още го усещам осезаемо от 8 ч. сутринта. Като цяло моята кожа не е от гостоприемните! Но това е Chanel! Мислех, че ще го нося по-скоро чак към есента, обаче и това време сега му е ок. Много, много ме радва!! Yellow Heart

# 217
Аз пък като една истинска жена и днес съм с Womanity. Ей, не мога да му се наситя! Защо и къде дремАх толкова време, да ме пита човек!? Пак добре, че не чаках и него спрат та да го купя. Голям шемет съм, пуснат ли нов парфюм, бягам като дивак от него, а като минат десетина години, взема та се влюбя до уши. Но като един 300% рак, я карам - една напред, две назад и една в страни. Пък и има ли значение кога е произведен, нали за мен е нов. Relieved

*Biskvitka*, ами много ясно, че Еликсира не е твой парфюм, мой си е и не си го давам. Kissing Heart Stuck Out Tongue Winking Eye
Скрит текст:
И какво, накараха ни се да не носим мъжки парфюми!? Grinning
Я всички боси, бременни и под строй, незабавно към печките! Joy Stuck Out Tongue Winking Eye
Какви парфюми, какви пет лева!? Пък и мъжки при това. Ама, ха! Bowtie

Последна редакция: чт, 18 юни 2020, 10:01 от Sysly

# 218
  • София
Дами, моля някой да даде някакви отзиви (може и на лично) за Le Couvent des Minimes ботаническата серия (по-конкретно Nymphae, Sacrae и Solis, а може също и за Санта Круз). Пуснах търсене назад в темите и видях, че даже е имало размени от марката. Харесвам хермеските градини, както и творчеството на Елена̀ и бих искала да тествам, ако някой е склонен да сподели...чеее курсорът на мишката стремглаво играе към бутона "Поръчай", пъхнала съм 2 неща в кошницата, и много искам да ми харесат.
И за да не разводнявам темата: относно морските парфюми отговорих с "да". Преди няколко години изпръсках повече от половин флакон от средиземноморските градини в Кипър - юли месец, страшна жега и около 100% влажност. Пръскаш и 10 мин. по-късно няма никой, изпотяваш го. И до ден днешен си го свързвам с онази почивка там. Миналата година (пак там, но през октомври) си разносвах теракотата, много любим мой и него свързвам с морето. Ех, спомени в бутилки Simple Smile Солени парфюми и акватици не съм носила на морето, но съм си набелязала за следващата почивка да разнося Eau de Merveilles Bleuе Simple Smile

# 219
  • Пловдив
Хайде бе, имала нужда от свежест темата. Темата е жестока, за мен страхотна. Тук всеки споделя емоции за парфюмите, които харесва, всеки получава инфо за аромати, които не познава и т.н. Откакто открих тази тема, се родих. Някак не върви ей така от нищото някой да влезе и да започне да командори кой какви парфюми да използва и кой какви да не 😄😄😄 Или кой какво да харесва ?!?!?! Който има нужда от свежест, горе вдясно има един хикс.
Днес получих Daisy love Sunshine и GUERLAIN AQUA ALLEGORIA LIMON VERDE. 
Първият ми напомни на нещо, което съм използвала, но не се сещам все още какво.
Герленчето е свеж лимон. Нямам претенции да описвам добре, нито да познавам всички от серията, но определено ще си го пръскам с густо това лято.
И двата ми харесват, но още не съм ги усетила на кожа.
От размяна пък получих Mon EDT. Не е моят, ще го засилвам нанякъде.

# 220
  • Пловдив
https://www.fragrantica.com/perfume/By-Kilian/Woman-in-Gold-46469.html днес в дъждовния ден съм с тази красота част от сет и много добре ми се развива във влага и хлад, много ми напомня на EX nihilo atlas fever  като звучене мммм❣

# 221
И понеже аз спомнах с ирония въпросната печака, не разбирам защо така лично го приемаш, dazel?

На един му пречат мъжките парфюми, на друг баналните. Какво ви става бе хора!?
Днес да няма изригвания? Joy

Всеки носи това което му харесва, не разбирам къде е проблема!?

А за Apparition, не знам кое му е уникалното, мен не ме е впечтл и ми е в графа банални. Що така реши да ни натриеш носовете с него и Кюркджиян, не разбрах.
Пък и е от 2004 г., не от 18 в. и не го е забърквал самият Жан-Батист Грьонуй. Тогава не са бродили динозвари по нашите земи, имало и по некой друг парфюм.  Simple Smile

# 222
Никъде не видях да пише, че парфюма е уникален. Тук само такива ли се обсъждат?
За пореден път имам усещането, че точно тази тема не е обществен форум, контролирана и манипулирана от няколко човека ползващи високо бюджетни парфюми. Айде освестете се и спрете. Всеки е свободен да изкаже мнение. Като не ви харесва-подминавате. Не е трудно.

# 223
Моля, няма нужда (а може би и да има?) от малко буря в темата. Нека никой не се сърди, че на друг мнението и вкусът му не се харесват на всички!
Господинът, моите уважения към мнението му, влезе остро към някои форумки, на мен ми направи неприятно впечатление една фраза, даже да е бил предизвикан от мощна феминистка вълна! Никакъв квалифициран довод не даде, защо жените не бива да носят мъжки аромати - едва ли не, истинските жени ще се сетят, другите да си правят изводите колко са невежи и колко са жени.
И не, че оправдавам вечната дамска фраза: "Ти ли ще ми кажеш, бе?!", но смятам, че тук нащата станаха като "Търкулна се тенджерата и си намери похлупака". (отговарям в духа на поста спора).
И разбира се, нека има различни мнения, нека хората си казват открито какво харесват и не харесват, аз като не харесвам Ботега Венета, Ла ви е бел и Номад, да скачам срещу 10, които ги харесват ли?

# 224
..защо друг трябва да казва ще ти хареса ли, или не. Абсурдно е.
Повечето момичета се познават тук от години и съответно знаят коя какви парфюми харесва, затова си позволяват да кажат директно мнение. С непознати никой не го прави.. Напротив, често дори не си казват мнението, а съветват питащия по-добре да тества.

Общи условия

Активация на акаунт