Парфюмни размисли и страсти - 245

• 50 548
  • 732
  •   1
Отговори
# 645
Аз също не обичам сладости лятото - не мога да нося Либре, Ла Бел и Мон герлан лятото, но ги обожавам другите сезони.
Но най-фрапиращо беше в ансьора с една жена, която се беше поляла с Тhe one на ДГ на страшна жега. Едвам издържах.

# 646
Днес разносвам паралелно на двете половини на тялото си Noir Extreme Tom Ford for men и Noir Pour Femme Tom Ford for women.
Началото им при мен е тотално идентично. Следва лека разлика в развитията – при дамският вариант се откроява амбрата и флорална сладост, по-силен е и плътен. Мъжкият вариант е по-ефимерен, една идея по-дискретен и по-малко флорален, по-дървесен и по-лек, прибран го усещам. Кулфито е отчетливо и осезаемо и при двата парфюма. Дамският е по-излъчващ и сладък. Разликите са пренебрежими за моя нос. Повече сладост и смолистост за дамския срещу повече елегантност и дървесност за мъжкия. За необремения нос и лаика бих аминали спокойно за един и същ парфюм.
Скрит текст:
.
Същите усещания имах и аз! Явно затова и ми трябваше толкова време да реша на кой от двата да заложа, буквално 2-3 години се чудех и отлагах 😂 Екстрийм спечели де, повече ноар и дървесни има в него ♥️ Иначе и двата са прекрасни

# 647
  • Чукарландия
Eau de Pamplemousse Rose Hermès на Жан-Клод Елена ми е чуден за лятото. Мерветата - зимата. 😉

# 648
  • Sofia
Моите летни тази година са: Chloe Nomade EDT, Mon Guerlain Bloom of Rose EDT, Miss Dior Blooming Bouquet, Kenzo Parfum D`ete, Dior J`adore EDP и от днес и Jour d'Hermes Absolu Simple Smile След първите 10 минути става някакъв разкош Heartbeat

# 649
От няколко дни забелязах, че и най- любимите ми парфюми ме дразнят и душат в жегата. Минах на Версаче Ерос тоалетната вода и ми е едно свежо и небрежно.  И друг път ми се е случвало да попадам в подобни периоди на непоносимост и пренасищане от аромати. Версенс също ме  е спасявал , както и един много мой любим лилав Версус, за съжаление спрян

# 650
За трите любими се затруднявам доста...
Това лято към момента може би бих казала тези: червения и синия чай на Булгари, Mémoire на Гучи, Surya Bali на Fiilit, Mandorlo di Sicilia и Fico do Amalfi  на Acqua di Parma. Като бадемчето даже целенасочено го взех на почивка миналата седмица и обстойно го опознах. Прекрасен пухкав бадем, ефирен и леееко сладък, ноооо трайност и шлейф след половин-един час-никакви! А първоначално смятах, че Fico-то е по-зле като трайност. Оказа се, че и двата са еднакво малотрайни...Нищо де, поне ги взех в трийсетички, та дори в малките ми летни чантички се побират и мога да подновявам.
Взех със себе си поредна мостра на Scandal и си казах е сега вече пък ще те харесам, но не, не мога. Първа писта съм за сладурски бутилки и тази толкова я исках, но не мога да издържа това натрапчиво медено чудовище. Искам да пробвам So Scandal  и ако наистина е толкова различен от оригинала, може най-после аз да се обзаведа с чифт вирнати крачета 😀😀😀
Другата мостра, която разносих е Yes, I am Cacharel. Сладък, бонбонено-дъвчен, но пък доста върви за лятото. Много приятна изненада се оказа. Поръчах го в пълен размер!

Поздрави от тази родна слънчева безбрежност, цък:
Скрит текст:
[ /spoiler]

# 651
Омбре на Ерме на мен ми е точно лятно с чая, сладка тонка, окаденост приглушена и едно такова хладно и дзен, но няма да е това лято май, май. Само ако падне на добра оферта, че то и лято няма още като хората тук.
Базила, ти явно си една идея по-хард, иначе имаме доста общи харесвани парфюми май. Mon Guerlain Florale, например обожавам, но през лятото би ме убил. Омбрето също разносвам от няколко мостри и страшно ми допада, но не бих сложила преди хладен ден през септември. Прекален ми идва и ме души, особено в първите няколко часа.

# 652
  • España
Аз съм с много объркани възприятия за сезонна класификация на парфюмите . В последните 20 години истинска зима май само на снимка съм виждала ( което ми липсва понякога). Даже и тук , където живея сега
Скрит текст:
Коста дел Сол
в най -студените месеци температурите рядко падат под 15 градуса. Така че, по-скоро избирам според настроението и повода. Пробвах всякакви Хермеси, за които пишете в темата, но явно не са моите. Същата работа и с Мон-овете , само последният Bloom of Rose ми харесва , може би ще го придобия в бъдеще . Виж на Ели Сааб съм голям фен и често ги ползвам!!!
Най-после успях да получа 10 млл отливка  на един парфюм , който от доста време издирвам за проба -
https://www.fragrantica.com/perfume/Guerlain/Cuir-Beluga-1019.html
Толкова си мечтаех за него , но ......добре, че си имам оправдание , че първо-трудно се намира и второ е толкова скъп , както казва един приятел  “ за тези пари ще си взема един опел на старо”  🤪! От друга страна -обичам белугите - ЗА МЕН едни от най-красивите , грациозни и интелигентни същества , със синовете ми със часове можем да стоим пред аквариума и да ги наблюдаваме , а те сякаш ни разбират, хипнотизиращо е
Скрит текст:

Та имах големи очаквания за този порфюм , но ....едва ли някога ще го придобия - балсамово ванилово кремест ...Някак ми наподобява Шарги на Серж Лутен , като сравнението е в полза на втория -някак по-стабилно ми стои и го нося в горещините понякога.

# 653
Омбре на Ерме на мен ми е точно лятно с чая, сладка тонка, окаденост приглушена и едно такова хладно и дзен, но няма да е това лято май, май. Само ако падне на добра оферта, че то и лято няма още като хората тук.
Базила, ти явно си една идея по-хард, иначе имаме доста общи харесвани парфюми май. Mon Guerlain Florale, например обожавам, но през лятото би ме убил. Омбрето също разносвам от няколко мостри и страшно ми допада, но не бих сложила преди хладен ден през септември. Прекален ми идва и ме души, особено в първите няколко часа.
Вчера го носих Омбре Мервей Ермес, чуден е в жегите. Ще го нося цяло лято вк. и на морето. За мен е много подходящ.

# 654
Karen, кажи моля, стюардесата на Готие наистина ли е същия класически Classique? Поръчах го насляпо и уж гледах пирамиди, стори ми се различен, а няколко страници назад прочетох, че само бутилката е друга и леко изтръпнах 😀

# 655
  • Sofia
С този класик имат еднакъв състав https://www.fragrantica.com/perfume/Jean-Paul-Gaultier/Classique … -Parfum-8304.html
Не мога да кажа , че са абсолютно еднакви,  защото никога не съм имала класик само съм го пробвала ,  но Airlines веднага ми се стори познато Готие,  разрових се и открих първообраза.

# 656
  • София
Въпрос към всички дами:
Кои са вашите 3 любими летни парфюми?
Опитвам се да си намеря летен парфюм и на сляпо пуснах няколко, но все има нещо, което да не ми харесва... Neutral Face
-D&G Light Blue Intense-Банален, но това е аромата, който мирише на едно весело, слънчево лято прекарано на красиво място.
-L'Artisan la chasse aux papillons EDP-чист аромат на липи, който е особено подходящ за времето в момента, когато навън цъфтят липите.
-Aqua Allegoria Flora Cherrysia - може би една от най-трайните и хубави алегории. Много подходящ за пролет и за ранна есен (когато се влюбих в него), но сега вкусната и сочна диня в него ухае много изкусително.

Харесват ми също Lanvin Girl in Capri, който ухае на лимонов сок с мед, Juicy couture viva la juicy, който в това време придобива една много приятна свежест. Снощи така добре се примеси с аромата на липи, че дълго време се чудех, това от него ли идва или от липите в близката градинка, които ароматизират и нашия дом.

# 657
С този класик имат еднакъв състав https://www.fragrantica.com/perfume/Jean-Paul-Gaultier/Classique … -Parfum-8304.html
Не мога да кажа , че са абсолютно еднакви,  защото никога не съм имала класик само съм го пробвала ,  но Airlines веднага ми се стори познато Готие,  разрових се и открих първообраза.

Хммм, добре де, поне няма анасон. Има надежда 😀 Мисля, че това е, което прави Classique да го недолюбвам за себе си, макар да съм го признала за много добър парфюм. Просто не за мен. Ще видим тия дни като дойде стюардеската.

# 658
Не мога да кажа , че са абсолютно еднакви,  защото никога не съм имала класик само съм го пробвала ,  но Airlines веднага ми се стори познато Готие,  разрових се и открих първообраза.
Успях да се възпра от поръчка подсъзнателно и правилно съм постъпила. Но все пак е по-добрия вариант на прилика (или еднаквост) с Classique едп. Бутилката е наистина сладка и в 50 мл обем е като играчка сигурно. 😊

# 659
Бутилката на стюардесата е завладяваща, но и аз се възпрях да я поръчам, въпреки че ми стои в кошницата. Това синьо е ммм.

Общи условия

Активация на акаунт