Парфюмни размисли и страсти - 245

• 51 147
  • 732
  •   1
Отговори
# 240
  • Пловдив
Не е от възрастта. Днешните парфюми нямат нищо общо с парфюма. Писала съм преди 100 теми. Нищо ново не ми харесва. Не трупам количества, които омръзват след третото пръскане. Днес това е повече бизнес, отколкото изкуство. Въпреки цената на някои уникални уникати. Да дам за миризма на дъвка една камара пари. Не, че ги нямам, ама не ми е важно да мириша на дъвка, защото е поредният набеден гений. Който иска да си мирише. Триха ме на поразия заради таратора на Ван
Клийф. Предпочитам парфюмът да се композира и да е във флакон, а не да се забърква в бутилче. Парфюмът е индивидуалност, стил, а не количество. Да сменям всеки ден парфюма не е за мен. Дори на майка ми и сестра ми не препоръчвам парфюми. Няма как. За мен това е ритуал. Индивидуален.

# 241
  • София
Ей, цялата дандания от мъжкото мнение, че жените трябва да си ползват дамските парфюми ли е?Sweat Smile А аз си мислих, че аз съм нервна. Между другото винаги съм подминавала  мъжките  парфюми в магазина, но аз харесвам големи сладости. Мога да си представя жена да мирише на мъжки парфюм, но обратното даже не мога да си го представя. Един Flowerbomb върху едно мъжко тяло или La bell.Simple Smile

# 242
Ами на мен ми е абсурдно непознати, пък били те познати виртуално, да ми препоръчват парфюм, че и аз да моля за това. Да, има интересно сглобени описания, преписани, но рядко нещо чак толкова впечатляващо. Писала съм и в други теми, форумът е интересен социален експеримент за мен. Хоби ми е да си правя психологически профили. Затова следя определени теми. На въпроса какво правя в темата. Не харесвам 95% от парфюмите тук. Имам само Мон Герлен и то защото ми е подарък. Тук е важно да се влачат шлейфове, каквото и да означава това. Ако не натрапиш парфюмното си присъствие през девет планини в десета, няма смисъл.....А, и ако не получите комплименти, ще спрете ли да носите парфюма.
Интересни са ми твоите впечатления като страничен наблюдетел. Аз очевидно съм пристрастена към темата и моето мнение е различно за пишештите тук.  Никой не ми пречи и не ме дразни, всеки да пише за това, което го влече. Но не съм съгласна с това, че всички имат едни и същи предпочитания и харесват като под команда, едни и същи парфюми. И не, не всички се поливат и държат да влачат шлийфове, аз поне не дъража, нито ме интересуват комплиментите, дори напротив. Харесвам "дърти и мустакати бабичи" и люти шипри. И рядко ме впечатлява новоизлязъл парфюм. Има и други в темата, не съм единствена. Но нямам нищо против тези, които предпочитат силни, присъствени и актуални парфюми. За всички има място под слънцето, не е необходимо да избиваме различните. Има и по-елегантен и дипломатичен начин да изразиш несъграсие или предпочитание. Понякога не е важно какво казваш, а как го казваш. Не бива така - от врата за краката. Казвам го с най-добри чувства.

Последна редакция: ср, 17 юни 2020, 21:37 от Sysly

# 243
  • Deutschland
Лек път на водачите!😀
Парфюм за вечерта Tom Ford Oud wood. 🙊 Малко е мъжки, но такава свежест!🥰

Последна редакция: чт, 18 юни 2020, 03:53 от cielo

# 244
Аз мисля, че всеки може да си каже мнението и да препоръча парфюм. Никой никого не задължава да купува нищо на сляпо. Пълно е с парфюмерии, където парфюмите могат да се пробват и човек сам да реши дали даден парфюм му харесва или не.

# 245
Не е от възрастта. Днешните парфюми нямат нищо общо с парфюма. Писала съм преди 100 теми. Нищо ново не ми харесва. Не трупам количества, които омръзват след третото пръскане. Днес това е повече бизнес, отколкото изкуство. Въпреки цената на някои уникални уникати. Да дам за миризма на дъвка една камара пари. Не, че ги нямам, ама не ми е важно да мириша на дъвка, защото е поредният набеден гений. Който иска да си мирише. Триха ме на поразия заради таратора на Ван
Клийф. Предпочитам парфюмът да се композира и да е във флакон, а не да се забърква в бутилче. Парфюмът е индивидуалност, стил, а не количество. Да сменям всеки ден парфюма не е за мен. Дори на майка ми и сестра ми не препоръчвам парфюми. Няма как. За мен това е ритуал. Индивидуален.

Тук Ви разбирам. Защото на мен преди се опита една продавачка да ми пробута на въпросната марка едно Феъри и беше свръх безлично и й го казах и тя се почувства засегната, може би на нея лично й харесваше. Също така, Мон Герлен ми стои превъзходно, но пък последващите Ин Блуум, направо се чудя, защо скапват линията. От друга страна, направо се чудя как жена може да се напръска с Мажи ноар, за мен е жив кошмар, или Пето авеню, но как да се изразя така жестоко за любими парфюми на много дами?
Просто човек си казва мнението и оттам няма смисъл да се мъчи да го налага.

# 246
На комплименти не държа. А да си го усещам по-дълго време и да ми носи настроение на мен. По-скоро се чудех да не би да зависи вече от ЕГН-то, от болесни, кръвно и т.н. тайността? Или пък вече да не усещам така осезаемо ароматите като преди.

Може и да има нещо общо с ЕГН-то или с ниското кръвно, или със сухата кожа след 40, например (аз поне съм в тази категория), но изброените от теб парфюми и при мен не са от най-тайните.
На Диор май не съм имала парфюм, който да е траен върху мен, а ги харесвам иначе, поне Joy, J'Adore и Miss Dior Blooming Bouquet. Опиумите пък, хем не са от моя тип, хем са едни от най-нетрайните.
От Мон серията, този също усещам най-кратко. За LADY MILLION LUCKY и BVLGARI OMNIA CRYSTALLINE мога да кажа същото като теб, иначе ми допадат.
От наличните ми в момента като най-трайни при мен мога да определя Mon Guerlain Floral, Flower by Kenzo Eau de Vie, YSL Libre, Wood Disquarded2,  Hermes Twilly d’Hermès Eau Poivrée.
Днес тествам  L'Ombre Des Merveilles на Hermès - сложен за проба сутринта и все още усещам, но първият 1  час до кротване, откровено не ми допадаше.

Последна редакция: ср, 17 юни 2020, 21:34 от Light Beam

# 247

Влизам да се похваля с една придобивка - все се заричам да не купувам нищо без тест, но любопитството ме пребори, а и цената му позволяваше риск, та вече е при мен. Става дума за Habanita la cologne.
https://www.fragrantica.com/perfume/Molinard/Habanita-La-Cologne-37662.html
Никак не можех да си представя как може един и същ парфюм упорито да бъде сравняван едновременно с Шалимар и с О Премиер, просто недоумявах! Оказа се, че е възможно. Силно лимоново начало в което проблясват шанелски алдехиди, смоли като във водата на Шалимар и много, много ванилова пудра. Не познавам останалите Хабанити и не мога да кажа доколко прилича на тях, но никак не е колон, силен, горещ и страстен, представям си го на такава жена.

Последна редакция: чт, 18 юни 2020, 02:48 от silver pearl

# 248
  • Пловдив
Най-накрая нещо различно от гушливо, искрящо, звънтящо, уютно, фъскащо....

# 249
Честита Хабанита! Аз много я гледах, но не я купих, защото не се спогодих с оригинала. Но казват, че различна, има хубави ревюта.
 Уникално описание!

# 250
А искам да изкажа благодарност на някои форумки, мисля че densi беше едната, че ме възпря на сляпо да купя Анна Суи, или Галоп, защото сигурно щях да се чудя какво да ги правя, ако не ми харесат.

# 251
  • София
Парфюмът ми за днес Reminiscence Vanille Santal, със смесени чувства съм.
Моля за повече подробности, Раличка. Hands Pray Аз очаквам Ванилията, която много ми хареса. Но Ванилия-сантал няма къде да пробвам. Sad

# 252
  • Седмото небе
Извън духа на последните страници, аз се сетих кои са или по-точно бяха моите най-най любими “морета в бутилка”. По тях и особенно  по първия  ще тъгувам винаги...

Безкрайно красив аромат на морски бриз, топло слънце, отпускарско настроение и безгрижност, заключен в бутилка с вид на мидичка Heart За жалост спрян безвъзвратно и никога повече не открих подобен на него.
Друг подминаван небрежно от мнозина, но любим за мен беше:

Сигурно досаден, N-ти фланкър на култов за марката парфюм, обаче аз в него открих свежест,свежест, свежест. Хич не го определят за акватичен, даже са го обидили на флорално-плодов, ама за мен си е морски и толкова.
Скрит текст:
Както и бих носила мъжки парфюм, ако ми харесва и съм на кеф!!! Даже и съм го правила многократно-как никой не ме е нахокал до сега, как?!? И хич не ми дреме кой какво мисли по въпроса.
Като първата вълна на плажа, която се разплисква в краката ти, когато стъпиш дълбоко в пясъка. Глътка свеж живот след мрачната и студена зима. Морска вода, пясък, слънце и щипка морска сол си представях, когато го доловя около себе си. Еххх прекрасни спомени от лято 2013!!!

# 253
Извън духа на последните страници, аз се сетих кои са или по-точно бяха моите най-най любими “морета в бутилка”. По тях и особенно  по първия  ще тъгувам винаги...

Безкрайно красив аромат на морски бриз, топло слънце, отпускарско настроение и безгрижност, заключен в бутилка с вид на мидичка Heart За жалост спрян безвъзвратно и никога повече не открих подобен на него.

Добре, че ме подсети за него. Имам го, но се пръскам толкова рядко - веднъж в годината/точно защото е спрян/ че съвсем съм забравила, че го имам. Значи, един акватик ми се намира.

# 254
Ами на мен ми е абсурдно непознати, пък били те познати виртуално, да ми препоръчват парфюм, че и аз да моля за това. Да, има интересно сглобени описания, преписани, но рядко нещо чак толкова впечатляващо. Писала съм и в други теми, форумът е интересен социален експеримент за мен. Хоби ми е да си правя психологически профили. Затова следя определени теми. На въпроса какво правя в темата. Не харесвам 95% от парфюмите тук. Имам само Мон Герлен и то защото ми е подарък. Тук е важно да се влачат шлейфове, каквото и да означава това. Ако не натрапиш парфюмното си присъствие през девет планини в десета, няма смисъл.....А, и ако не получите комплименти, ще спрете ли да носите парфюма.
Ако часта за препоръките е повлияна от моя коментар..
Fragrantica не разделя парфюмите на студени и топли, youtube няма класации за студени и топли парфюми. А съдейки по-долу предишни постове, потребителите тук имат доста познания в областта на парфюмите. Аз получа да речем 5 препоръки, проверявам самостоятелно по-обстоятелно и преценявам.

А за шлейфовете, ами да, важно е. Защото много малко парфюми напоследък са действително способни да създадат шлейф. И тук ги издирваме

Общи условия

Активация на акаунт