Парфюмни размисли и страсти - 245

• 51 134
  • 732
  •   1
Отговори
# 420
Готово! Отстрелях lady vengeance.
А как мислите , трябва ли ми  Делина на Марли ?
Не ти трябва, без проба. Душлив е при мен, досаден, не става за топло време. Чак Октомври ще можеш да го носиш примерно.

# 421
  • София
Днес празнувам лятото с
Вчера се осмелих да го пробвам за пръв път, съвсем непредвидено, паралелно с Shalimar Souffle Intense и не знам как е възможно толкова време да съм отбягвала тези парфюми. Винаги са ме привличали прекрасните сини флакони, но все не се осмелявах да пръсна. С оригинала все още не сме разчупили леда. Grinning А Lumière така ми влезе под кожата, че го взех. Аз и ванилия? Сама на себе си не мога да повярвам. Доста импулсивно от моя страна, но изобщо не съжалявам. Искрено се надявам да не го спрат от производство скоро, защото май бързо ще му видя сметката Hug
Очевидно трябва да давам шанс на повече неща, които на пръв поглед звучат "страшни".
Вчера Lumière ми се стори нетраен, но просто Intense го е засенчвал. В него пък как се влюбих, но и на него ще му дойде времето.
И такааа, продължавам да си ви чета, защото въпреки епизодичните заядливи включвания, ми е приятно да следя темата и да намирам тонове полезна информация Simple Smile

# 422
Привет!
Според вас заслужава ли си покупката на Lancome Tresor Nude? С кода в нотино излиза 110лв за 100мл, но ме спира факта, че е тоалетна вода и има доста смесени мнения. Чудя се между този и Olympea. По принцип и двата смятам да си взема, но въпроса е дали първият си струва изобщо. Yum

И още едно въпросче. Можете ли да предложите парфюм, който има нотки ванилия и кокос, но не се усеща сол. Имах Bronze Goddess 2017 EDP, но единственото, което усещах, е сол. Точно поради тази причина се колебая и за Olympea, въпреки че ми беше харесал доста, като го усетих за пръв път.

Последна редакция: нд, 21 юни 2020, 16:14 от A. Peneva

# 423
Според мен не си струва, на мен ми е много посен .... друга дума не ми идва за това ароматче,

# 424
Здравейте, La Belle става ли за сляпа покупка. Цената в Нотино ми се струва примамлива, за 30мл. Харесвам сладки аромати. Любими са ми Angel EDT 2019, Girl of now, This is her, Victoria secret - sexy little things noir (от който си пазя 20мл, защото ми е много любим), Olimpea Intense.

# 425
Не знам дами ще ти е ориентир, но тези които си упоменала на мен не. ми харесват,  обаче La Belle си е друга бира така да се каже-пръсках го миналия август и се развиваше чудно в топлото време, предвид гурме уклона му изобщо не души и трае цял ден 😊

# 426
Аз много си обичам Tresor Nude. Усещам го доста дълго време. Но ако очакваш много силен кокос, може да останеш разочарована, има малко в началото - после е главно ванилено-карамелен с лимонена нотка. Много е обсебващ, толкова ми харесва, че аз си се  поливам вкъщи. Но на много топло време, може да е задушлив според мен. Той е брандирам за лятото, ама според мен за скандинавско лято, тук ще му е жега.

# 427
Някой има ли наблюдения за Paco Rabanne Olympéa Aqua?

# 428
Момичета, познат ли ви е този мъжки аромат .https://www.parfimo.bg/hugo-boss-hugo-man-on-the-go-eau-de-toil … e-za-maje-100-ml/дали е траен, цената му е много примамлива... Търся парфюм, който не е тежък, подходящ за лятото.

# 429
В сайта на Нотино да заредили Angel Nova. Коментарите във фрагрантика повече клонят към негативни, така че ако някой го е пробвал, ще се радвам да го опише.

# 430
Тези дни пробвах доста интересни неща, получих и виалчета, за да си ги допробвам по-късно,че ми станаха много..
Aqua Allegoria Coconut Fizz Guerlain - новата ми лятна любов. Кокос,но не сладък и лепкав с ванилия както обикновено ги съчетават, а свеж кокос с лимон. Вкусен и сочен,летен и морски! Искам Simple Smile
Aqua Allegoria Granada Salvia Guerlain- и тя ми хареса-зелена,цитрусова и леко горчива, хладна...но ми трябва ще малко да я опозная,не ме грабна от раз.
Aqua Allegoria Orange Soleia Guerlain- сочен портокал,натурален и вкусен.Но не ми е достатъчна,за да я искам.Днес отново съм с нея,ще я понося няколко дни,за да видя как е като трайност!
Un Jardin Sur La Lagune Hermès - умишлено я избягвах,защото предполагах,че ще я харесам и така и стана.Искам я, магнолия с дървесни нотки,мека...с ермеска жилка Simple Smile
L'Homme Idéal Extrême Guerlain- отново влиза в уиш листата! Много близък до оригинала,но по-мощен и се усеща страхотно синята слива! Ммммм, продължавам да го разносвам за тест.
Patchouli Ardent Guerlain - прекрасен,както всички го описваха.Пачули без мухъл и зелмисто, плодово мускисно, много красив аромат. Разочарованието ми беше,че след над 10 апликации в 12 ч,вечерта усещах предимно Алегориите,не и Пачулито, а цялата линията е много трайна .Ще го тествам още и още,за да видя трайността.
Les Absolus d'Orient Oud Essentiel Guerlain- много хубав Oud.Различен от удовете с доминираща роза (които преобладават).За мен е дъресно-кожен със шафран,тъмен,сух и дълбок.Розата му предава мекота.Ще го разнося още няколко дни и него,за да видя трайността как е.

Последна редакция: пн, 22 юни 2020, 13:24 от Ре

# 431
.........Patchouli Ardent Guerlain - прекрасен,както всички го описваха.Пачули без мухъл и зелмисто, плодово мускисно, много красив аромат. Разочарованието ми беше,че след над 10 апликации в 12 ч,вечерта усещах предимно Алегориите,не и Пачулито, а цялата линията е много трайна .Ще го тествам още и още,за да видя трайността......
Е, ти направо ме разби! Как с 10 апликации не го усещаш!?  Такова количество и кон ще гътне. Flushed На мен ми призля само като го прочетох. Simple Smile
Явно след всичките тестове преди това носът ти е дал "заето", с друго не си го обяснявам. Опитай да тестваш начисто и с не повече от 3-4 апликации. Освен това, при тест само на кожа е различен от нанесен и върху дреха. С прекалено наслагване също аромата се видоизменя, поне при мен е така с всички парфюми. Simple Smile
Ако са общо 10 апликации с останалите парфюми, вече е различно, но 10 от Patchouli Ardent Guerlain, за мен звучи като - самоубийство. Simple Smile

# 432
...
Е, ти направо ме разби! Как с 10 апликации не го усещаш!? Или общо 10 с останалите парфюми? Такова количество и кон ще гътне. Flushed На мен ми призля само като го прочетох. Simple Smile
Явно след всичките тестове преди това носът ти е дал "заето", с друго не си го обяснявам. ..
Аха,странна работа. Избягвам да тествам само на кожа ( освен,ако всички ръкави и колене са нафъщяни вече,хихих).Значи стабилно се напръсках по врата, цялата блуза,ръкави,китки по кожата и  на самия ръкав.Както си трябва, дори мисля,че прекалих.И първите няколко часа бях биологично оръжие,но вечерта се носеха около мен само двете Алегории и Идеалния мъж екстрийм! Факт( от които фъснах по 2 пъти на отделни места!). Мисля още днес,ако ми остане време да отида и да се напръскам пак.Нямаше виал от него и за това не ми дадоха,но сега ще видя Уд Есеншъл ( от същата серия) колко ще ми държи на дреха!

Последна редакция: пн, 22 юни 2020, 22:33 от Ре

# 433
  • Sofia
Благодаря за страхотните предложения за младежа ! Отивам със списък да ги пробвам.

Тествах отново Bois d amande VCA и съм със смесени чувства.  В началото пак ми мирише на мухъл и е много смущаващо,  после обаче става мек, дървесно мускусен и пудрен , от вчера още се усеща на ръката ми. Заради хубавата база заслужава ли си да се мъча с мухливото начало. Rolling Eyes

# 434
...Тествах отново Bois d amande VCA и съм със смесени чувства...
Забравих го него,и аз го тествах тези дни. Много ми е близък  на Mandorlo di Sicilia Acqua di Parma, но ми е по-лепкав и тежък от него. Задушаваше ме и хич не ми хареса .

Общи условия

Активация на акаунт