Парфюмни размисли и страсти - 245

• 50 558
  • 732
  •   1
Отговори
# 585
Имате предвид Tom Ford Noir pour femme?
Защото ако е този, и аз съм с него днес и тъна в блаженство от сутринта. Усещам го осезаемо цял ден, с 4 ,, фъс" .
Да, него и мъжкият EXtreme. Може да съм станала индифирентна от много пръскане, но днес цял ден съм навън в града по пейки, кафенета, заведения, в градския транспорт и грам не го усещам. Топлината го всмуква и претопява.

# 586

Случайно го видях днес в едно списание и реших да го споделя, понеже наскоро се коментираха момините сълзи.

# 587
SOTD: Soleil Lalique
Скрит текст:
На този парфюм отдавна му имах мерак, още откакто го обявиха, и го бях тествала само веднъж - в една суха жега. Стори ми се много плодов и закачлив, харесах го и зачаках добра цена... И наскоро си го самоподарих. Изненада! Отварям и в първия момент се чудя - какъв е този кисело-сапунен муск? Нямаше такова нещо в този парфюм! Но му дадох шанс. Днес бях по-дълго с него и през целия ден откривах нови и нови нотки... Започва много плодово, със сочна круша и ароматна мандарина Yellow Heart , които след час-два избледняват. През цялото време обаче се усеща едно много упорито кафе, малко горчиво Coffee , и мляко-муск, и сладки цветя. И пак кафе с мляко и плодове.... Редуват се и се преоткриват постоянно. Много интересен парфюм, досега не съм попадала на нещо подобно. Във фрагрантика някой е писал, че все едно са сложили нотки от закуска Smiley Но наистина има нещо такова, само че следобедна закуска за мен. Капучино в слънчева градина, с плодова салатка и сметанена плодова торта. Yellow Heart Много ми е на сърце.

# 588
Имаше го в Делириум в началото, когато отвориха. Отдавна не съм ходила там покрай 👑 и не мога да дам актуална информация.
И сега си го има, както и два нови от линията.

# 589
  • София

Пачулито на Ели... да видим, аз не съм особено добра в описанията.
...
Като проекция нямам идея как е и колко силно би се усещало от околните. Не мога да кажа и нищо за шлейф. Но е тооооолкова прекрасен, че за първи път в парфюмното ми приключение грам не ме интересува това.
Това, според мен, е парфюм, направен да доставя най-върховата наслада и екстаз на този, който го носи.
Welcome to the dark side! Grinning Всички имаме поне по една такава неразумна парфюмна любов - когато ароматът е красив, човек понякога преглъща по-слаби трайност и шлейф. Wink Не че си убедена, че тук случаят е такъв, но и такъв да е, няма да е прецедент. Благодаря за подробното и емоционално описание, вижда се, че наистина те е впечатлил много. Simple Smile Ако съдя по това, което си написала, не ми се струва, че ще е сходен с Пачули Ардент, което е плюс в случая, колкото повече разнообразие, толкова по-добре. Simple Smile

Deetron, преди време беше описал възторжено Herbae L'Occitane en Provence и ми го беше препоръчал за тест тогава. Wink С доста голямо закъснение съвсем наскоро успях да се добера до магазина на марката в Сердика и направо си взех едно мини от 5 мл за разучаване. Е, страшна прелест е този парфюм! Heart Eyes За мен лично - мил, слънчев и лесен за носене - за първи път усещам коприва в парфюм - не, не е само въображаема нота от пирамидата, усеща се! Миксът е зелен, но едновременно с това и сладък, като през определена част от времето ми мирише и на печени чушки, но фино и едва загатнато, а не салатено. Къпината се усеща много хубаво, не е кисела, а узряла и сладка, точно на мястото си е, за да създаде жизнерадостен нюанс. В общи линии, усещането, с което ме остави, е за безметежност, безгрижно лято от детството, с много слънце, тичане из напечени треви и блажена умора след това. Малките неща. Simple Smile Добавих го в застрашително нарастващия си списък, вероятно ще почака до следващото лято, тъй като вече съм на вълна есенни парфюми Grinning - не за носене, а за проучване и купуване. Лятото ми е най-невдъхновяващо от всички парфюмни сезони, просто нещата, които харесвам, не стават за лято в по-голямата си част поради плътността си. Но ето такива парфюми ако ми пресичат пътя по-често, може да успея да увелича малко летния арсенал. Simple Smile Благодаря за препоръката, иначе не знам кога и дали щях да го тествам, нямам навик да следя парфюмите на марката, тук се внася малка част от тях по мои наблюдения, а ето че има находки! Simple Smile

Снимката е от Фрагрантика.

Последна редакция: пт, 26 юни 2020, 01:35 от Klodilia

# 590
  • Sofia
[Deetron, преди време беше описал възторжено Herbae L'Occitane en Provence и ми го беше препоръчал за тест тогава. Wink С доста голямо закъснение съвсем наскоро успях да се добера до магазина на марката в Сердика и направо си взех едно мини от 5 мл за разучаване. Е, страшна прелест е този парфюм! Heart Eyes За мен лично - мил, слънчев и лесен за носене - за първи път усещам коприва в парфюм - не, не е само въображаема нота от пирамидата, усеща се! Миксът е зелен, но едновременно с това и сладък, като през определена част от времето ми мирише и на печени чушки, но фино и едва загатнато, а не салатено. Къпината се усеща много хубаво, не е кисела, а узряла и сладка, точно на мястото си е, за да създаде жизнерадостен нюанс. В общи линии, усещането, с което ме остави, е за безметежност, безгрижно лято от детството, с много слънце, тичане из напечени треви и блажена умора след това. Малките неща. Simple Smile Добавих го в застрашително нарастващия си списък, вероятно ще почака до следващото лято, тъй като вече съм на вълна есенни парфюми Grinning - не за носене, а за проучване и купуване. Лятото ми е най-невдъхновяващо от всички парфюмни сезони, просто нещата, които харесвам, не стават за лято в по-голямата си част поради плътността си. Но ето такива парфюми ако ми пресичат пътя по-често, може да успея да увелича малко летния арсенал. Simple Smile Благодаря за препоръката, иначе не знам кога и дали щях да го тествам, нямам навик да следя парфюмите на марката, тук се внася малка част от тях по мои наблюдения, а ето че има находки! Simple Smile

Споделям мнението за Herbae. Страшно ми хареса и на мен, сладко-горчив, много свеж, но без нищичко цитрусово, много интересен. Ослушвам се още, но доста го мисля...

# 591
  • София
Cutesmallcat, супер, заслужава внимание определено този чаровен парфюм! Значи ще се ослушваме заедно. Grinning

# 592
  • София
Благодаря за предложенията! Ще ги разгледам.
Аз не усещам индрише в Изията, здравец-малко. При мен, особено сега през лятото силно се усещат цитрусите, които постепенно преминават в аромат от съчетание на рози, карамфил и предполагам анджеликата е това, което дава аромата на здравец. Носи ми пролетно или настроение на прохладна, лятна утрин.

# 593
  • София
Klodilia, cutesmallcat  - радвам се, че ви харесва Herbae Smiley
Наистина специфичен, но въздействащ на всички нива парфюм. Като мил спомен от безгрижен пролетен ден сред природата.
Не че е същия като аромат, но вярвам, че Herbae има общо във внушението за хармония и безпричинно щастие с Ramon Monegal La Isla Blanca / https://www.fragrantica.com/perfume/Ramon-Monegal/-laislablanca-49828.html.
Вярвам, че на Klodilia и cutesmallcat, и той ще допадне.

# 594
Много ми беше харесал и на мен Herbae,  точно вчера си напомних да го преслушам пак и вие сте писали за него.
Сега видях, че има и ново, розово - Herbae l'eau. Пробвал ли го е някой?

# 595
  • София
Deetron, точно този парфюм от Ibiza колекцията на Ramon Monegal не ми е попадал, пирамидата е чудесна обаче и си го отбелязвам за проба; flowerpower и cafedelmar по спомен ми се сториха много приятни.
Много ми беше харесал и на мен Herbae,  точно вчера си напомних да го преслушам пак и вие сте писали за него.
Сега видях, че има и ново, розово - Herbae l'eau. Пробвал ли го е някой?
Не знаех за новото розово издание, ако успееш да го пробваш, моля да разкажеш. Simple Smile Дано е поне толкова хубаво, колкото първообраза. Пирамидата е прелюбопитна и шишенцето е супер красиво!

# 596
Момичета, някоя от вас пробвала ли е Montale Nepal aоud?

# 597
Момичета, някоя от вас пробвала ли е Montale Nepal aоud?

Хубав, но има мускусна база, почти сапунена. В началото е остър доста.  Не много траен и стои близо до кожата. Розата е синтетична. Малко ми е мъжки като аромат. Но аз не си падам по тази марка парфюми никак и моето мнение не е меродавно.

# 598
Момичета здравейте, какво бихте ми казали за Burberry weekend -  като трайност и аромат ? Чета описанието му, но вашите мнения ценя повече. И да попитам за Angel Inocent на Мюглер - също като трайност как е ?

# 599
... какво бихте ми казали за Burberry weekend -  като трайност и аромат ?
Странен парфюм, особен, за мен има леко мирис на препарат. Да се има предвид, обаче, че наличието на праскова и нектарина в състава на парфюм на мен не ми харесва. Правят аромата синтетичен.

Angel Inocent е приятен, плътен, сладък, но няма пачули. Усещам пралината в него. Ако познаваш първообраза, има далечно негово ДНК, но не е толкова сериозен, ако мога така да се изразя, а пò фриволен.

Последна редакция: пт, 26 юни 2020, 13:59 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт