E. Petekkaya & A.Varlıer & Ö.Deniz & H.Şendil~нови и стари проекти и партньори~204

• 52 350
  • 736
  •   1
Отговори
# 135
  • Плевен / София
Здравейте момичета,

Посрещнахте ли изгрева на слънцето тази сутрин?
Снощи Сюрея пак нагази лука. ..искаше да помогне, но...

# 136
Добро утро Nature High Brightness

Да ни е честит новия месец - да ни донесе много радост и здраве Flowers Four Leaf Clover

Хубав ден Hug

# 137
Добро утро,
Цитат
Сори, но  не я оправдавам...Дори мисля, че Сюрея знаейки, че Фарук е зает и няма да я потърси, реши да го направи тайно.....Бясна съм й.....Защото сега заради нейните изпълнения, ще арестуват Фарук пред новите му колеги и контрагенти.....Голямо инатче е Сюрея....първо действа, след това мисли, че ще бъде и обидена......
Не обвинявам Сюрея.  Грешката и е, че не послуша Фарук и излезе, но тя не се страхува от Адем. То и аз не допускам, че Адем би я отвлякъл и би и направил нещо. Все пак тя помисли малко и искаше да се обади. Е, звънна само на леля си и не се обади на никой друг. След това е нямало обхват, не е изключила телефона си. Когато видя, че Фарук я търсил, веднага му се обади. Затова и не допускам, че е решила да го направи тайно, то просто е в противоречие с "първо действа, после мисли". За тайното - първо трябва да мисли. А и не е в стила на Сюрея. Тя искаше да помогне (колкото може разбира се) финансово.
За мен този случай е недоразумение. Лично аз съм била и от двете страни... и на Сюрея и на Фарук. Търсили са ме с часове и когато ме откриха, не ми дадоха думата да обясня. Обидих се. След години се наложи аз да търся, и през часовете, в  които не открих човека, страхът и ужасът, че се е случило нещо лошо се трупаха в мен, и когато го открих, този страх моментално премина в гняв. Тогава разбрах защо не са искали да ме изслушат. 
Странно нещо сме хората, в такива ситуации, вместо да се радваме, че човекът за който сме се страхували, че му се е случило нещо, е жив и здрав, ние започваме да му се гневим и обвиняваме.
А е напълно възможно, това да е трик в сценария, за да покажат колко е своенравна и до какви последствия може да се стигне заради това своенравие. Ще се види.

# 138
При съвременните технологии, постъпката на Сюрея е безотговорна....
Първо позвъни само на леля си и не потърси друг, за да уведоми, че отива на запис. Второ, тя пътува с корабче, имаше възможност да остави кратко съобщение на леля си. Когато Фарук потърси лелята, тя отговори.....
Интересно, ако Фарук беше постъпил като нея, как би реагирала тя......Не стига, че постъпи детински, ами и ще се сърди.......
Не подценявам ничии труд, но вече ми идва в повече Сюрея непрекъснато да говори, че й се нарушават правата да работи....Когато се размениха с Дилара, тя искаше да участва в турне с някаква група....Ами тя тогава беше в напреднала бременност......Вече има един аборт.....Фарук много по-отговорно постъпваше от нея....
В крайна сметка в края на сериала, Сюрея ще бъде певица и ще участва в турнета.....
Просто сега не му е времето....А и страха на Фарук беше съвсем основателен, като имаме предвид с кого си има работа...Адем на този етап е непредвидим.....

# 139
Здравейте,момичета! HugHeart

Честит ни нов месец!

https://youtu.be/fnlHYntJiJ8

Гости Hug Ани Hug Claire100 Hug,благодаря за кафето,пожеланията и коментарите!

Приятен горещ ден! HugFlowers Four Leaf Clover

# 140
Привет!  Сюрея искаше да помогне на групата, не е само до пари при нея. Не е застрашила с нищо детето или себе си,  не е очаквала, че Фарук ще я търси. Аз обвинявам Фарук в тази ситуация за невъздържаността му и побоя над Адем. Той не за първи път се заканва, че ще убие някого. Ами редно е да го арестуват. Това си е хулиганство.

# 141
  • София
Аз съм на мнението на MAMA-AN. Сюрея хич не си даде труд да уведоми някого къде отива и колко ще се бави. И то с бебето. Thinking Можеше да звънне на кого ли не още. А смс-ите за какво са?  Може и да не е нарочно, но е много безотговорно и точно детинско.

Дами, гледам напред в Интернет и не знам дали заради превода или какво, но защо от разговора на Юлфет с помощничката ѝ останах с впечатление, че лелята е само привидно лоша? Не стана ли дума, че тя е намерила кандидат купувач на парцела, че иска да им помогне? Или тя лъже и помощничката си (губи ми се името ѝ). Rolling Eyes

# 142
И аз гледам напред сериите и лелята започна да ми става симпатична. От началото много ме изразни, но като всеки човек има и две страни.

# 143
  • Пловдив
Аз упреквам Фарук в случая. Той предупреди, че има много работа и няма да може да говори по телефона. Сюрея се опита да се свърже с леля си. Фарук реагира като Фикрет, не одобрявам. Освен това я изложи на нейната работа. Ще му се върне предполагам подобно. Какви времена дойдоха, да сме толкова зависими от телефоните!

# 144
Цитат
Освен това я изложи на нейната работа. Ще му се върне предполагам подобно.

Изложил я е казваш....Ами тя Сюрея, когато е ядосана нахълтваше в заседателната зала на холдинга по време на съвещания и ги прекъсваше....Тогава никой не казваше, че излага Фарук.....
В случая не мога да защитя Сюрея - феминистките подкрепи не са ми по вкуса....Винаги съм търсила справедливост....Фарук беше арестуван на работното си място.....Незнам как се е чувствал пред колегите си.....За мен това беше по-голяма излагация от това, че той отиде и взе дъщеря си....Може би това имаш предвид, че ще му се върне....,Фарук прави и невъзможното да издържа цялото семейство....Хубаво, че Фарук няма да загуби работата си....която видяхме колко трудно  намери.....Сюрея се цупи, ама не е права....Това разбира се е  мое мнение и не ангажирам никого с него....

# 145
Ще постъпя като онзи съдия, който изслушвайки обвинението казал - Прав си! Изслушвайки защитата казал - Прав си! Секретаря се обадил и му казал: Не може и двамата да са прави. Съдията му отговорил - И ти си прав!
Сюрея сгреши, сгреши, че се обади само на леля си и само на нея е оставила гласово съобщение. Тя е дала координати къде се намира. От там нататък не мога да и припиша грешка, че е нямало обхват. Тя е права за себе си. Нищо че със стотинки е щяла да помогне, за нея тези стотинки са нещо. За фамилията нищо.
Фарук е напълно нормално да се разгневи, но... не намирам за напълно нормално да започне да бие. Разбира се, беше предизвикан от Адем, но това ли е начина да се саморазправяш. Даже и Сюрея да е била отвлечена от Адем, щеше ли да постигне нещо с този побой? Естествено, че не. Но и той е прав за себе си.
Да, Сюрея беше засегната, но когато осъзна какво е преживял Фарук, тя се усети и се извини. Извиненията в такъв момент не вървят, затова и Фарук леко я отблъсна от себе си. Само знам, че обидените не се извиняват, те искат на тях да им се извинят.
От ден първи на сериала до сега се набляга на артистичната личност Сюрея. Да, такива жени нямат място в конак, в който е в сила старата традиция. Артистите са от друго тесто. Не мога да ги обвиня, че са такива. Те имат други настройки. Но... има и нещо друго. Спомена се за феминизъм. Не харесвам това течение, особено в крайностите му.  Иначе нищо лошо, че и жената работи, само да не се стига до крайности, да се сравнява с мъжа. Другото е, че в природата на мъжа е, да укроти  жената. Нищо лошо в това, само да не се стига до крайности. Че от тези крайности се е стигнало до феминизма. Сюрея, такава каквато е трябва да бъде укротена. Никакви пеения, никакви свирения на цигулка. Или живот, какъвто го разказа на леля си в градинката, да си стои в къщи и да чака. Ама тя една интрига не може да завърти, като истинска жена. Я Ипек колко бързо се съвзе. Опитвала се да мълчи, но....
И накрая, според мен тази сцена е силно в синхрон със сцената на появата на дъщерята след години. Малко преди това дадоха малката Яз как гледа от столчето в колата. Едва ли не, още от ранно детство, тя е започнала да усеща егоизма на майка си. Може би, ако тогава сериала е имал рейтинг, са щели да продължат с непокорството на Сюрея, но уви... логиката много куца. Хем семейството много са я харесвали, хем убила свекърва си, хем била много двулична, по-точно с много лица.
Допускам, че Сюрея ще продължава да греши. Тя все още не може да проумее какво е това традиционно семейство. Тя много неща трудно ги проумява. Видяхме как леля Юлфет се присламчи към нея, че и загрижена - работа и предлага.

# 146
  • София
Какво да ви кажа... разсъждавам на база видяното, но и според вашата дискусия... В един спор винаги има поне две страни. В случая и двамата са прави за себе си, и двамата са добронамерени и загрижени един за друг. НО има нещо което не мога да приема - подобни изяснявания се правят вкъщи. ОК, притеснен е, бесен е, ситуацията му създаде и допълнителни грижи, но след като разбра къде са Сюрея и бебето, можеше да спести на жена си скандала пред публика - пред приятелите/колеги те и. Как само грабна бебето и хукна към колата без да каже и дума! За малко да си помисля, че ще я зареже там. Тя се извини, прегърна го, а той нея... почти. Много грозно.
От друга страна, Сюрея много добре знае, как би реагирал съпругът и. Ама, много добре знае. Знае, че я ревнува от работата и, въпреки нескопосаните опити да преглътне и приеме желанието и да пее... по-натам. Трябваше да му прати едно съобщение, особено след като установи, че телефонът няма връзка. `ми, излез отвън и напиши един sms, щом сте се уговорили да не се чувате днес. Толкова ли е сложно да се сетиш, че когато си обявил, че си на разходка в парка, а изчезнеш заедно с детето за няколко часа, че мъжът ти ще си изкара акъла, особено при ситуацията с Адем.
Адем, ах този Адем... няма такава гад. Страшен провокатор. Във всяка ситуация успява да намери начин да извърти нещата. В случая беше "Ни лук ял, ни лук мирисал.", но така бързо се възползва за да удари. И успя. Двоен удар нанесе на Фарук Боран - хем го скара с жена му, хем му създаде проблем с полицията. Дюшеш му дойде, а нещата се наредиха от само себе си. Браво! Даже и Дилара му отиде на крака. Браво, браво! Жалко, че пак няма да е щастлив от постигнатото.
Честно да ви кажа, донякъде му съчувствам. Емоционално осакатен, адски озлобен и винаги нещастен.
Лелята не мога да определя още харесвам ли я или не.

# 147
  • Плевен / София
Здравейте момичета,

Снощи гледах онлайн друг сериал и не се включвах в дискусията...Никой не е безгрешен, но Фарук много добре знаеше, че се жени за човек на изкуството....Сюрея макар и за жълти стотинки иска да помогне, не е като Ипек да трупа сметки от магазина на леля си...Разни хора,  разни идеали 😀

# 148
Добро утро Nature High BrightnessFlowers Four Leaf CloverCoffee

с първото кафе за деня....

Причината за страха на Фарук и в последствие гнева, не е работата на Сюрея, а стореното предишния ден от Адем....Да, изпусна си нервите и отговори на предизвикателствата на Адем....., а не трябваше да го прави....., защото Адем посъветван от лелята, точно това искаше......За жалост, Сюрея не осъзнава грешката си.....Тя продължава да казва "Исках да направя нещо добро, а излязох виновна...."
Както и да е....Стореното, сторено.....
По отношение на лелята, мисля, че Есма е права, да има такова отношение....За непостигнатите си мечти, Юлфет е обвинила Есма и е създала конфликт в семейството на брат си...Макар, той да се е отказал от сестра си и да е приел фамилното име на съпругата си, за да няма нищо общо със семейството си....у Февзи е останало едно съмнение, че Фарук не е негов син....Това е било причината да се появи извънбрачния Адем и предполагам, това съмнение е продиктувало отношението на бащата към Фарук, за което той разказа на Адем......
На този етап Юлфет е една интригантка като Къймет....Уж помага на семейството, а в същото време пречи....и така ще бъде до момента, когато разкрият тайната й връзка с Адем и личната  й тайна за смъртта на съпруга й.....

Любимата на Емир.....

# 149

Ани го направи, направете го и Вие!
Прекрасен ден Ви пожелавам!

Общи условия

Активация на акаунт