E. Petekkaya & A.Varlıer & Ö.Deniz & H.Şendil~нови и стари проекти и партньори~204

• 52 353
  • 736
  •   1
Отговори
# 150
Здравейте,момичета! HugCoffee

Благодаря на всички за споделеното! HugFlowers Bouquet

Спират сериала!Последен 5-ти епизод ще е на 15 юли! АТВ нямало да рискува!

Цитат
Грустное новость канал Atv решил закрыть сериал 😢😢💔💔

Съёмки сериала должны были начинать 15 августа ну канал Atv не ожидано решил завершить показ сериала, и есть новость что последняя 5 серия будет 15 июля и этим сделают финал

Хоть рейтинги были нормальные,
Ну большенство зрителей были против этого проекта,
и канал по этому боится рисковать

Хубав следобед! HugFlowers Hibiscus

# 151
  • Пловдив
Цитат
Освен това я изложи на нейната работа. Ще му се върне предполагам подобно.

Изложил я е казваш....Ами тя Сюрея, когато е ядосана нахълтваше в заседателната зала на холдинга по време на съвещания и ги прекъсваше....Тогава никой не казваше, че излага Фарук.....
В случая не мога да защитя Сюрея - феминистките подкрепи не са ми по вкуса....Винаги съм търсила справедливост....Фарук беше арестуван на работното си място.....Незнам как се е чувствал пред колегите си.....За мен това беше по-голяма излагация от това, че той отиде и взе дъщеря си....Може би това имаш предвид, че ще му се върне....,Фарук прави и невъзможното да издържа цялото семейство....Хубаво, че Фарук няма да загуби работата си....която видяхме колко трудно  намери.....Сюрея се цупи, ама не е права....Това разбира се е  мое мнение и не ангажирам никого с него....

Да, това е по-голяма "излагация" с ареста, но той е пряко виновен. Фарук е силен, когато е себе си. Когато реагира като Фикрет, импулсивно, без да знае, става ей така. Сюрея длъжна ли е да го информира навсякъде , където отиде с детето през деня, длъжна ли е да му иска разрешение дали да работи, а и да следи дали има обхват телефонът на всяка цена? Тя също го изложи нахълтвайки в офиса му. Те просто са "дупе и гащи", но понеже говорим за този случай, не подкрепям Фарук, той действа на база паниката в главата си, а не на база реална заплаха.

Някой беше писал по-горе защо Сюрея не се пази повече и като бременна, и сега като е с бебето. Ами това е нейната работа, тя това е учила и с това си изкарва хляба, пее, свири, записва. Мисля, че по-скоро я ратоварва и я кара да се чувства себе си, докато не се появи смръщения поглед на Фарук, с типичния турчин в кръвта си.

# 152
Добро утро Hug

Цветно и приятно да ви е днес Flowers Hibiscus

Нямам голямо желание да продължа да коментирам случката с последствията от недоразумението, което се получи....Думите на Сюрея "Исках само да помогна, но излязох виновна..." показват, че Сюрея и не само тя, не иска да разбере за какво иде реч.....
Значи докато Дилара разговаря на обществено място със съпруга си, Сюрея и Осман я охраняват.....защото Адем е непредвидим.....Но Фарук нямаше защо да се тревожи, че Сюрея изчезна с часове с дъщеря им....и никой не знае къде е.........и то на следващия ден, когато Адем я задържа в сладкарницата до появата на Фарук и Дилара....
Клер  имаше много хубав пост за любимите балони на Сюрея.....И сега тези балони отново се появиха.....

Злати мерси за инфото за спирането на сериала с участието на Еркан Hug

Нови снимки на Хатидже....

Много е пораснал Джан.....

# 153
  • Плевен / София
Здравейте момичета,
"Най-хубавото нещо, което може да ти се случи, е да имаш до себе си човек, който ще продължи да те търси, дори когато самия ти си загубил себе си."РобертоПелико
Ани, благодаря за кафето и пожеланието ❤

Сюрея си е непоправима за някои неща.😀

# 154
Здравейте,момичета! Hug

Ани Hug Гости Hug,благодаря за кафето,закуската и пожеланията!

Приятен слънчев петък! Flowers HibiscusFlowers Four Leaf Clover

# 155
Добро съботно ветровито утро Hug

Чакам ви с кафето Coffee

Гости Hug Злати Hug

Адем е голям мрънкач....Все някой друг му е виновен....Майка му го започнала, Дилара го довършила....Вярно е, че майка му го е лъгала, но той не можа да се отърси от зависимостта й, дори и след като разбра от писмото на баща си....В нейна памет, отмъсти на семейство Боран.....И какво постигна.....Едно нищо.....Има конак, но живее сам като скот. Думите на Фарук, че ще остане сам, се оказаха пророчески....Не знам на какво се е надявал Адем....Може би, че както винаги и сега Дилара ще продължи да го подкрепя и защитава....Да, ама не.....Вече и Дилара видя истинското му лице......
Не съм сигурна дали съм права, но мисля, че Дилара продължава да обича Адем.....че се раздели с него и го излъга за бебето, заради стореното от Адем на семейство Боран.....
Не мисля обаче, че Адем е влюбен в Дилара...макар, че казва, че в живота  си е обичал само две жени - майка му и Дилара....В нея Адем вижда майка си.....Много наивен се оказа Адем пред жените в живота му....Майка му го е лъгала и той сега много бързо повярва на Дилара, че няма бебе......Ще има просветление Адем, но ще видим какво ще стане......

Хубав ден и добро настроение HeartFlowers Four Leaf CloverNature High Brightness

# 156
Добро утро! HugHeart

Ани,идвам за кафето!Благодаря и за пожеланията! Hug

Минавам набързо,че съм с внучка-гостенка за 3 дни! Simple Smile

Приятна събота! HugFlowers Four Leaf Clover

# 157
  • Плевен / София
Здравейте момичета,
Ако можеш да отговориш на въпроса за причината на твоето съществуване, ще откриеш и смисъла на живота си.
Миндао

Слънчев уикенд, момичета! ❤

# 158
Здравейте, момичета!

Мама - Ан:  "...Не съм сигурна дали съм права, но мисля, че Дилара продължава да обича Адем.....че се раздели с него и го излъга за бебето, заради стореното от Адем на семейство Боран....."

Разбира се, че има връзка с това. Само, че тя се разочарова цялостно от Адем. Стореното към Боранови се явява като следствие от поведението и характера на този целия Адем, който разочарова Дилара. Част от цялото. Доказателството е в думите му, разсъжденията му, и както казах поведението му, когато се срещнаха двамата в кафенето. Уж да поговорят, но той показа с всичко, че няма и наченки на просветление, камо ли на поправяне.  И допускам, че Дилара точно в този момент й хрумна да го излъже за прекъснатата си бременност. Разбра, че е безсмислено.

Що се отнася до чувствата помежу им, да, Дилара си го обичаше. Адем също не беше безразличен. Но той не беше дорасъл за любовта. След толкова много години живот с това чудовище, майката,  му трябва време да поживее с някой друг човек до себе си, за да могат не само да поникнат, но и да се развият семенцата на доброто, на нормалното.  С Дилара му беше началото, "генералната репетиция".  По-нататък следва надграждането.

Хубава събота и неделя.

# 159
Преди време писах за зрелите и все още незрелите типажи хора. Всъщност, колкото и да е зрял един човек, той все още има какво да учи, но той учи – наблюдава и продължава да израства. А какво е израстването – да се вижда реалността такава, каквато е, за сметка на илюзиите, които намаляват.
При голяма част от незрелите има огромна съпротива да се учат, да виждат реалността. И когато реалността ги удари, те виждат виновника извън себе си, не в собственото си невежество, а в злите помисли на другите.
Два ярки персонажа на незрели хора в сериала са Адем и Фикрет. В предишния пост споменах и други, но сега ще се спра на Адем. Този тип хора виждат причинителите на проблемите си, винаги извън себе си – винаги. Видяхме как Адем разказа на Дилара защо е постъпил така. Той едва ли не е бил в услуга на Фикрет. Фикрет го помолил да му помогне, да срине Фарук. Видите ли, никога не е имал такава помисъл, но Фикрет…. Неговият принос е бил само да му помогне. Дилара не се сети да го попита – “Добре, след като си искал да помогнеш на Фикрет, защо направи така, че той да бъде потърпевш и да влезе в затвора? Стана така, че никой не посочи Фарук като виновник, а всички видяха, вината на Фикрет.“ Но даже и да му беше казала това, Адем щеше да намери начин да се измъкне. На този етап с него е трудно да се говори за реалността. Той знае само едно. "Знаете ли какъв ми е бил живота, знаете ли тези хора какво направиха с майка ми и мен?" А никой, никой от цялото семейство не си е мръднал пръста да му навреди. Слепота, безкрайна слепота.
Психоложката доста се измъчва с него, но такава е работата на психолозите, колкото могат, да помогнат на слепите да прогледнат. Заблудата на много от ходещите при психолог е, че приноса му е, да им помогне да бъдат щастливи. Но когато започват да проглеждат реалността, вместо щастие, ги връхлита гняв. Години наред живели в заблудите си, че светът е виновен, а в един момент започват да прозират, че да… светът и хората в него им нанасят удари, но основният принос за тяхното нещастие се корени в тях самите. Как да обърнат мисленето си от насоката – ТЕ са виновни, в насока и АЗ съм причинител? Та тези, които обвиняват другите за техните несгоди са винаги невинни, те са жертви, те са горките. Психоложката много добре каза – Тук не търсим Виновни.  Психологията не е да се търси вина, а да помогне на пациента да спре да обвинява. Тя е в думите на психоложката: “Ако вие не се промените, светът  няма да се промени.“ Обвинението никога не е помагало за развитието, то е разрушително. И аз правя разлика между грешка и вина.
А дали Адем е влюбен в Дилара? Не мисля. А и не съм забравила как започна връзката им. Не от любов, тя му беше средство да се домогне до Боран. С времето се привърза към нея, но до последно не показа влюбеност. Средство беше и да му роди дете. Дилара искаше да има мъж до себе си, както Сюрея намери любовта в живота си. Затова и си затваряше очите, за неговата същност. И двамата се привързаха един към друг и двамата ще страдат от раздялата. Дилара може би повече, защото любовта и семейството бяха нейната цел, а винаги има надежда за любовта, даже и когато няма признаци за нея, даже и когато се види истинското лице на партньора – надеждата е много силна, особено когато ни навестява за любовта. Адем загуби в нейно лице, средството за постигане на целите си. Тя вече не му трябва. Отмъсти на семейство Боран, тя “махна“ детето.
За малко да пропусна червените балони на Сюрея. Видях, че тя ги гледа по различен начин от преди. И… взе ги от кошчето на дъщеря си, и ги пусна навън. Не знам дали сценаристите са вложили същия умисъл, който видях, но за мен Сюрея започва да проглежда.
И да, за мен тя точно това искаше да направи – добро за семейството, разбира се чрез любимото и занимание, да свири. И за това прибързано нейно решение допусна грешка. Но… се забеляза само грешката, беше люто обвинена за грешката си, не получи една блага дума, за желанието си да бъде в услуга. Напротив и за това беше обвинена – за едни стотинки.

# 160
  • София
Скрит текст:
Преди време писах за зрелите и все още незрелите типажи хора. Всъщност, колкото и да е зрял един човек, той все още има какво да учи, но той учи – наблюдава и продължава да израства. А какво е израстването – да се вижда реалността такава, каквато е, за сметка на илюзиите, които намаляват.
При голяма част от незрелите има огромна съпротива да се учат, да виждат реалността. И когато реалността ги удари, те виждат виновника извън себе си, не в собственото си невежество, а в злите помисли на другите.
Два ярки персонажа на незрели хора в сериала са Адем и Фикрет. В предишния пост споменах и други, но сега ще се спра на Адем. Този тип хора виждат причинителите на проблемите си, винаги извън себе си – винаги. Видяхме как Адем разказа на Дилара защо е постъпил така. Той едва ли не е бил в услуга на Фикрет. Фикрет го помолил да му помогне, да срине Фарук. Видите ли, никога не е имал такава помисъл, но Фикрет…. Неговият принос е бил само да му помогне. Дилара не се сети да го попита – “Добре, след като си искал да помогнеш на Фикрет, защо направи така, че той да бъде потърпевш и да влезе в затвора? Стана така, че никой не посочи Фарук като виновник, а всички видяха, вината на Фикрет.“ Но даже и да му беше казала това, Адем щеше да намери начин да се измъкне. На този етап с него е трудно да се говори за реалността. Той знае само едно. "Знаете ли какъв ми е бил живота, знаете ли тези хора какво направиха с майка ми и мен?" А никой, никой от цялото семейство не си е мръднал пръста да му навреди. Слепота, безкрайна слепота.
Психоложката доста се измъчва с него, но такава е работата на психолозите, колкото могат, да помогнат на слепите да прогледнат. Заблудата на много от ходещите при психолог е, че приноса му е, да им помогне да бъдат щастливи. Но когато започват да проглеждат реалността, вместо щастие, ги връхлита гняв. Години наред живели в заблудите си, че светът е виновен, а в един момент започват да прозират, че да… светът и хората в него им нанасят удари, но основният принос за тяхното нещастие се корени в тях самите. Как да обърнат мисленето си от насоката – ТЕ са виновни, в насока и АЗ съм причинител? Та тези, които обвиняват другите за техните несгоди са винаги невинни, те са жертви, те са горките. Психоложката много добре каза – Тук не търсим Виновни.  Психологията не е да се търси вина, а да помогне на пациента да спре да обвинява. Тя е в думите на психоложката: “Ако вие не се промените, светът  няма да се промени.“ Обвинението никога не е помагало за развитието, то е разрушително. И аз правя разлика между грешка и вина.
А дали Адем е влюбен в Дилара? Не мисля. А и не съм забравила как започна връзката им. Не от любов, тя му беше средство да се домогне до Боран. С времето се привърза към нея, но до последно не показа влюбеност. Средство беше и да му роди дете. Дилара искаше да има мъж до себе си, както Сюрея намери любовта в живота си. Затова и си затваряше очите, за неговата същност. И двамата се привързаха един към друг и двамата ще страдат от раздялата. Дилара може би повече, защото любовта и семейството бяха нейната цел, а винаги има надежда за любовта, даже и когато няма признаци за нея, даже и когато се види истинското лице на партньора – надеждата е много силна, особено когато ни навестява за любовта. Адем загуби в нейно лице, средството за постигане на целите си. Тя вече не му трябва. Отмъсти на семейство Боран, тя “махна“ детето.
За малко да пропусна червените балони на Сюрея. Видях, че тя ги гледа по различен начин от преди. И… взе ги от кошчето на дъщеря си, и ги пусна навън. Не знам дали сценаристите са вложили същия умисъл, който видях,
... но за мен Сюрея започва да проглежда.
И да, за мен тя точно това искаше да направи – добро за семейството, разбира се чрез любимото и занимание, да свири. И за това прибързано нейно решение допусна грешка. Но… се забеляза само грешката, беше люто обвинена за грешката си, не получи една блага дума, за желанието си да бъде в услуга. Напротив и за това беше обвинена – за едни стотинки.
Да, точно така е.
Тя отдавна ясно им даде да разберат, че независимо от всичко ще продължи да пее/свири. Сигурна съм, че ще го постигне, а на семейството ще им се наложи да го преглътнат. Така и трябва.

Персонажът на Фарук ми е любимец, но напоследък почва да ме дразни все повече... чак и от бебето да я ревнува. ... макар и казано под формата на нескопосана шега...
Иначе много му се събра, да.

Този сезон не ме грабва така, както първите два. Нещо пресолиха манджата.

# 161
По едно време се сетих за танца, който описваше психоложката, но нямаше как да пусна втори коментар, а първият и без това си беше много дълъг. Тя даде този пример във връзка отношението на Адем и Дилара, но аз ги обърнах към Фарук и Сюрея.
За разлика от първата двойка, любовта между тях е силна и тя ще спасява много от недоразуменията им. Но, “Отношенията винаги са двустранни“ и бих добавила – Само любов не стига…. Сюрея много обича да свири на цигулка и да пее. И какво направи Фарук – едностранно развали това макар и негласно, но явно споразумение. Защо споразумение, защото той знаеше това от началото на тяхното познанство, и не я предупреди – „станеш ли моя съпруга, забрави за цигулката и пеенето.“ Да, той има право, традицията така повелява. Певица и семейство Боран са несъвместими. Истината е, че Сюрея не беше наясно с правилата на това семейство, а Фарук беше наясно с нейната професия.  Но, ако не следва и нейното желание, ако непрекъснато се инати да е на неговото, недоразуменията няма да стихнат. Как се изтръгва от човек, важна част от същността му?
Цитат
Този сезон не ме грабва така, както първите два. Нещо пресолиха манджата.
В този сезон самите създатели на сериала малко са се пообъркали. Може би в тази насока е било предвидено да бъде сюжетът на изоставеният сценарий и недоволната дъщеря. Децата са винаги потърпевши и е естествено дъщерята да не може да прости на майка си, а да обича баща си. Особено, ако майка и беше продължила да следва пътя си, в противоречие на цялото семейство. Така за нея бащата остава като символ на семейството, а майката като символ на изявата на сцена.

# 162
  • София
А, и аз пропуснах да добавя... дали се очертава нова линия лични отношения - между Адем и асистентката на лелята?!

# 163
А, и аз пропуснах да добавя... дали се очертава нова линия лични отношения - между Адем и асистентката на лелята?!
       И аз си мисля същото. Жалко, че се разпада връзката с Дилара, но тя явно не вярва вече във въможността за промяна към добро при него. А и Есма я накара да се чувства отговорна за поведението му.

# 164
Привет момичета Hug
С удоволствие изчетох всички коментари......
Наистина в началото има объркване в екипа, но скоро това ще се промени. Необходимо е малко търпение....
На първо време може би новите герои не се приемат, но те ще изиграят много съществена роля....
Юлфет ще вземе в свои ръце отмъщението към омразната си снаха....Ще се изясни 40 годишен въпрос, но няма да е в нейна полза.....Есма ще излезе с гордо вдигната глава.....
Между Адем и Гюнеш ще се получи топла връзка и ще видим как ще стане това.....Ще научим още за миналото на Гюнеш и от къде се познават с тейзето Санем....
Скрит текст:
На мен лично повече ми харесва връзката на Адем и Гюнеш, отколкото Адем-Дилара.....В началото изобщо не харесах Гюнеш - оприличих я като откачалка, но....те с Адем ще си паснат като гърне и похлупак.....Именно Гюнеш ще промени Адем......
Дилара също ще срещне друг мъж, който ще й даде един много важен урок....
Относно работата на Сюрея - пеене и свирене на цигулка, забелязвам и у зрителите нетърпение както у Сюрея....Всичко ще се подреди с времето....
Фарук още  ще бъде ангажиран с проблемите в семейството.....Ще има момент когато тези проблеми ще ангажират цялото му време и той дори занемарява връзката с Емир.....Но една постъпка на  Емир ще го накара да каже yeter - достатъчно и да се оттегли от управлението на фирмата, която му отнемаше цялото време и пренебрегваше жена си и децата си....
А до тогава все пак някой трябваше да се грижи за малката Яз.....и разбира се това е Сюрея....Тя отново ще има школа, но ангажиментите й са по-малки......
Едва след като Фарук започне свой бизнес и не е ангажиран с фирмата, Сюрея ще изпълни мечтата си да пее.....
Не е ли така и в реала.....Когато единият от съпрузите е ангажиран със сериозен бизнес, другия изостава в своето развитие.....
Скрит текст:
Това съм го изпитала на собствен гръб, но в никакъв случай и никога не съм съжалявала....Със съпруга ми бяхме колеги, завършихме заедно....След като завършихме сключихме брак, първо майчинство, след три години второ....Две деца, ясли, градини, детски болести, карантини, училище.....нямаше как да се развивам професионално - работила съм, но като редови служител....След като децата си стъпиха на краката, започнах да се изкачвам по стълбичката.....Но минаха 10-12 години....Това не ми попречи да бъда добър професионалист и ценен кадър в моята област....Всеки човек трябва да подреди приоритетите си....За всичко има време.....Може би разсъждавам старовремски, но първата и най-отговорна задача на жената е да бъде майка и след това всичко останало.....
Затова ми идва малко в повече, че Сюрея периодично изпада в дупка, че й липсва сцената и пеенето.....
По-късно ще видим, че Сюрея е била нежелано дете, именно заради работата на родителите й.....Всички спомени на Сюрея за майка й и баща й са нейна измислица......

Общи условия

Активация на акаунт