E. Petekkaya & A.Varlıer & Ö.Deniz & H.Şendil~нови и стари проекти и партньори~204

• 52 361
  • 736
  •   1
Отговори
# 165
Може би разсъждавам старовремски, но първата и най-отговорна задача на жената е да бъде майка и след това всичко останало.....
Не приемам това като старовремско мислене. Това е заложено в природата на майката. Защото има жени, които нямат възможност или желание да отгледат деца. Приела съм, че това е техен избор. Независимо какви последствия биха преживели от този си избор.
Цитат
Затова ми идва малко в повече, че Сюрея периодично изпада в дупка, че й липсва сцената и пеенето.....
Всеки си изпада периодично в някаква дупка. Сюрея не е ангел, това да и е недостатъка. Вече споменах за артистичните среди. Те са устроени по друг начин. Те не са прагматични по отношение на семейство, деца. В реала, децата на артистите и певците, които ни доставят удоволствие с участието си във филми или на сцената, много рядко израстват благодарни към родителите си, особено към майките си.
Цитат
По-късно ще видим, че Сюрея е била нежелано дете, именно заради работата на родителите й.....Всички спомени на Сюрея за майка й и баща й са нейна измислица.....
Нейна измислица или фантазия? В смисъл, наясно ли е, че родителите и не са я желали, и си е измислила някакъв сценарий, или по детски е потиснала реалността, а на нейно място си е изградила фантазия за страхотните родители. Много от децата имат способност да потискат и да забравят напълно неприемливи за тях събития и отношения.
Както Адем си е изградил един фантазен образ на любящата и всеотдайна за детето си майка.

# 166
Цитат
Нейна измислица или фантазия? В смисъл, наясно ли е, че родителите и не са я желали, и си е измислила някакъв сценарий, или по детски е потиснала реалността, а на нейно място си е изградила фантазия за страхотните родители. Много от децата имат способност да потискат и да забравят напълно неприемливи за тях събития и отношения.

Не мога да кажа дали е измислица или фантазия...
Когато Есма беше в много тежко състояние от болестта, след смъртта на Гарип и Фарук откри ресторант с името на ресторанта на родителите й..... Сюрея започна да сънува един и същи сън всяка нощ...Някакви неясни спомени се явяваха в съня й....Тя разговаря с леля си и намери една жена, която се е грижила за нея когато е била малка....От тази жена Сюрея разбра, че родителите й са работили в ресторанта почти денонощно...Сюрея не веднъж е заспивала там, като са събирали столове и са й правили легло....Родителите й са живяли на квартира в тази жена....Започнали са да оставят често Сюрея в къщата и жената и сина й са се грижили за детето....Когато е станала катастрофата в колата са били майката, бащата и лелята на Сюрея. Родителите й са загинали, а лелята е останала жива....След катастрофата лелята продава ресторанта, взема Сюрея и заминава за Истанбул.....Тази жена даде една кутия, която е принадлежала на майката на Сюрея. В кутията имаше дневник. В него Сюрея прочете, че майка й е съжалявала, че е забременяла, това щяло да попречи на работата им....Имаше и други неща, които Сюрея научи от този дневник....А от жената научи, че леля й е била в колата когато са катастрофирали - факт, който Санем го е крила от племенницата си, както е крила, че тя е била причина родителите й да загинат.....
Не мога да преценя едно 5-6 годишно дете, дали си е измислило историята с любящите родители, или си е фантазирала....

# 167
Цитат
Не мога да преценя едно 5-6 годишно дете, дали си е измислило историята с любящите родители, или си е фантазирала....
Неправилно или по-точно непълно съм задала въпроса си. От отговора ти ми стана ясно, че това са фантазии и за да съм по-точна фантазми (несъзнавана фантазия). Тези фантазми се изграждат точно в ранно детство, когато детето не може да приеме действителността и я коригира чрез тях, така че да е удовлетворено. Вече ми е ясно защо съм определила Сюрея като човек живеещ в измислен свят. Вече са ясни и балоните, които постоянно ги свързват с нея. Точно затова голяма част от действията и са детински, наивни. Събуждането на Сюрея, би трябвало да започне след като се запознае с истината за родителите си.
Ако е измислена историята, това е съзнателна лъжа, но фантазмите - са несъзнателни - пак лъжа, но неосъзната.

# 168
Добро утро

Заповядайте на кафе, аранжирано с любимите на Криси слънчогледи Flowers Sunflower

Claire100 благодаря за разясненията - за мен са много полезни Hug

Цитат
Вече споменах за артистичните среди. Те са устроени по друг начин. Те не са прагматични по отношение на семейство, деца. В реала, децата на артистите и певците, които ни доставят удоволствие с участието си във филми или на сцената, много рядко израстват благодарни към родителите си, особено към майките си.

Точно тук ми се получава противоречието. От една страна Сюрея е загрижена за единението на семейството, от друга страна, всеки може да я срещне, да й каже пет приказки, че фарук е турчин и не й разрешава да пее и тя да спретне скандал.....В някои моменти, Сюрея изобщо не отчита рисковете, макар, че живота й предложи да преживее  загубата на  първото си дете.....Сигурно това не беше случайно.....

Понесох много критики, че Сюрея ми е любимка и не я критикувам....Да любимка ми е, но когато допуска грешки според мен, не й спестявам нищо....И аз като Есма бих казала същото и на дъщеря си......Виж на снаха си....мисля, че няма да й го кажа, защото няма да ме разбере правилно.....

Хубав ден на всички HeartFlowers Four Leaf CloverNature High Brightness

# 169
Добро утро! HugFlowers Hibiscus

Ани Hug

Приятна неделя! Flowers Four Leaf CloverFlowers Cherry Blossom

# 170
Здравейте,

Съвсем накратко да се изкажа за постъпката на Сюрия. Да, тя е права да иска да работи.  но в случая тя искаше само да подпомогне семейството. Трябваше да намери категоричен начин съпругът й да разбере къде е. Има и други телефони. Пред вид ситуацията реакцията на Фарук е обяснима. А и той е на предела на силите си. Съвсем не е  уместен моментът да се водят спорове кой колко е прав или крив. Единият момент е по - обхватен. Тежката ситуация, в която се намира цялото семейство. Фарук води най-адекватна и допломатична битка. Дори и за да изхрани това семейството. Фикрет непрекъснато прави гафове, които могат да доведат до нови сривове на същото това семейство. И след цялото това напрежение, Фарук се връща  изтрещял от умора,  иска да поспи, казва го на Сюрея. Но тя продължава да настоява да говорят. Добре, че се осъзна и спря. Иначе Фарук щеше да избухне. И разбираемо. Не казвам, че разговорът не трябва да се състои. А да се отложи във времето. За сутринта, примерно.  Това е турски сериал, за широката им публика. Но  не надценява народопсихологията им, че жената трябва да е удома само. Всъщност такава е народопсихологията на съседите. /А само тяхна ли?/ Да, Фарук не се сеща да й каже, че няма да свири повече. В този техен свят това се подразбира. И въпреки това, Фарук подпомага Сюрея в школата. Т.е. не е въпросът по принцип да не пее и свири. А и Сюрея не е певица и цигуларка от класа, с големи изяви на сцената , от които би било кощунство да се оттегли. Това е сценарий, но ние си разсъждаваме по принцип. Лично аз винаги търся и нюансите в цветовете. Не деля хората на черни и бели. Не че няма такива. Едните и при някоя и друга проява на доброта си остават лоши, зли хора. Други пък са добри до глупост. Не че не са узрели. Когато човек е добронамерен и добър, той си е такъв. Не е до незрялост.

Горните ми разсъждения не ги свързвам с никакви феминистични, антифеминистични  или консервативни възгледи. Опитвам се да бъда обективна и справедлива най-вече към ситуацията. А не към единия или другия герой. Каквито и възгледи и развитие има и ще има в този свят,  мъжът си е мъж, жената си е жена. И няма знак за равенство между тях.

Благодаря за слънчогледите! Те са любими на малката ми дъщеря. Разбира се и мои. Доколкото си спомням  преди години пусна нова тема  със слънчогледи точно на рождения  й ден.  А аз много харесвам маргаритките! Злати май също. Защото често ги пуска.

Хубава неделя!

Последна редакция: нд, 05 юли 2020, 11:19 от ORS/KRISI

# 171
  • Плевен / София
Здравейте момичета
Благодаря на всички за споделеното....
"Всички си имаме своите машини на времето. Някои ни отвеждат назад, те се наричат спомени. А други - напред, те се наричат мечти."Джеръми Айрънс
Надявам се и спомените и мечтите ви, да ви носят само радост и усмивки....

# 172
Добро утро Flowers Hibiscus

Прекрасен понеделник и успешна нова седмица Hug

Злати, Гости, Криси благодаря за споделеното Hug

Цитат
Съвсем накратко да се изкажа за постъпката на Сюрия. Да, тя е права да иска да работи.  но в случая тя искаше само да подпомогне семейството. Трябваше да намери категоричен начин съпругът й да разбере къде е. Има и други телефони. Пред вид ситуацията реакцията на Фарук е обяснима. А и той е на предела на силите си. Съвсем не е  уместен моментът да се водят спорове кой колко е прав или крив. Единият момент е по - обхватен. Тежката ситуация, в която се намира цялото семейство. Фарук води най-адекватна и допломатична битка. Дори и за да изхрани това семейството. Фикрет непрекъснато прави гафове, които могат да доведат до нови сривове на същото това семейство. И след цялото това напрежение, Фарук се връща  изтрещял от умора,  иска да поспи, казва го на Сюрея. Но тя продължава да настоява да говорят. Добре, че се осъзна и спря. Иначе Фарук щеше да избухне. И разбираемо. Не казвам, че разговорът не трябва да се състои. А да се отложи във времето. За сутринта, примерно.  Това е турски сериал, за широката им публика. Но  не надценява народопсихологията им, че жената трябва да е удома само. Всъщност такава е народопсихологията на съседите. /А само тяхна ли?/ Да, Фарук не се сеща да й каже, че няма да свири повече. В този техен свят това се подразбира. И въпреки това, Фарук подпомага Сюрея в школата. Т.е. не е въпросът по принцип да не пее и свири. А и Сюрея не е певица и цигуларка от класа, с големи изяви на сцената , от които би било кощунство да се оттегли. Това е сценарий, но ние си разсъждаваме по принцип. Лично аз винаги търся и нюансите в цветовете. Не деля хората на черни и бели. Не че няма такива. Едните и при някоя и друга проява на доброта си остават лоши, зли хора. Други пък са добри до глупост. Не че не са узрели. Когато човек е добронамерен и добър, той си е такъв. Не е до незрялост.

Hands Plus1

Снощи бяха пуснали във фейса 172 български епизод....Предстои да го видим през седмицата....Фикрет продължава да върши глупост, след глупост....Фарук, въпреки, че има много служебни ангажименти, тича да спасява положението.....Една изпусната реплика от Фикрет, изуми Фарук......
Честно....чудя се как Фарук издържа на цялото това напрежение....
Всеки човек има предел на търпимост....Явно, че при Фарук този праг е много висок.....

Гифчета от промото на трети сезон, които няма да видим в епизодите....

# 173
Здравейте,момичета! Hug

Ани,благодаря за кафето,гифчетата и пожеланията! Hug

Гости,за сладичкото от вчера! Hug

Цитат
А аз много харесвам маргаритките! Злати май също. Защото често ги пуска.
Криси,аз повече обичам лилиум,но често пускат колажите с пожелания с маргаритки!Но и тях харесвам!
Скрит текст:

Снощи се раздадоха наградите ''Златните пеперуди''

За най-добър сценарий наградата получи СЦ на ИН-Дениз Акчай Катъксъз!Честито! Hands Plus1

Приятен ден и лека седмица! Flowers HibiscusFlowers Four Leaf Clover

# 174
  • Плевен / София
Здравейте момичета
Благодаря за кафето и пожеланията - Ани, Злати
"Доброто направено тайно, се възнаграждава явно." Японска мъдрост
..........
Снощи се раздадоха наградите ''Златните пеперуди''

За най-добър сценарий наградата получи СЦ на ИН-Дениз Акчай Катъксъз!Честито! Hands Plus1

# 175
Злати, ГостиHug
Много се радвам, че Невестата е спечелила наградата - колкото и пропуски да има сценария, сериала е много добър Hands Plus1

Нова снимка на Ози.....

ПП - допълвам поста си....

Много е проклета Юлфет.....И тя като Адем все търси вина в другите....
Струва ми се, че правилно съм си изградила историята за Февзи и връзката му с Рейхан....и появата на Адем....Така, че Адем не е най-големия брат....А и Рейхан е имала връзка с женен мъж....Така, че Адем няма какво да се пеняви, Есма не е отнела любимия на майка му....
Къймет е много подла жена....Била дошла да види внуците си и пристига с "елита" на Бурса.....Поздравления за Есма - държа се много достойно....
Сега предстои да видим какви ще ги свършат Фикрет....и Ипек разбира се....Тя е същата кодошка като майка си.....

Последна редакция: пн, 06 юли 2020, 21:25 от MAMA-AN

# 176
Приятна новина за сценария. Напълно заслужена награда!

За прага на търпимост на Фарук -  нормален за един истински, образован, умен и интелигентен мъж. По пронцип мъжете са устроени да носят по-голям товар на стрес. Е да, товарът е по-голям от нормалното. А Фикрет - само половата му принадлежност е мъжка. Никаква търпимост. Да не влизам в анализи. Ето и в тазвечерната серия. Чу нещо и веднага го прие за истина. Няма да помисли, да поразсъждава... Е, слава Богу въздържа се, не се издаде. После нали правеше ДНК тест? Спомням ли си добре?

Йозджан съвсем побелял!

Хубава вечер!

# 177
  • Плевен / София
Здравейте момичета,

Да ви върви по вода....😘

# 178
Добро утро Hug
Днес се успах и се радвам, че Гости ни е приготвила кафето Coffee
Приятна новина за сценария. Напълно заслужена награда!

За прага на търпимост на Фарук -  нормален за един истински, образован, умен и интелигентен мъж. По пронцип мъжете са устроени да носят по-голям товар на стрес. Е да, товарът е по-голям от нормалното. А Фикрет - само половата му принадлежност е мъжка. Никаква търпимост. Да не влизам в анализи. Ето и в тазвечерната серия. Чу нещо и веднага го прие за истина. Няма да помисли, да поразсъждава... Е, слава Богу въздържа се, не се издаде. После нали правеше ДНК тест? Спомням ли си добре?

Йозджан съвсем побелял!

Хубава вечер!

Криси - Фикрет не се издаде сега....Но такъв "удар" ще нанесе на Фарук , че свят ще му се завие....
Започвам да се чудя....Мъж, женен с две деца....не е първа младост....Върви от една беля към друга....Казваш че веднага прие за истина казаното от Юлфет....Ами ако Фарук не е син на Февзи, то тогава Фикрет е първородния син в семейството.....
Същите вълнения ще има и Ипек.....Ще видим какво пък ще направи тя.....за да има черно на бяло, че Фарук не е Боран, а е Селимер......

Ози е станал много рус Joy но пък след 3-4 месеца карантина в Турция, изглежда не е качил грам в теглото си....Дори ми се вижда отслабнал....Това означава, че е изключително дисциплиниран човек.....

Хубав ден и бъдете здрави HeartFlowers Four Leaf Clover

# 179
Добър ден! Hug

Гости Hug Ани Hug

Почерпете се послучай Денят на шоколада...Wink
Скрит текст:

От официалната страница на сериала "ИН" в ЮТуб....
Песента Başını Göğsüme Sakla Sevgilim в изпълнение на Аслъ Енвер.

Приятен следобед! Hug

Общи условия

Активация на акаунт