СЕДМИ клас 2019/2020 - Първа изпитна седмична тема - (15.06 - 21.06)

• 97 753
  • 2 346
  •   1
Отговори
# 1 500
  • София
Аз не разбрах много драмата с преразказа. Младежът беше на курс при г-жа Михайлова и за него текстът беше непознат. Не го е правил или чел преди това.
За кърлежите нещо наскоро майка ми обясняваше, че трябвало да се бие тетанус, ако при ваденето се скъса и част остане в тялото. Не знам колко е медицински обосновано.

# 1 501
# 1 502
Аз мисля че ако е помагало не е чак драма, но аз разбрах за учебна тетрадка използвана в училище...

# 1 503

Извинявам се, че в два поста, но не мога да се справя с новия телефон. Миналата година е бил 7 клас синът ми, не зная сега дали пак се ползват тези тетрадки. Но е факт, че е от тетрадка за робота в клас

# 1 504
Драмата с преразказа е, че текстът е публикуван в учебна тетрадка по БЕ на Просвета. Не в някакъв си сборник, не това, че в някоя школа е даван. Толкоз пък да няма текстове, които да не са по одобрените учебни помагала.

# 1 505
  • София
Ще излязат с номера, че задачата е друга...

# 1 506
  • софия
Като са одобрявали съдържанието на УТ и на теста са спали.
Няма да има година без издънки.

# 1 507
Може да е друга задачата, но текстът е познат, а регламентът на НВО е преразказ на непознат текст.

# 1 508
Объркали са се леко, и са направили непозната текстова задача по математика, вместо по литература Joy

# 1 509
Аманда, имала съм доста срещи с кърлежи и ще обобщя: ако главата е останала, мястото ще забере и ще я изхвърли като чуждо тяло. Това не е опасно. Ваксина  срещу тетанус вече не слагат. Изследват животинката дали е преносител на болест. Ако това не може да стане, след един месец се изследва кръв на ухапания човек за антитела. По-рано няма формирани антитела и изследването е безсмислено.Към Центъра за заразни и паразитни болести на бул. Мадрид - до някогашното кино "Левски" - при статуята на майката с децата има кабинет, в който се извършат всички тези изследвания. Платени са. При нужда се изписва АБ. Успех!

# 1 510
И по-лошото е, че е познат САМО на една част ученици, тези които учат по тази тетрадка. Пак една равнопоставеност...

# 1 511
Текстът не е точно същият като в НВО.

# 1 512

И е преразказван. Моля, не се възмущавайте много от "графичното оформление"!

# 1 513
Aми да си знаят тия учители, трябва да се избират политкоректните помагала. Задачата пак от името на Досьо, отличници!

# 1 514
  • Пловдив
Текстът не е точно същият като в НВО.
именно...синът ми каза, че са правили преразказа в час, но на друг откъс от произведението.

Общи условия

Активация на акаунт