СЕДМИ клас 2019/2020 - Първа изпитна седмична тема - (15.06 - 21.06)

• 97 745
  • 2 346
  •   1
Отговори
# 1 485
  • София
Според мен да изчакаме малко, че някои хора не правят разлика между помагало и учебна тетрадка. Да не се окаже филмът съветски, а не шведски... Редактирам се: горното си е баш учебна тетрадка... Ако някой провери текста ще знаем със сигурност.
Вчера успяхме с ММ да убедим набора, че предполагаеми 78т са си съвсем ок. Говорихме и за физиката в НПМГ - ще се яви все пак, въпреки смяната на първото желание към японски. С баща му си направиха план за преговор. По 2 часа физика и по 2 часа рисуване на фигури на ден. Та за нас маратона продължава, но много по-лежерно. А най-важното ми е, че отново видях усмивката му  Simple Smile

Последна редакция: чт, 18 юни 2020, 07:26 от green_dawn

# 1 486
О, това с усмивката е страхотно. Нашите са 5 момиченца по-близки. Вчера ходили да обядват заедно, после се забавлявали в един парк, после заваляло и отишли на гости на близначките. Прибрах си я към 8 и каза "Лошо ми е от смях!".
Така се радвам, че свърши този ад! Дано попадне в училище, което е наясно, че нво 10 клас няма никакво значение и спокойно може да се пропусне.

# 1 487
Мария, нашите в училище също са на "Мечо и Медунка". " Курс по математика" ли е този, за който пишеш?
Много кофти става това с обвързаностите с "Просвета". Тъкмо си мислех, че нещата в МОН изглеждат читави.
Седмокласникът винаги е имал един-двама близки приятели в училище, но той си е такъв, не допуска много хора до себе си. Най-добрите му приятели са съседчетата от квартала, с които е от бебе. Много са различни като интереси, но и много се обичат.
Не очаквам в ново училище да е различно

# 1 488
  • Отвъд алеята зад шкафа
Amanda.D да нямаш и ти третокласник от септември? Аз имам още една госпожица, отсега се чудя какво да правя с математиката. За тази година хорариумът й по БЕЛ е 224 часа, а по МАТ - 112. Има нещо сбъркано в системата и второто ми дете също ще мине през това! Някак или трябва да намеря време аз да се занимавам с нея, или да търся школа/учител. Иначе след няколко години ще й се падне задача с Иван и Стоян, и ще се повтори същото. Сега пак ще сме в месомелачката, но още от 3 клас!

Тази нощ спах спокойно, за първи път от много време. Не сме проверявали отговорите, нека имаме няколко дни блажено неведение.

# 1 489
  • София
Наборът си има двама авери от класа, с които са байк фенове. Очертава се, обаче, групичката им да се раздели, защото и тримата са се насочили към различни училища. Стискам палци и на тримата да успеят, защото са страхотни деца.

# 1 490
Аманда, да, Курс по математика пише.

Ох, наваксвам с новините. РУО са решили да популяризират професионалните паралелки и приканват директорите да предоставят списък кои известни личности са завършили професионални паралелки Simple Smile.

# 1 491
Добро утро и от мен! Надявам се да се върнем към нормалното състояние на темата днес! Оказа се, че ми е свършило кафето и сега ще чакам ММ да се върне от разходка и да се надявам да не забрави да купи Simple Smile

Вчера се побъркаха познати на моя син да го питат как се е справил на мат. За сега не сме проверили, ще видя до кога ще удържа. Ако знае, той ще си каже, такъв е...

Моят до преди ДО нямаше приятели от класа. Сега от висене на компа се заиграха онлайн с двама и се посближиха. Сетиха се Simple Smile

Последна редакция: чт, 18 юни 2020, 07:47 от MollyBy

# 1 492
  • София
Аз имам второкласник наесен Simple Smile За момента съм решила да натискам повече по математика, отколкото с големия. Малкото ми се струва по-математически ориентиран от батко си, но пък е много по-труден характер. Радвам се, че НВО за него е далече, лошото е, че замислените реформи означават да вложим същите усилия и в още няколко предмета. Но ще си позволя година - две релакс Wine Glass

# 1 493
Аз след девойката си давам ясна сметка, че децата ми определно не са добре по математика, но трябва да играем по правилата на системата, ако искаме да попаднем в добро училище.
Дребния ме тревожи, че върви назад от връстниците си във възприемането и се чудя дали можем да намерим подходящ учител, който да му помага в 4 клас да поддържа темпото по мат? С мен отказва да решава задачи, аз съм ужасен нервак.

# 1 494
Ох, намерил си е кърлеж в горната част на бедрото и накарал брат му да му го извади. И го изгорили...
Сега не знам какво да правя, леко е червено мястото.
gadamer, ще се подкрепяме, живот и здраве.

# 1 495
Ох, намерил си е кърлеж в горната част на бедрото и накарал брат му да му го извади. И го изгорили...
Сега не знам какво да правя, леко е червено мястото.
gadamer, ще се подкрепяме, живот и здраве.

Ех, трябвало е да го запазите и да го изследвате, сега не можете да знаете дали е бил заразен...доколкото знам трябва да пие АБ /колкото и да съм против АБ, в такъв случай бих дала на моето дете/, въобще не е за подценяване евентуалната зараза, доста си е страшнично даже и по-добре да вземете мерки предварително...питайте ЛЛ най-добре.

# 1 496
  • София
Малкият ми син сега ще е 5 клас. Предполага се, че по математика ще ги поеме една от добрите математички. Аз лично много я харесвам, но от опита ми с големия стриктно ще следя дали всичко се усвоява навреме и особено текстовите задачи. Ще търся отсега по-нестандартни такива, за да не му дойде условието като гръм от ясно небе. Малкият, ако не разбере, нещо от раз казва: О, аз това не го разбирам и дотам. Дори не се опитва да вникне дума по дума. Та това мисля да го тренираме 3 години до следващата одисея.

# 1 497
  • софия
Добро утро! Каквото и да е станало, вече е зад гърба ни. От вчера дишаме малко по-спокойно.
Аманда, https://www.facebook.com/da.rastem.zdravi/posts/249658699719086?hc_location=ufi Няма смисъл се изследва кърлеж, защото има шанс да е заразен, а да покаже фалшиво отрицателно изследване - както и заразен кърлеж (и с верен положителен тест) да не ти предаде нищо, ако е свален достатъчно рано. Има друг протокол, по който се разбира дали имаш лаймска болест - след 30-45 дни. Доколкото съм чела, опит нямам, се пие Доксициклин при диагностицирана борелиоза.

# 1 498
Консултирай се с лекар. Повечето отричат профилактичен тетанус и антибиотици, но нека си кажат.
Иначе за преразказа...подсказка е, колкото задачата с Иван в друг сборник. Каквото такова. Чакам статистиките.
За ДЗИ още няма статистика, нали?

# 1 499
Аманда, по добре потърсете лекарско мнение. На свекърва ми скоро така мъжът и и извадил уж кърлеж, но главата останала. Каза че и го горили в азот май (ако помня добре) ама много боляло. Дано при вас не е така!

Общи условия

Активация на акаунт