СЕДМИ клас 2019/2020 - Първа изпитна седмична тема - (15.06 - 21.06)

• 97 808
  • 2 346
  •   1
Отговори
# 1 560
" Неизучаван", а не непознат. Както споменах преди, вероятно ще се подчертае, че изучавани се наричат онези произведения, които изрично са изброени в учебната програма. Simple Smile
Отговорността за изпитния материал вероятно ще понесе лицето по чл. 57 от Наредба 11.
Чл. 57. Министърът на образованието и науката:
5. (изм. - ДВ, бр. 78 от 2017 г., в сила от 29.09.2017 г., предишна т. 4 - ДВ, бр. 71 от 2019 г., в сила от 10.09.2019 г.) определя със заповед лице, което подготвя окончателните варианти на изпитните материали за съответния учебен предмет от националното външно оценяване и конкретните правила за оценяването им и ги утвърждава;

# 1 561
  • София
+1 Simple Smile В  много далечна вече година се падна ужасен преразказ на "Вида" - текст, пълен с архаизми и имена/названия като северски войски,  кесарев брат, Славун, Вулица, Вида.. Част от думите бяха обяснени отдолу  - прикя, немой, главяване, спотирен  и т.н.
Rolling Eyes Кому е нужно и с каква цел го правят това? Наистина не разбирам.

# 1 562
Това е такъв бизнес с тези учебници и излишните допълнителни тетрадки, че не е за приказка! 5-ти и 6-ти клас се редях пред склада на БГ Учебник наравно с всички софийски книжари и купувах за целия клас със солидна отстъпка, а миналата година някой ги натисна и отрязаха всички частни лица!

# 1 563
  • София
Ох, Дидева, като знам как наказват и как понасят отговорност в МОН и някое и друго РУО...., още помня мъмренето на Кастрева. Очите й още по-сини станаха! Но те разбрах, какво искаш да кажеш! Joy

# 1 564
Обаче е хитро да е в учебната тетрадка, която не е атрактивна иначе за толкова големи деца.

# 1 565
Поредният скандал - жалко, че горчилката е у децата отново... Нищо няма да стане, не е ставало никога през годините. Само да попитам - Мария имаше досег с журналисти - пуснете идеята поне за информация на обществото, както миналата година сее заговори за  думата "лесно преносим".

# 1 566
  • София
Дарик вече имат материал по темата. А си мислех, че поне една година може да се мине без скандали.

# 1 567
  • София
sanaka, мерси, ще затрупам детето и накрая нищо няма да пипне:blush:
Аз повече се притеснявам да махнат оценката от преразказа от това, че някои деца са го чели. Тогава трябва да направят още една дата за преразказ.
Никога няма да се случи това... каквото било, било.
И абсолютно ненужно. Стига им вече на децата, мисля, че се потрудиха достатъчно.
Малко смяна на темата. Как мислите ще вървят баловете тази година, като 2019 или нагоре? Не че очаквам някоя от вас да е врачка, но горе долу. Аз лично нямам наблюдения, даже не знаех, че миналогодишните са били по-високи от 2018.

# 1 568
" Неизучаван", а не непознат. Както споменах преди, вероятно ще се подчертае, че изучавани се наричат онези произведения, които изрично са изброени в учебната програма. Simple Smile
Отговорността за изпитния материал вероятно ще понесе лицето по чл. 57 от Наредба 11.
Чл. 57. Министърът на образованието и науката:
5. (изм. - ДВ, бр. 78 от 2017 г., в сила от 29.09.2017 г., предишна т. 4 - ДВ, бр. 71 от 2019 г., в сила от 10.09.2019 г.) определя със заповед лице, което подготвя окончателните варианти на изпитните материали за съответния учебен предмет от националното външно оценяване и конкретните правила за оценяването им и ги утвърждава;

Ще бъде наказан....ама друг път!!! Имам известен опит с конкурси и...впечатлението ми е,че повечето са предопределени в една или друга степен.Хващала съм се на бас кой ще победи само наблюдавайки журито и реакциите му.В момента водим битка с общината на съвсем различно ниво и......само не са написали името на изпълнителя на проекта.
               Така,че каквото такова!Минало и дано се забрави неприятния привкус от него.

# 1 569
Относно кърлежа само да кажа, че е много погрешно да се пият само две дози аб след ухапването. Ако човек реши да пие аб веднага след ухапването, трябва да е поне 15-21 дена. Изследване за антитела се прави  30-45 дена след ухапването. Следи се за характерния обрив някъде по тялото, който ако се появи, е сигурен знак за борелиоза. Тогава се  прави курс от различни аб минимум 4-6 седмици.

# 1 570
  • София
sanaka, мерси, ще затрупам детето и накрая нищо няма да пипне:blush:
Аз повече се притеснявам да махнат оценката от преразказа от това, че някои деца са го чели. Тогава трябва да направят още една дата за преразказ.
Никога няма да се случи това... каквото било, било.
И абсолютно ненужно. Стига им вече на децата, мисля, че се потрудиха достатъчно.
Малко смяна на темата. Как мислите ще вървят баловете тази година, като 2019 или нагоре? Не че очаквам някоя от вас да е врачка, но горе долу. Аз лично нямам наблюдения, даже не знаех, че миналогодишните са били по-високи от 2018.
Аз вече пророкувах вчера /ама в момент, в който никой не чете Joy /, че очаквам балове, по-близки до 2018, отколкото до 2019. Като излезе статистиката с успеваемостта, ще могат да се направят и по-научни предположения.

# 1 571
Аз залагам на балове близки или по-високи от 2019г.

# 1 572
  • София
А Слънчевата залага на средно аритметично между 2018 и 2019. Joy

# 1 573
  • София
И аз мисля като Слънчевата значи Simple Smile

# 1 574
  • София
А Слънчевата залага на средно аритметично между 2018 и 2019. Joy
Е, по-добре е от полето от възможности... Joy

Аз залагам на балове близки или по-високи от 2019г.
Струва ми се, че вече ти е широко около врата! Joy

Общи условия

Активация на акаунт