СЕДМИ клас 2019/2020 - Първа изпитна седмична тема - (15.06 - 21.06)

• 97 655
  • 2 346
  •   1
Отговори
# 1 875
  • Варна
Моли, ще му се наложи да захареса биологията. Биоложката в МГ е легенда, пък и току-що завърши 12 клас, очаквам да се прехвърли на 8-ми. Тая слаба надежда да се пенсионира...

# 1 876
  • София
Аз не съм и очаквала да има проблем, там са се събрали едни безгрешни...

# 1 877
  • София
Дикси, хубаво училище си избрала за малкия и честито за тезата! Сега погледнах, че аз съм заложила на „Представлението” от „Под игото” – добре че не се падна то 
Аманда аз наистина много решавах тази година и доста задобрях по математика. Подчертавам „аз”, не седмокласника. И какво ми беше учудването, когато не успях да реша две-три задачи от І модул и бях сигурна, че и той не ги е направил и накрая О, чудо – Митко ги е решил!
Принтирах му училищата и съм му казала да чете и избира и познайте как избира. Освен първото желание, разглежда сградите на училищата и избира по това, къде му харесва и къде не. На този принцип 18 води с едни гърди напред. Предпочитаното от мен 133 много не се котира, но накрая реши, че ще го пише, защото пък е на много хубаво място. 35-то в Нета излиза с едни потресаващи снимки и заключи, че това е като затвор. Та такива ми ти работи за списъка с желания. 

# 1 878
  • София
Моят така се отказа от ТУЕС заради сградата Simple Smile голям естет ще се окаже...

# 1 879
То пък района на 18то е малко... неприятен за мен Simple Smile.
Не му казвай, че салона на фег е на 5 етаж Joy учиш си история и бам бам бам над главата ти, мач

# 1 880
  • София
А може ли някой да внесе яснота, как можем да се ориентираме кое е най-добре и не би било проблем за университет в чужбина? Например в МГ Варна има различни видове профили:
1. профилирано образование с интензивно изучаване на чужд език;
2. профилирано образование с разширено изучаване на чужд език;
3. професионално образование с интензивно изучаване на чужд език.
Разгледах рамковият учебен план и за трите, но не ми е ясно какво би било проблем за прием в чужд университет.
С уговорката, че не навсякъде е така, но все пак...
Много от немските и холандските университети от миналата пролет заложиха изисквания за българите такива, каквито са и за местните по много от критериите.
Първото, което прави впечатление е изискването за диплом - academic stream, което означава, че деца с професионално образование нямат достъп до кандидатстването дори.
Второто, което на мен ми направи впечатление за различни специалности, е изучаването на определени предмети, в последните 2 години от гимназиалното обучение. Това вече се предопредела от профила, а да не говорим, че в професионалните паралелки и гимназии общообразователни предмети не се изучават в 11 и 12 клас, май...

# 1 881
Тогава излиза, че дори ученик от туес или нпмг няма да има достъп до тези университети?

# 1 882
Районът на 18-то не е зле, близо е до метрото и трамвайната спирка. Доста по-надолу е екзотика.

# 1 883
Ехооооо, супер си е района на 18-то Simple Smile))))
Между другото махнаха преди години "зеленото" кафе, което беше сбирщина на наркомани и от няколко месеца махнаха и клиниката по наркомании. Та вече не ги виждам събрани на групи. И аз се притеснявах от тях, но май си бяха безобидни.

# 1 884
  • София
Тогава излиза, че дори ученик от туес или нпмг няма да има достъп до тези университети?
От НПМГ ще има! От ТУЕС, зависи....

# 1 885
ЛюбоФФ,  последно биоложката в МГ е добре или е зле да се пенсионира?
Наблюдения/ впечатления от Първа и Пета събирам също!

# 1 886
Ехооооо, супер си е района на 18-то Simple Smile))))
Между другото махнаха преди години "зеленото" кафе, което беше сбирщина на наркомани и от няколко месеца махнаха и клиниката по наркомании. Та вече не ги виждам събрани на групи. И аз се притеснявах от тях, но май си бяха безобидни.
[/q
Скрит текст:
От чисто любопитство къде е била тая клиника? От там минавам за работа, пък как не съм разбрала.Thinking

# 1 887
  • София
Тъкмо щях да питам какво си му е на района на 18-то. Ние там върнахме с количката с малчо покрай социалната изолация.

# 1 888
Моят така се отказа от ТУЕС заради сградата Simple Smile голям естет ще се окаже...

В ТУЕС е започнал ремонт на цялата сграда.Най-накрая дадоха зелена светлина и ще го ремонтират. Най-вероятно цялата следваща учебна година ще учат в ТУ. Вторият срок за 1 месец преди ИП бяха в 10 блок на ТУ .

# 1 889
Значи нпмг всички профили ще става? Или някои само?

Общи условия

Активация на акаунт