СЕДМИ клас 2019/2020 - Първа изпитна седмична тема - (15.06 - 21.06)

• 98 979
  • 2 346
  •   1
Отговори
# 855
Защо им вярвате на всяка дума на репортерите по ТВ. Не, че специално това не е вярно, но толкова глупости съм чувала да се говорят от разни репортери, че не бих приела нищо на доверие. Има си МОН, РУО и т.н

# 856
  • София
Оставих младежа, а аз вися със сестра му на ГТП, поне да отметнем нещо полезно.

Фурия, прегръдки за теб и бързо възстановяване на детето ти!

Гадамер, моля те, пусни някоя снимка от Градина. За първи път в последните 30г все още не съм там.

# 857
как така влизат с маски и после ги махат...
Слушах репортаж по бтв и това беше, което каза директор на училище - децата щели да влизат с маски, а вътре, ако искат, може да ги махнат.
Звънче, аз тези неща ги знам, чудя се как някои редовно пишещи в теми за образование потребители се дивят на тези въпроси. Просто си изрязала изречението ми.
Все тая.

# 858
Впечатлявате се от "компетентни" майки, защото не сте виждали такива директори. Действащ директор на гимназия във Варна твърди, че в неговото училище "влизат деца само с 5,50 и нагоре резултат от изпитите"

# 859
  • София
То изпитът не е свършил още, ама аз да си попитам - какъв е шансът да излязат преди 29 юни резултатите? Как се е случвало в годините назад? Заедно ли излизат БЕЛ и МАТ или когато проверят едното, го пускат?

# 860
  • Отвъд алеята зад шкафа
Моли, рибки са кометите. Simple Smile
Пак тя, просто забравих да изброя и този вариант с 25. Но 26  е нямало.. То не е концерт по желание, форматът, съответно и броят задачи, са предварително ясни.
Гадамер, не би следвало да  се гледа на броя задачи в 1 модул като на нещо маловажно.. Точно там   значение голямо има броят, понеже хич не е все едно дали в рамките на 60 мин трябва да решиш, финално да провериш и да отбележиш в бланката отговора на 20 или 25 задачи. Wink

Нее, не съм се изразила правилно - ясно е, че броят задачи има значение по отношение на времето. Имам предвид, че след изрешени много ПИ, ми е ясно, че времето е достатъчно за решаване на задачите от 1 модул. Следователно не се притеснявам от броя им и затова явно не обръщам внимание. Ако бяха казали обаче, че увеличават броят им с 5 задачи, ще се притесня, защото 5 задачи повече ще са проблем, освен ако не са по-лесни. Ако видя, че и с 5 повече, са решими за 60 минути, пак няма да ме интересува общият им брой. Докато за 2 модул много добре помня, че са 3, защото те са проблемни, без значение на това колко време имаш за тях.

# 861
Заедно излизат резултатите. И е имало случай по-рано да ги пуснат, предишния ден.

# 862
Резултатите излизат заедно за двата предмета и едновременно за всички деца от всички области. Досега обикновено проверката и разсекретяването в по-малките области приключваше по-бързо и всички така да се каже чакаха София. Но тъй като сега работите на децата няма да се проверяват на регионално ниво, това няма да се наложи.
Що се отнася до датата на публикуване, излизали са и в последния възможен ден,  и няколко дни по-рано.

# 863
  • гр.София
29-ти е понеделник. Не ми се вярва да качват в събота и неделя. Та остава петък,евентуално.
Я по-добре да не бързат и да проверяват качествено.  Сестра ми каза-ау,агония чак до 29-ти. А аз-не,блажено неведение-)

# 864
  • софия
Скрит текст:
Слушах репортаж по бтв и това беше, което каза директор на училище - децата щели да влизат с маски, а вътре, ако искат, може да ги махнат.
Звънче, аз тези неща ги знам, чудя се как някои редовно пишещи в теми за образование потребители се дивят на тези въпроси. Просто си изрязала изречението ми.
Все тая.
[/quote]
Не го разбрах като удивление, а по-скоро като обвинение, че е нещо невярно. Изречението е това, на което съм отговорила. Предходно написаното няма отношение към отговора. Поне за мен.

milasara, не знаех, че и след 5ти клас има прием в НГДЕК. Детето какво иска? Ще я записваш ли там?

# 865
  • Sofia
Успех на всички и от мен!
И аз... мислех, че ще изчета всичко, но явно сме много бързи в писането и днес (и в следващите седмици) и ще наваксвам с четенето някое после. Simple Smile

Фурия, желая много бързо възстановяване. Когато човек се сблъска с предизвикателства от този характер, чак тогава се осъзнава колко нищо друго няма значение! Стискам силно палци детето да си е с късмет и нещата да се подредят по точния начин. Както се казва: “малкия дявол”.

Вариант 2 следва вариант 1 - логично като в математиката! Нека им е на късмет!

# 866
  • София
Скрит текст:
Все тая.
Не го разбрах като удивление. Изречението е това, на което съм отговорила. Предходно написаното няма отношение към отговора. Поне за мен.

milasara, не знаех, че и след 5ти клас има прием в НГДЕК. Детето какво иска? Ще я записваш ли там?
[/quote]
Приема за НГДЕК е след 4-ти клас

# 867
Скрит текст:
Скрит текст:
Все тая.
Не го разбрах като удивление, а по-скоро като обвинение, че е нещо невярно. Изречението е това, на което съм отговорила. Предходно написаното няма отношение към отговора. Поне за мен.
[/quote]
Изречението ми е това: "Като знам по колко теми за образование пишеш, т.е. предполага се и че ги четеш е доста странно да пускаш само фишеци тук: вписани окръжности (които даже били учени в някое мг), как така щели да са 23 задачи, как така влизат с маски и после ги махат... "
Изреждам от какво се чуди дамата. Всички знаем, че се влиза с маски и после могат да се махнат. Има отворено писмо на РУО по въпроса. Пак казвам: все тая. Не виждам смисъл да се дълбае.

# 868
Еми, аз съм от ония, за които някои работи са в графата "подробности", и просто ги пропускам покрай ушите си.
На няколко пъти влизам в тази тема да следя, но понеже ужасни бързо се изписва, някак не смогвам с нея. Последните 3-4 дена чета редовно всичко. Но, това е в общи линии.
Моите ученици не да като мен. Аз и да съм ходила на уроци, и да съм изрешавала сборниците от-до, моят не е такъв.
- тотален лентяй е.
- но пък е умен, даже по-умен от мен със сигурност.
- купих му втори учебник по мат, с 2 тетрадки, за да не го мъкне в училището, да не му тежи. Дадох 40 лв на вятъра. Нито тетрадките ползва, нито учебника.
-да решава задачи от сборник?? Да, само след скандали от моя страна. Решава ги вярно, колкото да се успокоя, че може. И пак зарязва.

И затова, за мен, като ударя чертата, по-важно е да знам, че знае у може, отколкото да дебна разни детайли.

И пак ви казвам - по математика е учил 2 дена, под мой надзор. По БЕЛ пак толкова. Но надявам се да се справи и да влезе където иска. Повече от това просто няма как, той е много мързелив. За сметка на това е силно спокоен и умее да се съсредоточава на макс и в най-напрегнати моменти.

Колко от нас го умеят това 😃

И, какво като не знам какво е СНХ, или както там беше съкращението 😃 да се хвърля от покрива ли😉

Мария, аз не си лягам и ставам с писмата на РУО, за теб не знам. Чак пък "всички да знаем" Wink

# 869
  • софия
Скрит текст:
Скрит текст:
Все тая.
Изречението ми е това: "Като знам по колко теми за образование пишеш, т.е. предполага се и че ги четеш е доста странно да пускаш само фишеци тук: вписани окръжности (които даже били учени в някое мг), как така щели да са 23 задачи, как така влизат с маски и после ги махат... "
Изреждам от какво се чуди дамата. Всички знаем, че се влиза с маски и после могат да се махнат. Има отворено писмо на РУО по въпроса. Пак казвам: все тая. Не виждам смисъл да се дълбае.[/spoiler]
[/quote]
Скрит текст:
Ти го правиш. Честно казано, не е много ок да влизаш в обяснителен режим и след това да казваш "все тая".
Предполагам, че си изнервена, но и другите не сме спокойни.
Днес смятам да съм "все тая", за да не те дразня. Явно си имаш приказка с румка, извинявай, че се намесих. Явно има някакво неразбиране.
Хубав ден!
Приема за НГДЕК е след 4-ти клас
Живея си аз в друго време. Преди беше след 7-ми клас.

Общи условия

Активация на акаунт