СЕДМИ клас 2019/2020 - Първа изпитна седмична тема - (15.06 - 21.06)

• 98 982
  • 2 346
  •   1
Отговори
# 840
  • София
Задачите никога не са били 26, откакто съществува НВО. Първо бяха 30 (25 в 1 модул  + 3 със свободен отговор + 2 за разписване), после станаха 24 (20+2+2), сега са 23 (20+3).
Миналогодишното е с 25 задачи примерно.

# 841
  • Отвъд алеята зад шкафа
Аз също не съм се задълбочавала колко точно са задачите, въпреки че сума ти НВО ми минаха през ръцете. Интересува ме само колко са на 2 модул, защото трябва да се разписват подробно. А на 1 модул дали са 18, 20 или 22, ми е все едно. Има неща, които явно мозъкът ми намира за маловажна информация и просто заминава в траша.

# 842
  • Някъде в Европа...
И на мен ми е странно, как след толкова обсъждане на формата, няма да знам колко са задачите, но явно сме много различни и не всички са се задълбочили толкова.
Аз съм като теб...Ами нали им е ограничено времето в първа част, дали са 20 или 23 си има значение...Време засичахме вкъщи..препоръките ми са ( по модела на една мама и учителка от фейсгрупата), да го раздели грубо на 30+20+10 (за решаване, за пререшаване на нерешените, за нанасяне в бланка за отговори), така и се упражнявахме...

Не ми звънна моето диване, че е влязал, ще се пръсна от напрежение, а имам мн работа на работа...

# 843
  • София
Моли, рибки са кометите. Simple Smile
Пак тя, просто забравих да изброя и този вариант с 25. Но 26  е нямало.. То не е концерт по желание, форматът, съответно и броят задачи, са предварително ясни.
Гадамер, не би следвало да  се гледа на броя задачи в 1 модул като на нещо маловажно.. Точно там   значение голямо има броят, понеже хич не е все едно дали в рамките на 60 мин трябва да решиш, финално да провериш и да отбележиш в бланката отговора на 20 или 25 задачи. Wink

Последна редакция: ср, 17 юни 2020, 09:16 от пенсионирана русалка

# 844
  • у дома...

Мария пита съвсем резонно, защото някак си несериозно изглежда майка в деня на изпита да разбира, че задачите са 23 от телевизора, при положение, че имаше официални документи отдавна...
Нищо не си видяла. Все още има майки, които се надяват децата да хванат поне 4 на матурата по математика в 7 клас. Все още има майки, които искат децата им да учат в ТУЕС и питат какво значи СХН в справочника. А за балообразуването да не говорим - какво значи 2 НВО БЕЛ + 2 НВО математика + 2БЕЛ + 2 МАТ...

# 845
  • София
Успех и от мен на всички деца!

Furia, прегръдка и от мен, всичко ще бъде наред!

БНТ снимаха пак при нас.

# 846
Бети, какво е "комета"?
Кокера - проклетият редактор!

# 847
  • София
Задачите никога не са били 26, откакто съществува НВО. Първо бяха 30 (25 в 1 модул  + 3 със свободен отговор + 2 за разписване), после станаха 24 (20+2+2), сега са 23 (20+3).
Оф, момчешка му работа...откъде си ги измисли тези 26?! Тъкмо ще е приятно изненадан. Wink

# 848
  • Отвъд алеята зад шкафа
Репортерката от БТВ каза, че са 23 - 18 с избираем отговор, очевидно 5 с отворен.

# 849
  • където и да е,само да не съм сама
Furia, прегръдка силна за теб и детенце! Бързо възстановяване и скоро да забравите този неприятен момент.

# 850
  • София
Репортерката от БТВ каза, че са 23 - 18 с избираем отговор, очевидно 5 с отворен.
18 са с избираем, 19-та и 20-та са само с отбелязване на отговор. 21,22 и 23 са за пълно разписване.

# 851
  • у дома...
Изпратихме девойката, минах през личната лекарка, че ми е ред за ТД ваксина и сега съм на работа с кафе в ръка. Странно спокойно ми е. Може би защото нямаме големи очаквания от математиката - всичко, което реши вярно и всяка точка са ни в плюс. Не като с БЕЛ - там гоним максимум, за да компенсира математиката. Дано да съм предала спокойствието си на девойката.

# 852
Стиснати палци и пожелание за много спокойствие и ясен ум на децата и от мен! Бързо възстановяване на оперираното детенце. Децата  ще се справят блестящо, убедена съм!

# 853
  • София
А бе и аз днес съм по-спокойно от понеделник. Не знам и аз защо.....странно е...

# 854
Furia  бързо оздравяване  на детето. Днес съм на работа и неможах да изпратя сина си. Обадих му се в 8 часа и му пожелах успех.  В момента сърцето ми е свито и се побърквам от притеснение.

Общи условия

Активация на акаунт