СЕДМИ клас 2019/2020 - Първа изпитна седмична тема - (15.06 - 21.06)

• 97 885
  • 2 346
  •   1
Отговори
# 1 110
22 не я решила, даже условието не е разбрала, и досега плака.
Разбирам, че и от класа има доста, които изобщо не са разбрали условието.

# 1 111
След днешното НВО децата вече са си създали във ФБ Група за касиери в Лидл, Кауфланд и Била Laughing

# 1 112
  • у дома...
Щастлива и доволна съм - щерката е спокойна. Принципно ние нямаме кой знае какви очаквания за висок резултат. Писала е по всички задачи. Две или три задачи от първи модул ги е карала малко едно към гьотере - намерила е някакъв резултат, не е имало точно тия числа в отговорите и е отбелязала този отговор, който е бил най-близо до полученото от нея. Доволна е от втори модул - и 21 и 23 са и харесали. Естествено, 22 задача я е затруднила доста, но се е опитала да реши колкото може. Доста от съучениците ѝ са излезли още след първи модул. Аз много се притеснявах дали ще ѝ стигне времето за първата част. И при геометричната задача може би е объркала единия признак. Доказвала е еднаквост с два ъгъла и страна между тях.

Общо взето най-важното за мен е, че детето положи максимум труд и старание. Силната ѝ страна е БЕЛ. Знам и, че на изпита по математика е дала всичко от себе си. Гордея се страшно много с нея и с израстването ѝ от два часа реване върху първи модул до "забила ми се е една формула в главата". Каквото и да стане от тук нататък, тя е моя победител!

# 1 113
След днешното НВО децата вече са си създали във ФБ Група за касиери в Лидл, Кауфланд и Била Laughing
Simple Smile По-добре за пазачи, че и за касиери се иска математика.

# 1 114
Много пишете, малко четете. В темата има снимки на втората част.
Видях ги аз, но не се изразих правилно, решенията чакам Grinning

# 1 115
Judy, когато точките са се приравнявали на оценка (която говори много по-малко от точките), всяка година се е използвала различна скала. И това си зависи от конкретното НВО. Откъде ще си измисли сама точки или как ще си избере коя скала да гледа?
И аз изпуших и ще изляза да ме навали.

# 1 116
  • Велико Търново
Да, вдянах най-накрая - както казах, проблемът е бил в моята глава, извинявам се за объркването, което внесох.

# 1 117
  • София
Много пишете, малко четете. В темата има снимки на втората част.
Така и излизането на резултатите могат да пропуснат и да си го чакат до 01.07. Joy

Сега остава и някой да ги реши тези задачи.

# 1 118

Тц, не са актуални. Трябва да е в бензиностанции и аптеки.

# 1 119
  • София
За аптеките фармация се иска. Grinning

# 1 120
Judy, когато точките са се приравнявали на оценка (която говори много по-малко от точките), всяка година се е използвала различна скала. И това си зависи от конкретното НВО. Откъде ще си измисли сама точки или как ще си избере коя скала да гледа?
И аз изпуших и ще изляза да ме навали.

Пуснах таблица за ориентир. На каква горе-долу оценка съответстват точки от НВО. За ориентир. На нея дори пише друга година.
Никой не е писал, че става такова превръщане. Още по-малко на НВО-тата сега.
Въпреки това много хора продължават да си обръщат точките в оценка. Както вече посочих - за тяхно удобство, да си разберат по-добре как се е представило детето. Защото така са свикнали.
Вече отдавна стана ясно, че няма да се пишат оценки на НВО, даже на тази страница се писа. Както се и писа много пъти, че няма как НВО да се отрази  като текуща оценка в свидетелството. /току-що пак прочетох за някаква учителка, дето можела да намали оценката заради резултата - ми няма как да го направи./ Мисля, че достатъчно бе обсъждано вече.

Да, вдянах най-накрая - както казах, проблемът е бил в моята глава, извинявам се за объркването, което внесох.
Точки, оценки - все едно. Важно е къде се намира детето сред останалите по показателите.
Не си объркала никого, не се притеснявай.

# 1 121
  • Варна
Тази 22 задача е просто отвратителна.Смея да твърдя, че на децата е трудно да проумеят термина и съдържанието " разходна норма", те им дали задача наобртано с прилагане на разходна норма.Направо съм потресена.

# 1 122
https://www.marica.bg/plovdiv/obrazovanie/ivan-i-stoqn-tragnaha- … olko-benzin-gorqt

Иван и Стоян създадоха проблеми на седмокласниците на националното външно оценяване по математика. Не стига, че са си купили не много изгодно автомобили, които горят до 12 литра на 100 километра, ами и тръгнали да пътуват нагоре-надолу, та трябваше учениците да изчисляват колко бензин са изразходвали в четвъртък и в събота.
Sweat SmileSweat SmileSweat Smile

# 1 123
  • София
Някой ако открие задача подобна на 22ра в някой учебник за 7 клас, евала... Идеална задача за отсяване в СМГ.

# 1 124
  • София
Аз 22 задача я решавам като система с две неизвестни - едното е х, а другото е километрите, които са изминали. Това обаче не сме го решавали с детето и не мога да измисля в момента как да се реши с техните познания. Някакви идеи?

Общи условия

Активация на акаунт