СЕДМИ клас 2019/2020 - Първа изпитна седмична тема - (15.06 - 21.06)

• 97 792
  • 2 346
  •   1
Отговори
# 1 365
  • София
Младежът е доказал еднаквостта на триъгълниците в геометричната по различен от посочения начин. Дали ще признаят и различните решения, ако са верни?

# 1 366
ganis, как ще коментирате 22 задача?
Добра задача. Все пак НВО по математика си е изпит и е логично да има  малко по- сложни задачи. Един изпит трябва да отсее най-добрите. Все пак този изпит не е само за ЕГ, но и за МГ.
Благодаря за отговора Flowers Hibiscus

# 1 367
  • София
Няма минала година в тази работа, Господине. Много хора в тази тема са също запознати  с нещата,   може би доста повече от Вас, важно е обаче какъв ще е инструктажът конкретно за тази година.

Последна редакция: ср, 17 юни 2020, 18:44 от пенсионирана русалка

# 1 368
Здравейте,
 Да попитам синът ми е писал на белова по БЕЛ много е драскал и зачертавал и са му казали да си препише на друга белова после са сложили и двете белови в плика, като са отбелязали, че едната белова е първа тоест истинска има ли възможност да се анулира работата му?
Здравейте,
След като са написали, че едната е основна и са го предприели значи няма защо да се притеснявате! Те са длъжни да вкарат всичко в плика, но това не би трябвало да бъде проблем.

# 1 369
Здравейте,
 Да попитам синът ми е писал на белова по БЕЛ много е драскал и зачертавал и са му казали да си препише на друга белова после са сложили и двете белови в плика, като са отбелязали, че едната белова е първа тоест истинска има ли възможност да се анулира работата му?
До колкото ми е известно, изпитен комплект може да се подменя само по време на първа част. Допълнителни листове за белова няма.

# 1 370
Няма минала година в тази работа, Господине. Много хора в тази тема са също запознати  нещата,  важно е обаче какъв ще инструктажът конкретно за тази.
Ами има неща, които не се променят! Плюс това тази година всичко е абсолютно идентично с миналата. Начинът е същият. Винаги черновата не се е гледала и не се дават точкки от нея! Логично е

# 1 371
Няма минала година в тази работа, Господине. Много хора в тази тема са също запознати  нещата,  важно е обаче какъв ще инструктажът конкретно за тази.
Ами има неща, които не се променят! Плюс това тази година всичко е абсолютно идентично с миналата. Начинът е същият. Винаги черновата не се е гледала и не се дават точкки от нея! Логично е
Само че се гледа! За втори модул със сигурност, и се е гледала и миналата година!

# 1 372
  • София
Slavi, от позицията на експерт, учител или ученик се изказвате така “компетентно”?
От позицията на минал по този път. Доста добре съм запознат с начина на проверка и с това как се разглеждат изпитите. Миналата година сме минали по този път:wink:
Аз съм минала по този път два пъти, струва ми се, че съм доста добре запозната с процедурите по НВО, но не бих се изказвала с такава категоричност по такива детайли, които подлежат на промяна всяка година. А и малко преди Вашия пост, дълогодишен проверител изрично каза, че черновите се гледат и дори програмата е такава, че не те пуска напред, ако не видиш и черновата.

ПП. Освен това съм раждала три пъти, но това не ме прави гинеколог. Дори и акушерка не ме прави. Joy

# 1 373
  • София
Вече трудно се чете...
zazu, понеже вярвам в точната ти преценка, че доказателството дори и различно, е вярно, както и съм сигурна , че знаеш, че на Оли се признават и други решения, освен примерните, стига да са верни и изчерпателни, не виждам причина да не се признае и друго решение.
Не знам обаче, с тези устни наставления към проверителите, колко роля ще изиграе субективната преценка за това, какво е позволено и какво не е!

# 1 374
И аз се интересувам за различно решение на геометричната задача как са точките? Това е примерно, нали?

# 1 375
Slavi, от позицията на експерт, учител или ученик се изказвате така “компетентно”?
От позицията на минал по този път. Доста добре съм запознат с начина на проверка и с това как се разглеждат изпитите. Миналата година сме минали по този път:wink:
Аз съм минала по този път два пъти, струва ми се, че съм доста добре запозната с процедурите по НВО, но не бих се изказвала с такава категоричност по такива детайли, които подлежат на промяна всяка година. А и малко преди Вашия пост, дълогодишен проверител изрично каза, че черновите се гледат и дори програмата е такава, че не те пуска напред, ако не видиш и черновата.

ПП. Освен това съм раждала три пъти, но това не ме прави гинеколог. Дори и акушерка не ме прави. Joy
Да, така е! Тя може да се гледа, аз казах, че всичко се гледа и се предава. Но никога няма да ти дадат и точица от чернова. Точки се получават само от беловата!!! Всяка година е било така.

# 1 376
  • София
Младежът е доказал еднаквостта на триъгълниците в геометричната по различен от посочения начин. Дали ще признаят и различните решения, ако са верни?
В ключа решенията на 23-та задача са дадени като примерни.

# 1 377

Да, така е! Тя може да се гледа, аз казах, че всичко се гледа и се предава. Но никога няма да ти дадат и точица от чернова. Точки се получават само от беловата!!! Всяка година е било така.
Тъй де, всяка, без миналата и тази Simple Smile
Проверяващ ви го написа! Все някак си мисля, че те са по-информирани, хм?

# 1 378
Пътищата много си приличат, но никога не са еднакви, пътнико😉

# 1 379
  • София
Нека се разберат инструкциите, но специално за геометричната, всяко вярно и обосновано твърдене се.зачита.

Общи условия

Активация на акаунт