СЕДМИ клас 2019/2020 - Първа изпитна седмична тема - (15.06 - 21.06)

• 97 782
  • 2 346
  •   1
Отговори
# 1 380
  • София
Здравейте и от мен! Според спомените на моята щерка има пропуски само по задачи 20 В и 22 В. На 20 В е пропуснала да напише, че триъгълника е и равнобедрен. На 22 В същата работа - написала е търсената информация за Стоян - 29 л, но е пропуснала да види, че се търси информация и за Иван и не е посочила 58 л. Всичко друго й е като на ключа, публикуван от МОН. Как мислите колко точки ще й костват тези пропуски. Най-вече за 22 в ме интересува, защото на 20 В е логично да й вземат 1т. Ще съм благодарна, ако по-разбиращите споделят своето мнение.

# 1 381
  • София
Всичко изчетох.. Ми не ми харесва тона, който се е завихрил в темата. Много нови хора тук, всяващи напрежение. Утре ще пиша - днес нямам желание.

# 1 382
И аз се оттеглям засега.

# 1 383
  • София
Ганис, интересно ми е, а това би внесло и известна яснота...
2018 г, на задачата с доп.построение, мисля, че ти беше писала, че задача доказана с допускане, би се признала. Вярно и изчерпателно доказана, разбира се!
Ти имала ли си такава работа, сред проверените от теб, ако си спомняш?

Последна редакция: ср, 17 юни 2020, 20:00 от Слънчевата

# 1 384
Slavi, от позицията на експерт, учител или ученик се изказвате така “компетентно”?
От позицията на минал по този път. Доста добре съм запознат с начина на проверка и с това как се разглеждат изпитите. Миналата година сме минали по този път:wink:
Аз съм минала по този път два пъти, струва ми се, че съм доста добре запозната с процедурите по НВО, но не бих се изказвала с такава категоричност по такива детайли, които подлежат на промяна всяка година. А и малко преди Вашия пост, дълогодишен проверител изрично каза, че черновите се гледат и дори програмата е такава, че не те пуска напред, ако не видиш и черновата.

ПП. Освен това съм раждала три пъти, но това не ме прави гинеколог. Дори и акушерка не ме прави. Joy
Да, така е! Тя може да се гледа, аз казах, че всичко се гледа и се предава. Но никога няма да ти дадат и точица от чернова. Точки се получават само от беловата!!! Всяка година е било така.
Тъй де, всяка, без миналата и тази Simple Smile
Проверяващ ви го написа! Все някак си мисля, че те са по-информирани, хм?
Вижте, въпросът беше дали ще се дадат точки, не дали ви се иска да дават. На чернова няма никакъв шанс да дадат точка!

# 1 385
  • София
Здравейте,
 Да попитам синът ми е писал на белова по БЕЛ много е драскал и зачертавал и са му казали да си препише на друга белова после са сложили и двете белови в плика, като са отбелязали, че едната белова е първа тоест истинска има ли възможност да се анулира работата му?
До колкото ми е известно, изпитен комплект може да се подменя само по време на първа част. Допълнителни листове за белова няма.

Не са допълнителните листовете, той е бил изписал страница и половина и е започнал отначало на другите листове, за белова са предвидени 5 ако не се лъжа.

# 1 386
След като ми отказа да погледнем теста, изпуших две кутии цигари и направих отчаян и неуспешен опит да намеря езикови училища с удвояване на БЕЛ в балообразуването, май е редно просто да изчакам 29 юни Joy

# 1 387
Погледнахме ги. Учудващо помни всички задачи от М1 и отговорите си. И точно както предполагах е объркал две. Едната е втора задача.

# 1 388
  • София
Аманда, те езиковите са с удвояване на БЕЛ и на Мат. Simple Smile Или ти искаше с БЕЛх3 да намериш?

Според мен много лесни задачи, но щом професионалистите казват, значи е добър изпита. Дано не скокнат много баловете тази година, защото има и повече деца в набора.

# 1 389
Скрит текст:
Здравейте,
 Да попитам синът ми е писал на белова по БЕЛ много е драскал и зачертавал и са му казали да си препише на друга белова после са сложили и двете белови в плика, като са отбелязали, че едната белова е първа тоест истинска има ли възможност да се анулира работата му?
До колкото ми е известно, изпитен комплект може да се подменя само по време на първа част. Допълнителни листове за белова няма.

Не са допълнителни листовете, той е бил изписал страница и половина и е започнал отначало на другите листове, за белова са предвидени 5 ако не се лъжа.
Хм. От разни документи бях останала с впечатлението, че беловата е три листа, а черновата - четири.
Но значи беловата не е " друга", а си е част от неговия изпитен комплект.

# 1 390
Да, БЕЛ по три, съвсем изперках:joy:
Поне твърди, че е решил първата от втори модул и една подточка от третата. За първия обаче изобщо не ми дава цялостна картина, уж лесен бил, ама не иска да проверяваме.

Последна редакция: ср, 17 юни 2020, 19:19 от Amanda.D

# 1 391
  • София
Може ли компетентно мнение - На 21В е намерила само един корен, а те са два. Подточката е за 4 точки, дали ще й се признае за частично решение и ще получи ли точки?

# 1 392
  • софия
ganis, как ще коментирате 22 задача?
Добра задача. Все пак НВО по математика си е изпит и е логично да има  малко по- сложни задачи. Един изпит трябва да отсее най-добрите. Все пак този изпит не е само за ЕГ, но и за МГ.
Задачата не е сложна, но  ученик трябва да умее да изразява дадена величина чрез друга, да владее свойствата на пропорциите.
Този изпит не е ли проверка на това, което е учено и усвоено в стандартно, семпло училище?
Не се заяждам, благодаря за коментара, но и на мен днес малко повече ми дойде пресявката "кой е достоен за математическа гимназия" през общия изпит.

# 1 393
  • София
Такаааааа - аз с призив. Игнор на отявлените провокатори (и точица да не видят Grinning ) и наздраве!
Свърши! Децата са прекрасни, дали са всичко от себе си, въпреки квесторите, въпреки коронавируса, въпреки ДО, въпреки МОН и Вълчев. Щастливци сме, че имаме такива деца, благодаря от сърце на дъщеря ми , че ме кара да се гордея с усилията, труда и упоритостта й и вярвам, че за тях ще се случи най-доброто приемане!

# 1 394
И аз се интересувам за различно решение на геометричната задача как са точките? Това е примерно, нали?

надявам се да е примерно, защото и моят е решил и трите задачи от втората част, като геометричната със сигурност му е с нестандартно /или поине различно от показаното/ решение.

Ние си направихме разбора.
В първата част има със сигурност 3 сгрешени, и 2 са под въпрос, тъй като не им помни отговорите.
От втората част махам 2 точки, защото на последната подточка не е имал време да докаже едното от твърденията, а само е писал кои са равните страни и накрая е писал отговор: 12

смятам, че ще сме с около 90, или 85-87 точки.

Нещо такова.

Много се надявам да му стигнат за паралелката, която искаме.
Ако не, на второ място ще пишем онова със съкращенията - СХН.

Wink

Общи условия

Активация на акаунт