СЕДМИ клас 2019/2020 - Първа изпитна седмична тема - (15.06 - 21.06)

• 97 740
  • 2 346
  •   1
Отговори
# 1 470
Сега ме замислихте с тези анулирания. Димитър е правил чертежа с химикал. При наличието на два молива, не ме питайте защо.
Днес не мислих нищо кой знае какво по този въпрос, освен, че тази негова отвеяност е потресаваща, но сега леко ми се изпоти гърба. Имам нужда да ми кажете, че не е проблем.
Нашата госпожа каза, че при много екстремни и фрапиращи случаи се анулират работи напоследък. Така, че спокойно!
И изобщо при положение, че са в електронен вид и може работа от един град да се падне на проверяващ от друг град, защо продължава стресирането и по този параграф. Милост нямат. Мен ако питат, в такива формати трябва да се забранят и уловките, подвеждащите отговори, обратно зададените провокиращи въпроси - това не е психотест! Ама кой ли ме пита. Има си състезания за тази цел.
И аз като Red не искам да чета, нито да знам нищо (надничам боязливо в темата, за да не попадна на спойлер), дано днес в час по математика не дискутират изпитната тема, не искам излишни разстройвания - каквото е направено е предадено. Чакаме резултата.

# 1 471
Добро утро! Първото спокойно утро от много месеци насам..
По темата с анулирането--сега след като ще се проверяват сканирани работите, толкова ли не може при сканиране да се скрият имената  и този вид грешка да се неутрализира.

# 1 472
100 кила на колко години е? Тази година ли се е явявал на ДЗИ?
Вчера голям цирк и политическа детска градина са се случвали в държавата, всичко съм изпуснала покрай тия вълнения около НВО. Едно положително нещо.
След известно време ще съм в ситуация ДЗИ и НВО и тогава ще е пълен ужас. Не знам как ще постъпвам с малкото, което е едновременно амбициозно и мързеливо. Брат му поне е само мързелив.

# 1 473
  • София
Добро утро. Преди малко прочетох във фейсбук гупата, че текста зс преразказ го имал в някаква учебна тетрадка на Просвета, с автор Весела Михайлова. Това учителката от уроците на Просвета ли е? Жалко, а си мислих, че тази година МОН нямат гафове, но не би...
Хайде лек ден. Дано страстите тук са се уталожили. Аз пия кафе и отивам на работа.

# 1 474
100 кила на колко години е? Тази година ли се е явявал на ДЗИ?
Голям цирк и политическа детска градина са се случвали вчера в държавата, всичко съм изпуснала покрай тия вълнения около НВО. Едно положително нещо.
След известно време ще съм в ситуация ДЗИ и НВО и тогава ще е пълен ужас. Не знам как ще постъпвам с малкото, което е едновременно амбициозно и мързеливо. Брат му поне е само мързелив.
Трябва отсега да го подхващам да решава повечко задачи. Ако се сещате за подходящ сборник за между втори и трети клас, който да развива умения:smile: като за решаване на задачата за гориво, препоръчайте.

Последна редакция: чт, 18 юни 2020, 06:43 от Amanda.D

# 1 475
Ама да, в началното е бил съученик с май познат. На около 30г е, но той е циганче , успяло някак си да се измъкне от мизерията.
Айде юрууш на тетрадки и учебници от Просвета!

# 1 476
За квесторите-очевидно правилота трябва да им бъдат поднесени по начин, както в някои сайтове има "най-често срещани въпроси", иначе няма оправия. И да са на голям лист, залепен някъде, че и децата да се позововат на правата си. Макар че в случая с оставения преразказ децата едва ли биха възроптали, това е наистина голям гювеч.
И да, наистина се помага особено в малките градове, сега да не се обиди някой, не обобщавам.

Реален случай на анулиране преди много години - моя колежка ми е разказвала, че на изпит по мат, да си види добре някакви триъгълници ги е очертала с розов флумастер. Припаднали родителите и, още като разбрали.Но ние (а и по себе си знаете) нямахме чак такава подробна и детайлна информация какво и как.

# 1 477
На мен ми изглежда умен, не знаех, че не е завършил още.

# 1 478
Аманда, аз купувах едни с жълта корица и будилник отпред. Не се сещам за издателство, но вътре имаше интересни задачи. В 32.ро им даваха задачи от Мечо и Медунка. Хич не ми допадна. След 3ти клас си ползвах класиките Математическа читанка, но в него има много извънкласна математика. Хубавото е, че преди всеки раздел като детска приказка е разказан материала.

Това с текста от тетрадките на Просвета е възмутително. Някой в някоя школа да го е дал може да си е чиста случайност (стига да не е член на националната комисия), но текст от учебна тетрадка, одобрена от мон е прекалено.

# 1 479
Май беше за бързоуспяващи ученици, брат му е решавал във времето, в което се вълнуваше все още от математиката.

# 1 480
Не, онзи за бързоуспяващите май е с хронометър. Този с будилник го намерих като картинка в нета. Интересно, че го има и на Сънрей и на Вега 74, но авторите са едни и същи. Освен да се е преименувало издателството, не зная.

# 1 481
  • София
Добро утро в първото спокойно утро без изпитни вълнения Е,ако не броим учебните предмети по програмата де...Ко искрено се надявам днес и утре да има яснота най-накрая и там и започваме ваканцията наистина .Радвам се че всичко мина,независимо как.Ще тръпнем до 29-и

# 1 482

Това с текста от тетрадките на Просвета е възмутително. Някой в някоя школа да го е дал може да си е чиста случайност (стига да не е член на националната комисия), но текст от учебна тетрадка, одобрена от мон е прекалено.
От учебна тетрадка ли се оказа текстът? Още като го прочетох, бях сигурна че синът ми е правил преразказа, но мислех че на някой от пробните. Питах го, една година е минало, а той го помнеше много добре и ми го разказа. Сега се сещам, че е от училище. Е, не! Понеже гаф с въпросите нямаше, айде на гаф с избора.

# 1 483
  • sofia
Каква липса на въображение у съставителите, а българската литература е необятна... Нежна насока към продукти на Просвета...😉

# 1 484
  • София
Доколкотп причетох, става въпрос за ето тази тетрадка, но не мога да бъда сигурна;
https://www.book.store.bg/p231929/tetradka-po-bylgarski-ezik-za- … slav-borisov.html
Ако някой я има вкъщи, нека погледне моля. Според информацията, в заглавието текстът е озаглавен като 6тата глава от романа, но под това стои 5тата, която дадоха реално на НВО.

Общи условия

Активация на акаунт