СЕДМИ клас 2019/2020 - Първа изпитна седмична тема - (15.06 - 21.06)

• 97 628
  • 2 346
  •   1
Отговори
# 1 800
Това си бях букмаркнала когато умувахме “профила” на голямата през 2018. https://teacher.bg/%d0%bd%d0%be%d0%b2%d0%b8-%d0%bf%d1%80%d0%b0%d … 1%82-2022-%d0%b3/
Не знам колко е релевантно инфото към днешна дата, но е разбираемо обяснение на профилиращи/ професионални предмети.
Тя тази година е 9клас, имахме РС, на която ни бяха предложени 3 варианта за 3/4 профилиращи предмети, от които да избираме (1/2 са от избора на профил в 8ми клас).
Та този избор на профил според мен е много, много важен и хич не трябва да се подценява. Ние го избирахме според целите и за след 12клас.

# 1 801
  • София
Еее, преди 1 час викам, дай да пиша, че няма да повтарям Дидева и Санака, ама да избират внимателно..., че като се заговорих с една приятелка, то не останало нищо за казване.
Санака, в НПМГ ще могат пак да се явяват на ДЗИ ЧЕ, защото на всички паралелки им влиза в списъка на предметите, между които ще избират...
Има и учебни планове за профилиращата подготовка, не знам Дидева дали ви е пускала линковете, тоест какво включва тази усилена подготовка в 11 и 12 клас, какъв материал.... Интересно четиво е и е баш за момента, на 2 джина и 3 розета... Joy

# 1 802
Аз пак да кажа. Не четете статии, четете документи.

# 1 803
  • София
Аз пак да кажа. Не четете статии, четете документи.
А, да бе! Лесно ви е на вас със Санака!
Така лесно ли се четат документи?
Аз перифразирам: Не четете статии, четете Дидева! Joy

Чета и си спомням ужаса, който изпитах, като разбрах за тези профили, за НВО в 10 клас, как не можех да осмисля разликата между ИИЧЕ и ПП ЧЕ...
Благодаря! Kissing Heart

# 1 804
Четох, четох, но не открих отговор. Какво става, ако детето участва на 3-то класиране за свободните места, но не го приемат никъде?

# 1 805
Отива на 4-то.

# 1 806
  • София
Аз си признавам, че не мога да го обхвана мисловно това с профилите на този етап и да преценя къде би искал да учи след 12 клас и какво ще му трябва за прием там.
По тази причина се ръководим най-вече от това какви предмети му се удават и учат повече към момента (в неговия случай математика и програмиране).

# 1 807
  • София
Аз четох учебните програми за профилирана подготовка по химия и биология, обаче за половината от тях ми трябва преводач. Joy Особено по химия.

# 1 808
Е как така няма да го приемат никъде? Ако впише в желанията всички паралелки със свободни места, все някъде ще го приемат. Друг е въпроса ако иска само във високо баловите гимназии Simple Smile

# 1 809
Аз четох учебните програми за профилирана подготовка по химия и биология, обаче за половината от тях ми трябва преводач. Joy Особено по химия.
Защо, Санака? Второто желание при нас е профил химия и биология.

# 1 810
  • София
Понеже наистина много е говорено по тази тема и много неща са казани, се сещам за темата МОН - промените продължават, в 3 серии е.
Който се интересува и има търпение, може да я подхване от първата и да ги изчете. Говорили сме за профилирането, как, какво, защо, как би се отразило на приема в БГ и чужбина, кое ще е препъни камъчето- оценките или хорариума...

# 1 811
Мен ме притеснява най-вече ако на синчето не му допадне особено програмирането, или примерно банковото дело Simple Smile, какво правим? А с езикова гимназия този риск ми се струва по-малък.  Недолюбвам професионалните някак си и просто не знам какво да мисля.

# 1 812
Вярно ли е, че децата учили в професионални училища ще имат евентуален проблем с кандидатстване в чужбина след 12 клас?

# 1 813
  • София
Вярно ли е, че децата учили в професионални училища ще имат евентуален проблем с кандидатстване в чужбина след 12 клас?
Да!

# 1 814
Възможно е, но не е сигурно. Възможно е такъв проблем да има и при завършилите профилирана паралелка. Докато не завърши първият випуск по новите учебни програми и не видим какви ще са изискванията на голям брой чуждестранни университети, всичко е в сферата на догадките.

Общи условия

Активация на акаунт