Любители на котки - Тема 146

• 32 624
  • 760
  •   1
Отговори
# 570
  • София, Лагера
Мен Джинги ме близа цяла нощ по краката. Когато съм будна и ме похапва нежно от време на време, ама като спя и се съобразява, само ближе Simple Smile
Много странно, не знам дали си въобразявам. Ама сега, като пратих децата при свеки и съм сама и сякаш мацата ми настоятелно иска да общуваме. Върви след мен, вре ми се в краката, гледа ме в очите и промяуква, а тя много рядко мяче.

# 571
  • на брега на морето
Месечинка, точно така е. Едно гърлено, все едно казва "Много ме боли".

# 572
  • София
А Елза когато пощурее издава някакъв гърлен звук сякаш казва "Ядосахте меееее". Обикновено никой не разбира с какво сме я ядосали. Ей така от нищото получава някакъв факс и почва да беснее, да тича бързо и да се мята по стените. След 5 минути е кротка.

# 573
  • София
Много странно, не знам дали си въобразявам. Ама сега, като пратих децата при свеки и съм сама и сякаш мацата ми настоятелно иска да общуваме. Върви след мен, вре ми се в краката, гледа ме в очите и промяуква, а тя много рядко мяче.
Не си въобразяваш. Търсят внимание. Когато децата са вкъщи, явно има в излишък и затова не търси. Дори има моменти, когато търсят местенце, за да се усамотят. Wink

Месечинка, точно така е. Едно гърлено, все едно казва "Много ме боли".
Не знам дали ги боли, но всички котета, които съм имала са издавали този звук преди повръщане. Не се впечатлявам. Дори благодарение на това бяхме научили Мъро да повръща на лесни за почистване места, а не по мебели и килими.

Котьо, въобще не ми е минало през акъла, че може някой да реши, че говоря за котки веган Joy Иначе и за тях има такава купешка храна. Нали имаше една дама, която обясняваше как това било единственото нормално хранене за една котка, която не лови плъхове и птици ... Close
Имахме такава мостра от един зоомагазин в Германия - с банани, ябълки, ленено семе, цикория и куп зелении. По-интересното е, че я изядоха с кеф. Joy

Рижко пак е с цистит. Sad

# 574
  • София
Здравейте и от нас! Клео вече е щастлива и спокойна и ви изпраща много котешки целувки!

# 575
Водих го днес на годишна ваксина. Каква е разликата межди три- и петвалентна, някой знае ли? Нищо смислено не ми обясниха

# 576
  • София
Доколкото знам петвалентната е излишна, ако котето стои в апартамента, защото натоварва организма повече в сравнение с тривалентната. Но не съм веща в това, така че по-добре и друг да се включи.

# 577
  • София
Зуки Су, много се радвам, че пак ни навестяваш Simple Smile Феликс е красавица! Млада е и е нормално да вилнее. Не знам кога се поуспокояват. Майки още е дивак, а е почти на 2г. вече.

Вижте созополския хубавец - снимки от миналото лято и сега:
Скрит текст:

Последна редакция: пн, 13 юли 2020, 09:21 от Simantro

# 578
Доколкото знам петвалентната е излишна, ако котето стои в апартамента, защото натоварва организма повече в сравнение с тривалентната. Но не съм веща в това, така че по-добре и друг да се включи.
Не ме питаха дали е апартаментен. Само казаха, че пази от повече неща и е по-скъпа. Съответно нея сложих, ама защото трябваше да реша сега и веднага.
И упорито ме убеждават, че за котките е добре да ядат само суха храна, но не и мокра. Аз не виждам логика. Иначе съм доволна от клиниката, ама тоя път нещо ме ядосаха. Аз ги питам дебел ли е, те го мерят на кантара и ми казват колко тежи. Е аз знам колко тежи, ама.. Да е породист, има си таблици с кила, ма той не е.

# 579
  • София
Водих го днес на годишна ваксина. Каква е разликата межди три- и петвалентна, някой знае ли? Нищо смислено не ми обясниха

В клиниката ми обясниха, че  тривалената ваксина Pentavax RCP покрива ринотрахеит, калицивирус и панлевкопения (Блеки го ваксинирах за първи път голям- на 2,5 г). Преди това четох много и в клиниката питах много.
Петвалентната  Pentavax   RCPChFelV покрива и хламидоза и котешка левкимия. Но за да се направи тя са необходими задължително допълнителни кръвни изследвания на котето (едно от тях е за котешка левкимия- те могат да са носители, без да боледуват) и е скъпо.
Въпреки, че Блеки през по- голямата част от годината живее повече навън и контактува със себеподобни, ми казаха, че тривалентна е достатъчна. Освен това ме посъветваха след 1 година да направим реваксинация и след това през 3 години (с което спечелиха доверието ми).

# 580
Нищо такова не са ми казвали, втора ваксина му е, на година и 2-3 месеца. Пълни изследвания са му правени преди 4 месеца, но те са си в мене.. Ако е за едни 20 лева отгоре ми се струва повече от глупаво, досега все съм била доволна.

# 581
  • София
Блеки го прегледаха внимателно (опипваха го, преслушваха го, мериха темп., гледаха лигавиците), като попитах за кръвни изследвания казаха, че е разкошен млад котарак, в перфектно здраве и според тях е излишно да го стресираме, но ако настоявам... аз не настоях.
Стори ми се много коректно от тяхна страна. В паспорта му залепиха стикер от флакона с ваксината и ми дадоха флакончето с етикета.

# 582
Само температура мериха, похвали ха го за козината и това беше. Карай да върви де, сложена е ваксината.
Той е нещастен, че му прибирам играчките:

И сега тъжничко си играе с неприбраното Grinning

# 583
  • Light of Zartha

Минавам само да покажа сивата любимка! Една година вече е с нас и още не мога да ѝ се нарадвам. То е сладост, то е чудо! Heart

# 584
  • София, Лагера
Не си въобразяваш. Търсят внимание. Когато децата са вкъщи, явно има в излишък и затова не търси. Дори има моменти, когато търсят местенце, за да се усамотят. Wink

Олееее Sad Ами сега като заминем и не ни вижда 12 дни... Sad Да не вземе да страда? И да спре да ни обича?

Общи условия

Активация на акаунт