Любители на котки - Тема 146

• 31 958
  • 760
  •   1
Отговори
# 645
За съжаление панлевкопенията е с много малък шанс за преживяване. При мене изходът беше фатален - след месец борба и почти всекидневно ходене по лекари. Това се случи през миналия век, когато ваксината беше колкото месечната ми заплата.
Следващите две котки са надлежно ваксинирани. Ако животинката е ваксинирана, автоматично отпада тази заплаха.

Има ваксините до 2-рата година, той е на 3 г. и 10 месеца. Съжалявам за загубата Sad

# 646
  • Бургас
Стискам палци на малкия юнак:
Да е нещо временно и да се оправи бързо.
С бариева каша има три варианта.
1Пиеш я,вижда се хранопровод и стомах.
2Пак се вижда хранопровод и стомах,но те викат след обяд да снимат тънките черва и на другия ден дебелото черво.
3.Въвежда се чрез клизма,но червото трябва да е прочистено.

Много ми е жал за котетата.Мислех,че са доста издържливи животинки,а те били много крехки.

Ако ще му я дават през устата,не трябва да е ял и пил нищо.

# 647
За съжаление панлевкопенията е с много малък шанс за преживяване. При мене изходът беше фатален - след месец борба и почти всекидневно ходене по лекари. Това се случи през миналия век, когато ваксината беше колкото месечната ми заплата.
Следващите две котки са надлежно ваксинирани. Ако животинката е ваксинирана, автоматично отпада тази заплаха.

Има ваксините до 2-рата година, той е на 3 г. и 10 месеца. Съжалявам за загубата Sad

В резултатите пише 4 години, женско.

Котката излизаща ли е? Ако не е излизаща, прилича на натравяне също кръвната картина. С какво, казваш, си я обезпаразитила? От кога повръща? Вода пие ли поне?

Недоволна, 1 месец е много борба това за панлевкопенията. Сигурна ли си в диагнозата?

# 648

Ако е ваксиниран поне два пъти за това време, явно не е панлевкопения. Ваксината се твърди, че трае няколко години. Търсете проблема в нещо изядено и запушило хранопровода и червата.

# 649
Идиоти. А мен са ме писали Бенита, като бензиностанция... казвам се Бетина.
Мъжки котарак на 3 години и 10 месеца, и 2 дни вече. Толкова са им и познанията в тая клиника.....
Обезпаразитен е заедно с другата ни 2-годишна британка с Бродлайн на 8ми юли. И преди съм го слагала, не е имало такова чудо. Ветовете казват,че няма общо.
Няма да е изял нещо, защото той не яде друго освен гранулите и паучовете си, нямаме никакви растения и цветя, нито играчки. Аз работя от дома и съм постоянно с тях, знам им навиците и поведението. Пие вода, преди малко пак го видях да пие (минерална). По-рано ходи до тоалетна, всичко изглеждаше наред.
Не излиза навън, нито е воден някъде скоро. Миналата година сме пътували с кола последно.

Ето го страдалчето с обръснатата пупа:

Последна редакция: ср, 15 юли 2020, 02:15 от bethefirst

# 650
  • Бургас
Горкото сладурче!Изглежда много миличък и любвеобилен.
Личи си,че е породисто коте,а и казвате,че другото е британка и ще се осмеля да попитам дали породистите котета са с по-благ характер от обикновените (Европейски май се водят).Рекламират ги като изключително добродушни и живеещи с всякакви други животни.

Стискам му палци на милото,дано утре се разбере какво му е и да му помогнат!

# 651
  • на брега на морето
Бетина, давай поне изворна вода вместо минерална.

# 652
Леко съм притеснена. За втора сутрин в рамките на няколко дни Пуфи повърна след закуска. Давам варени пилешки дробчета, като съм се консултирала с ветеринарната ни докторка дали са подходящи.
Може би Пуфи вече се е преситила от тази храна, знам ли? Освен тях давам и гранули за подрастващи, които ги хапва с много голям апетит.
След работа ще отида до клиниката да питам как да променя менюто.

# 653
Дробчетата не трябва да се дават всеки ден. Така съм чела.

# 654
  • София
Дробчетата не трябва да се дават всеки ден. Така съм чела.
И аз знам, че се дават няколко пъти в месеца, а не постоянно. Отделно, че пилешкото месо е пословично с химията, която съдържа. Не бих хранила и само с пилешко. Трябва да се редуват.

Всички болни котенца да оздравяват! Hug

# 655
Пилешко месо не давам, то и за хората не е полезно с тази химия в него.
Вие какво месо давате?

# 656
  • Варна
Аз давам пилешко. Чак пък толкова... Хората го ядат, за котките колко да е вредно? Избягвам да изпадам в крайности. Само че моите котки го ядат само ако е от бутчета, печени цели с кокала. Ако е от обезкостени предварително бутчета или бяло месо - цЪ.

# 657

Нашата маца много обича да влиза в пликове Grinning
Като близнаци са с котето на Parvoleta Dimitrova Grinning

# 658
  • София
И аз давам пилешко. То и дробчетата са пилешки. Wink Просто се опитвам да редувам, за да не се натрупват едни и същи отрови. Simple Smile И свинско похапват.

Аз се възползвам от любовта им към дробчета. Laughing В момента манджата им е 3 опаковки воденички с една дробчета. Не обичат много воденички, но като ги смеся, ядат с кеф. Освен това забелязах, че предпочитат печено пред варено. Затова яденето е в тава с много вода. Хем се сварява леко, хем се запича накрая.

# 659
Ади намазва само, ако и аз съм готвила месо/риба, но му ги правя отделно. Най обича скариди и от баба заек и патица. Щот нали баба готви най-добре Grinning

Общи условия

Активация на акаунт