Любители на котки - Тема 146

• 31 966
  • 760
  •   1
Отговори
# 630
  • на брега на морето
На Рафаела й беше кофти до следващия ден, не помня колко валентна беше ваксината.

За противобясната съм чела, че е тежка.

# 631
  • In the land of Never Never
Ваксини слагам, каквито има при вета. Против бяс е отделна, и правя винаги, защото се изисква при пътуване в чужбина. Бяс може да има сред дивите животни. Но ако котката не излиза, няма как да хване. Това обаче няма значение, ако пътувате с нея.
Досега котка не ми е дала реакция на ваксина, но моите са били все от порода улична превъзходна. Последно като им слагах, вета каза че има два вида и едната е по-скъпа, но не мисли, че по-евтината е с нещо по-лоша. Все пак, сложих от по-скъпата, животинките ми са вече старички.

Ноеми, трябва да вземеш другарче на Джинги, защото така по-малко ще скучаят, като отсъствате. Но котките, ако няма какво да правят, спят. Това умеят да го правят добре. Понеже цял живот съм пътувала, оставях котките през отпуската. Като идва човек да ги храни и им почиства редовно, ще го преживеят. Е, сигурно им е по-добре да си общувате и да ги галиш, но и така могат да изкарат някое време.
Няма как да се предвиди дали ще свикнат заедно. Васко като малък беше с друго коте, отраснаха заедно, и докато се усетя, те станали големи. Един ден неочаквано се сбиха зверски, защото не бях ги кастрирала още. После след кастрацията трябваше още 5-6 месеца да минат, за да се изчистят от хормоните, и да почнат да се приемат. Държах ги в различни стаи, беше много сложно да оказвам внимание и на двамата.
Другото коте беше патологично страхливо. Улично коте, отначало като че не беше толкова страхлив. Измъкнал се е един ден, неизвестно как през отворената врата, една жена идваше да чисти апартамента, и той се изнизал. Търсих го много, но не се обади никъде наоколо. Мисля си, че е бил толкова стресиран, че си е забравил името и или не е смеел да се обади.
Сега пак са ми двама, после взех Дуся, той е индивидуалист, и тя го дразни определено, защото тя обича да се гали и отрива в него, но никога не я е бил. Кавалер е. Най-много Дуся да отнесе някоя лапа, но без нокти. Но и тя е досадница, завира се в него, заема му местата за спане, защото знае, че го дразни с това. Изобщо тя е малка проклетийка, но иначе ми е душичка. Но се спогаждат като цяло.
Зуки Су, пиши от време на време за Феликс, мислех я наскоро. Голяма хубавица е станала.
Някой писа за рибата тон, чудя се наистина, и аз съм чувала, че има живак. И аз давам на Дуся Фелин Порта21, много качествени паучове, и тя ги харесва - риба тон с алое, и риба тон с говеждо. Друго не обича. А иначе е лека храна и добре й понася. Ако някой има повече информация, да сподели.
Ето една снимка от нас, от вчера, Васко обича на спалнята, аз съм постлала двойно, да не свърши някоя голяма работа на чаршафите. А Дуся обича да се присламчва до него. Той този път се е примирил.

# 632
Благодаря много, ще се опитам да измамя вет да не бие противобясната, в чужбина смятам сама да ходя на почивки;) Против какви болести включва тривалентната и петвалентната? Всяка година знам, че се бият, реваксинация, първо беше май след 3 м от първата.

# 633
Ади нямаше никаква реакция от петвалентната. Казаха, че ще е вял и може да има повръщане и разтройство, но нищо му нямаше. Игра си както обикновено

# 634
  • Варна
Доколкото имам някакъв спомен рибата тон в котешките консерви е специално обработена. Не трябва да им се дава "човешка".

# 635
Излязоха кръвните, чакам доктора да ги разчете, но ще е чак след час.
Някой има ли представа какво сочат резултатите?

Левкопения виждам аз на тези резултати. Направете тест за вирус на панлевкопения и ФИП.

# 636
  • на брега на морето
Той този път се е примирил.
Аха, я му виж краката (шегувам се).

# 637
  • Велико Търново
Точно преди малко си говорихме с ММ за котето на bethefirst- вчера му показах резултатите.  И ние смятаме, че е панлевкопения поне според тези кръвни. Затова я попитах дали му е правила тест и дали има ваксина. По тези кръвни категорично не е ФИП, макар че той действително трудно се диагностицира, но щеше да има увеличени левкоцити, а тук са много ниски, което ни навежда на панлевкопения.
Дано да пише скоро какво става 🙄

# 638
  • In the land of Never Never
Той този път се е примирил.
Аха, я му виж краката (шегувам се).
Не я рита, наистина. Дуся се е пльоснала така, както й е удобно, опитвайки се да го ядосва. Той няма чувствтелност в краката, нали е с травма в гръбначния стълб.

# 639
Казвам в началото на поста, че съм от Варна, защото съдържа важно инфо накрая за едната клиника.

Котаракът няма диария и няма температура, затова отпаднаха ФИП и панлевкопения. Но утре ще го водя пак, защото след като го прибрах днес се нахрани и пак повърна 2 пъти. Ще му слагат бариева каша (така ли се казва?) и рентгенова снимка, но аз ще искам и теста за панлевкопения ...
Знаете ли колко струва тестът? За ФИП и котешки спин е комбиниран и е 40 лв, вчера питах.
За съжаление утре трябва да го мъкна в 2 клиники- в Ултравет за противоповръщателните отново и след бариевата каша  в ОВК за рентгеновата снимка.... горкото ми коте...
Между другото знаете ли, че в ОВК има пациентско досие? Трябва да попитате за код, който ще ви дадат от регистратура и там виждате история на посещенията и резултатите. Миналата година март месец е тестван за FeLV Ag и HIV Ab - отрицателни са и двата (левкемия и котешки спин )

Последна редакция: вт, 14 юли 2020, 23:36 от bethefirst

# 640
  • Бургас
Няма ли как да му направят скенер?
Бариевата каша се използва и при хора като контрастно вещество.Не се абсорбира в организма,но има някои противопоказания.
Как ще му я дадат,гадна е,нещо като прясно мляко с тебешир???За хора си трябва доста голямо количество наведнъж(не помня колко мл точно).
Когато започне да изхвърля кашата,ще има бели изпражнения.Казвам,защото може да се притесните.

# 641
Да, аз прочетох малко, не знам как ще му я дадат, вероятно през устата.. Предполагам, че целта на кашата е да се види добре структурата и съдържанието на хранопровода и там каквото се гледа, за да се разбере какво има вътре. Със скенера мисля, че не може да се разбере, а и при него има лъчение..

# 642
По повод на болното коте от Варна.
От собствен горчив опит знам, че при панлевкопения няма диария, нито температура. Напротив, като се влоши, температурата пада заплашително. Не си спомням, ваксинирано ли е? Ако е ваксинирано, би трябвало да не е панлевкопения.
Признаци в сравнително начална фаза на панлевкопенията - първо повръщане, след това престава да яде и да пие вода. Освирепява от жажда, обезводнява се, но не може да пие. Няма да ви стресирам с повече инфо.
Да е глътнало нещо, което не трябва, и да го е запушило някъде? Снимката с бариева каша ще покаже, но как ще му наврат гадорията вътре?
Дано все пак да не е нещо сериозно и бързо да се оправи животинката.

# 643
Лечимо ли е?

# 644
За съжаление панлевкопенията е с много малък шанс за преживяване. При мене изходът беше фатален - след месец борба и почти всекидневно ходене по лекари. Това се случи през миналия век, когато ваксината беше колкото месечната ми заплата.
Следващите две котки са надлежно ваксинирани. Ако животинката е ваксинирана, автоматично отпада тази заплаха.

Общи условия

Активация на акаунт